Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Festivāls „Sansusī” aicina uz Ugunskura koncertu un pavasara talku

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 29. aprīlī, aknīstieši un Aknīstes viesi tiek aicināti piedalīties festivāla „Sansusī” pavasara talkā Jokus gar zemi. Pēc tam vakarā ar tēju un nepiespiestām sarunām visi (gan talkotāji, gan citi interesenti) tiek aicināti baudīt Ugunskura koncertu. Tajā muzikāli meditatīvu baudījumu sniegs Rūdolfa Macata kameransamblis Atmoda.

Festivāla „Sansusī” mākslinieciskais vadītājs Armands Siliņš: "Festivāla skatuvju skaits un teritorija katru gadu palielinās. Vēlamies Aknīstē uzņemt vēl mazliet lielākumūzikas cienītāju skaitu nekā iepriekšējos gados, tāpēc ir vajadzīgas palīdzīgas rokas koncertu norises vietas labiekārtošanā. Šogad plānojam paplašināt Meža skatuvi un pie Kupola skatuves uzcelt valni, šādi palielināsim un padarīsim ērtāku skatītāju zonu. Tāpat būs jārūpējas arī par jaunas takas tīrīšanu uz Aknīstes graudu kalti, kur vasarā festivāla ietvaros notiks orķestra koncerts."

Par talku

Talka sāksies plkst. 10.00 un ilgs līdz plkst. 19.00. Talciniekiem tiks nodrošināta uz ugunskura vārīta pusdienu zupa un karsta tēja. Vēlams ņemt līdzi grābekļus, zāģus, cirvjus, lāpstas un darba cimdus.

Lai nepietrūktu zupas, organizatori lūdz savu dalību talkā iepriekš pieteikt. To iespējams izdarīt „Sansusī”Facebook lapā vai arī sazinoties ar Egitu Arbidāni, 28386474, e-pastsegita.arbidane@gmail.com.

Par Ugunskura koncertu

Ugunskura koncerts sāksies plkst. 20.00 pēc „Sansusī” laika (+/- 15 min) brīvdienu mājas "Susēja" teritorijā.Uz koncertu tiek aicināti arī tie, kas nav piedalījušies talkā. Ieeja brīva.

Šī talkas un koncertu tradīcija Susējā aizsākās 2 gadus atpakaļ, kad tika organizēta pirmā „Sansusī” rudens talka. Pēc tās– pie ugunskura tika iznestas klavieres, uz kurām talciniekiem par prieku Rihards Plešanovs atskaņoja Baha, Bēthovena, Dzenīša u. c. komponistu mūziku.

Šoreiz Ugunskura koncertstiks ieturēts džeziskās noskaņās. UzstāsiesRūdolfa Macata kameransamblis Atmoda. To veidoDānijā muzicējošie Rūdolfs Macats, Rinalds Maksīmovs unJoão Hasselberg (Portugāle), viņiem pievienosies Artūrs Gailis. Programmā tiks atskaņoti jaunākie Rūdolfa Macata skaņdarbi.


Par kameransambli "Atmoda"

Rūdolfa Macata "Atmoda" ir modernās mūzikas kameransamblis, kas veido sevī daudz dažādu žanru sakausējumu. Šī mūzika vienlīdz ir gan intelektuāli, gan garīgi spēcīga,to var klausīties vienkārši meditējot un nedomājot. Šīs mūzikas mērķis ir atvērt un paplašināt apziņu. Tā ir kā indiešu-āfrikāņu ritmu sakausējums - O. Mesijāna un M. Feldmana harmoniskā ģeometrija, neoromantisms - šie ir tikai daži vārdi, kas nedaudz ieskicē viņu atskaņoto mūziku.

Rūdolfs Macats - klavieres
Rūdolfs Macats, komponists, pianists, bundzinieks, mūzikas producents un skaņas dizaineris. Viņš ir viens no muzikāligaršīgākajiem jaunās paaudzes mūziķiem. Sadarbojies ar daudz dažādiem Latvijas un ārzemju mūziķiem, tai skaitā Shipsea un Mona de Bo. Pēdējos divus gadus dzīvo Skandināvijā, mācās eksperimentālajā mūzikas nodaļā Nordic Composer, kas ietver mācības Gēteborgā, Oslo un Kopenhāgenā.

Joao Hasselberg - kontrabass
Joao Hasselbergir basists no Portugāles, fantastisks mūziķis un komponists. Viņš savā muzikālajā karjerā uzņem arvien lielākus apgriezienus. Joaosadarbībā ar Clean Feed Records, Dinemec Jazz un Sintoma Records u.c. ierakstu kompānijām ir izdevis vairākus mūzikas albumus.

Rinalds Maksimovs – sitamie instrumenti
Rinalds Maksimovs ir viens no fantastiskākajiem jaunajiem bundziniekiem ar sensitīvu skaņas izjūtu un lielisku laika vīziju. Vienlaicīgi viņš ir arī Kopenhāgenas Ritmiskās konservatorijas šaha čempions. Sadarbojies ar daudziem džeza grandiem gan Dānijā, gan Zviedrijā gan Latvijā.

Artūrs Gailis – alts
Artūrs Gailis – vairāku vietējo un starptautisku konkursu laureāts. Šobrīd strādā Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestrī, ir Sinfonietta Rīga stīgu kvarteta dalībnieks, kā arī regulāri piedalās kamermūzikas, džeza mūzikas un eksperimentālajos projektos.