Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Rīgas svētkos Vērmanes dārzā – svētki visai ģimenei

Redakcija
Redakcija

Godinot Vērmanes dārza 200 gadu jubileju, Rīgas svētku ietvaros 19. un 20. augustā Vērmanes dārzā notiks svētku pasākums “Ziedi Vērmanei”, piedāvājot dažādas radošas aktivitātes, atrakcijas, ielu mākslinieku koncertus un daudzveidīgu koncertu un iestudējumu programmu visai ģimenei Vērmanes estrādē.

............................................................................................................................................................................................................

Atceroties Vērmanes dārza bagāto vēsturi, jau no 18. augusta estrāde būs ieguvusi īpašu scenogrāfisku ietērpu, kas veidots pēc oriģinālās 20. gadsimta sākuma estrādes parauga.

19. augustā estrādē notiks gan koncerti bērniem kopā ar Arni Miltiņu, “Baltā vilka trio” un komponistu Jēkabu Nīmani koncertprogrammā “Kā lupatiņi draiskojās”, gan gaidāma daudzveidīga un interesanta pēcpusdienas konceprogramma, kuras ietvaros muzicēs jauniešu pūtēju orķestris “Auseklītis”, vokālā grupa “Latvian Voices”, Elza Rozentāle, Aija Vītoliņa un “Tango sin Quinto”.

Vakara koncertā no plkst. 19.30 līdz 21.00 Vērmanes estrādē uzstāsies vijolnieks Raimonds Ozols, koncerts ar pasākuma vadītāja Ginta Grāveļa stāstījumiem aicinās atcerēties Vērmanes dārza vēsturi un daudzus zīmīgus notikumus pēdējo 200 gadu laikā.

20. augustā Vērmanes dārza estrādes programmas repertuārs veltīts ģimenēm un bērniem, muzicēs Arnis Miltiņš, būs skatāma Liepājas Leļļu teātra izrāde “Teika par vilciņu” un Latvijas koncertu iestudējums “Jaunie Sīpoliņa piedzīvojumi”,, uzstāsies bērnu un jauniešu ansambļi “Momo” un “Kolibri” kopā ar solistu Juri Vizbuli. Koncertprogrammu noslēgs Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņu koncerts.

Plaša pasākumu programma sagaidāma arī Vērmanes dārza teritorijā – uzstāsies gan ceremoniorķestris “Miers un Bērziņš”, gan pasākuma īpašie viesi – ielu teātra izrāde “Lost Wheels of Time” Krievijas un Vācijas mākslinieku izpildījumā. 19. augustā plkst. 14.00 muzicēs arī ansamblis “Streetwiev Dixieclub” no Austrijas.

Līdztekus koncertiem un izrādēm Vērmanes dārza teritorijā darbosies atrakcijas un radošās darbnīcas, kuru tematiskais vadmotīvs ir ziedi un dārzniecība. Piemēram, apmeklētājiem būs iespēja piedalīties puķu labirinta veidošanā, varēs iemācīties gleznot ziedus uz ūdens, izgatavot ziedu kronīšus, spēlēt dažādas tematiskas spēles un piedalīties veiklības atrakcijās.

Savukārt sadarbībā ar Latvijas Šaha federāciju notiks „Šaha svētki Vērmanē”, kā ietvaros visi būs laipni aicināti uzzināt vairāk par šahu, spēlēt gan kopā, gan vērot lielmeistaru sniegumu.

Pasākumu „Ziedi Vērmanei” ar Rīgas domes atbalstu rīko biedrība „I Did It”.