Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Baltie zvirbuļi atrod savus īpašniekus

Redakcija
Redakcija

Baltie zvirbuļi atrod savus īpašniekus
Visi balvas ieguvēji
Foto: Rauls Freimanis

10. aprīlī Koka ēku renovācijas centrā „Koka Rīga” Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis pasniedza Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Gada balvu kultūrā „Baltais zvirbulis”, kuru šogad saņēma 11 kultūras jomas darbinieki un sadarbības partneri.

„Es kā Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors, domājot par jums, godātie balvas ieguvēji, nevilšus velku paralēls ar skolotāja arodu, atceroties kādu teicienu - Viduvējs skolotājs stāsta. Labs skolotājs izskaidro. Ļoti labs skolotājs demonstrē. Izcils skolotājs iedvesmo. Un šis stāsts ir par tiem, kas iedvesmo, jo jūs katrs ar savu darbu esat iedvesmojis daudzus rīdziniekus un mūsu pilsētu veidojis radošāku, krāsaināku un īpašāku, paldies jums par to”, pasniedzot balvas laureātiem, teica Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.

Balvu „Baltais zvirbulis” Rīgā pasniedz kopš 2014. gada, lai izteiktu atzinību un apbalvotu Rīgas pašvaldības kultūras darbiniekus un sadarbības partnerus par kvalitatīva kultūras procesa nodrošināšanu galvaspilsētā. Balvu veidojis mākslinieks Aigars Bikše.

Nominācijā „Par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu” balvu saņēma Tautas deju ansambļa „Liesma” repetitore Marga Apsīte par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu latviešu tautas dejas popularizēšanā, bērnu un jauniešu izglītošanā dejas mākslā.

Nominācijā „Rīgas pilsētas pašvaldības kultūras iestādes darbinieks” balvu pasniedza Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra „Mazā ģilde” direktora vietniekam Jānim Pomerancim par profesionālu un godprātīgu darbu Rīgas kultūras un tautas mākslas centra „Mazā ģilde” darbības nodrošināšanā un pilnveidošanā.

Nominācijā „Rīgas pilsētas pašvaldības bibliotēkas darbinieks” balvu ieguva Rīgas Centrālās bibliotēkas Sarkandaugavas filiālbibliotēkas vadītāja Baiba Andrejeva par kvalitatīvu un radošu ģimeņu pasākumu rīkošanu Sarkandaugavas apkaimes iedzīvotājiem.

Nominācijā „Rīgas pilsētas pašvaldības mūzikas un mākslas skolu darbinieks” balvu saņēma Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolas direktore Karmena Ziemele par jaunu izglītības programmu izveidi un Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas atklāšanu Latgales priekšpilsētas mūzikas un mākslas skolā.

Savukārt nominācijā „Rīgas pilsētas pašvaldības amatiermākslas kolektīva/u vadītājs/i” balva tika piešķirta par mākslinieciski kvalitatīvu jaunradi un veiksmīgiem pasākumiem amatiermākslas popularizēšanā 2014.gadā. Un šogad balvu „Baltais zvirbulis” saņēma vīru kora „Tēvzeme” mākslinieciskais vadītājs Tālivaldis Gulbis par mākslinieciski kvalitatīvu jaunradi, veicinot vīru koru dziedāšanas tradīciju popularizēšanu; koklētāju ansambļa „Cantata” mākslinieciskā vadītāja Anda Eglīte par nozīmīgu ieguldījumu kokļu spēles popularizēšanā, rīkojot Kokļu mūzikas festivālu „Kokļu skaņas ziemas mirdzumā”, kā arī sieviešu kora „Dzintars” mākslinieciskā vadītāja, Rīgas sieviešu koru virsdiriģente Aira Birziņa par radošu ieguldījumu Rīgas sieviešu koru kustības popularizēšanā, māksliniecisko programmu veidošanā un īstenošanā.

Šajā pašā nominācijā balva tika piešķirta arī par kultūras mantojuma un tradicionālās kultūras popularizēšanu un saglabāšanu 2014.gadā, un to ieguva Tautas lietišķās mākslas studijas „Cilnis” mākslinieciskais vadītājs Longins Švirevičs par nozīmīgu ieguldījumu kultūras mantojuma saglabāšanā un tradicionālo amata prasmju popularizēšanā.

Nominācijā „Sadarbības projekts” balvu pasniedza par kvalitatīvu un plašu mērķauditoriju aptverošu kultūras projektu īstenošanu, īpaši atzīmējot realizētos pasākumus un projektus pilsētvidē 2014.gadā. Balvu šajā nominācijā saņēma Latvijas Nacionālās bibliotēkas izpilddirektore Dzintra Mukāne par sadarbību kultūras projektu īstenošanā, Rīgas Centrālās bibliotēkas un tās filiālbibliotēku popularizēšanu izstādē „Latvijas Mazās gaismas pilis” Nacionālajā bibliotēkā. Balvu pasniedza arī Latvijas Mākslas akadēmijai un tās rektoram Aleksejam Naumovam par ilgstošu sadarbību vides objektu festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš” īstenošanā un profesionālu ieguldījumu studentu projektu sagatavošanā festivāla piecu gadu jubilejas ekspozīcijas izveidē.

Nominācijā „Sadarbība kultūras procesa atspoguļošanā” balvu piešķīra par Rīgas kultūras dzīves un kultūras procesu atspoguļojumu 2014.gadā, un to ieguva Nodibinājums „Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs” valdes locekle Vita Jermoloviča par veiksmīgu un daudzpusīgu Rīgas kultūras pasākumu atspoguļošanu un popularizēšanu ārvalstīs.