Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātra izrāde “Kāpēc es nogalināju sievu” dosies uz festivālu “Tolstoy Weekend” Krievijā

Redakcija
Redakcija

Jūnija sākumā uz Krieviju dosies režisora Krišjāņa Salmiņa izrādes “Kāpēc es nogalināju sievu” ansamblis, lai 11. jūnijā piedalītos 3. Starptautiskajā teātra festivālā “Tolstoy Weekend”.

Festivāls no 9.-11. jūnijam notiks rakstnieka un dižā domātāja Ļeva Tolstoja leģendārā muzeja “Jasnaja Poļana” teritorijā īpaši veidotos spēles laukumos. Pirmo reizi “Tolstoy Weekend” notika 2016. gadā, kad vadošie Krievijas teātri izrādīja iestudējumus, balstoties uz Tolstoja daiļradi, un festivāla ietvaros notika tikšanās ar aktieriem, režisoriem un teātra kritiķiem.

Gadu vēlāk, 2017.gadā festivāls iemantoja starptautisku statusu – programmā parādījās ārvalstu režisoru iestudējumi, un to kopumā apmeklēja vairāk kā 5000 viesu, festivālu atzīstot par vienu no galvenajiem notikumiem Tulas reģionā.
Izrāde “Kāpēc es nogalināju sievu” - nervus kutinoša tikšanās ar slepkavu no rakstnieka Ļeva Tolstoja ģimenes trillera „Kreicera sonāte” vienaldzīgu atstās tikai aizmigušo. Draudzīgā un uz atklātību rosinošā saruna liks strīdēties laulātajiem, mīļākajiem un vientuļniekiem. Obligātā literatūra ikvienam, kurš izjūt nepārvaramu vēlmi saistīties ar pretējo dzimumu, lai rastu atbildi, kur sākas, kā smaržo, pulsē un elpo Mīlestība.

Pēdējā iespēja izrādi šosezon noskatīties Valmierā - sestdien, 2.jūnijā plkst. 21.00