Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Novembra beigās pirmizrādi piedzīvos īpaši pusaudžiem veidota izrāde “NEKAS”

Redakcija
Redakcija

Uz dāņu rakstnieces Jannes Telleres grāmatas motīviem balstītais stāsts pusaudžiem “NEKAS” LMT Mansarda zālē savu pirmizrādi piedzīvos 30. novembrī. To iestudē Valmieras teātra skatītājiem jau labi zināmais režisors Jānis Znotiņš, kas iepriekš veiksmīgi veidojis izrādes bērniem - “Dievs. Daba. Darbs” un “Staburaga bērni”. Tagad režisors meties pētīt pusaudžus un viņu izjūtas.

Notikumi risinās kādā Dānijas pilsētā. Viss sākas brīdī, kad pirmajā skolas dienā Pjērs Antons paziņo: “Nekam nav jēgas,” uzkāpj plūmē un tur arī paliek. Viņa klasesbiedri nolemj doties Pjēram palīgā, mēģinot pierādīt, ka jēga tomēr ir.
Stāsts ir skarbs, negaidīts un ļoti iedarbīgs. Tas runā par pusaudžu attiecībām ar pieaugušajiem un bailēm no pieaugšanas. Par nežēlību, piedošanu un atbildību, bet galvenokārt par to, ka dzīvē viss notiek neatgriezeniski pa īstam.
Izrādes režisors: “Dažkārt Latvijas sabiedrībā bērni un pusaudži netiek uztverti kā līdzvērtīgi sabiedrības locekļi. Tiek uzskatīts, ka pusaudžiem vēl ir jāpieaug, lai viņiem uzticētu pieņemt atbildīgus lēmumus. Izrāde aicinās pusaudžus domāt, kas ir pieņemami un kas nē. Kādas ir viņu attiecības ar vienaudžiem un saviem vecākiem. Savukārt, pieaugušajiem ļaus aizdomāties par to, kādas attiecības mēs veidojam ar saviem bērniem un kā tās viņus ietekmē.”
Izrādes radošajā komandā arī scenogrāfe un kostīmu māksliniece Pamela Butāne, dramatizējuma autore Ance Muižniece un tulkotāja Inga Mežaraupe.

Lomās: Pauls Iklāvs, Aigars Apinis, Inese Ramute, Baiba Valante.

Izrādi iesakām pusaudžiem no 13 gadu vecuma un viņu vecākiem.