Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Operetes teātris pirmo skolas dienu aicina svinēt ar radošajām darbnīcām un mūziklu “Karlsons”

Redakcija
Redakcija

Lai pirmā skolas diena būtu neaizmirstams un emocijām bagāts pasākums bērniem kopā ar vecākiem un vecvecākiem, Operetes teātris 2. septembrī VEF Kultūras pilī organizē pasākumu “Ar Karlsonu uz skolu”. Tajā muzikālo piedzīvojumu spēli “Karlsons” papildinās desmit dažādas radošās darbnīcas un izzinošas aktivitātes, kas būs pieejamas jau no plkst. 16:00.

Eiropas Savienības (ES) mājas radošajā izziņas darbnīcā bērniem kopā ar ES mājas eksperti Dārtu būs iespēja krāsot, zīmēt, salocīt savu origami, pildīt aizraujošus uzdevumus par ES dalībvalstīm un uzzināt daudz jauna. “Learn IT” programmēšanas darbnīcā varēs izmēģināt, kā programmēt kabatas izmēra datoru micro:bit. Tāpat bērni varēs radīt savu soļu skaitītāju, interaktīvu spēli vai stilīgu apģērba aksesuāru.
Lai skolēniem mācības būtu veiksmīgākas un vieglāk apgūstamas, pasākumā varēs iepazīties ar Barboletas inovatīvo un attīstošo apmācību metodi. Tā ļauj bērniem apgūt valodas vai mācību vielu, kustoties uz līdzsvara platformām, tādējādi paaugstinot bērnu koncentrēšanās spējas. Savukārt “Montessori Studija”, kas veicina bērnu attīstību, piedāvās darbnīcu “Jūras iemītnieki“ .
Pūres šokolādes muzeja darbnīcā bērni varēs paši izdekorēt šokolādes figūriņu, izmantojot dabīgos dekorus, dehidrētus ogu gabaliņus un vafeles. Radošas dāvanas sev un citiem, kā arī interesantas un oriģinālas rotas būs iespējams izgatavot pašiem kopā ar Ella Pella.

Grāmatnīcas “Jānis Roze” darbnīcā “Zīmē, krāso un lasi kopā ar pūķīti Kokosriekstu” viesosies pats pūķītis, par kura piedzīvojumiem, jaunatklājumiem un dēkām nākušas klajā jau vairākas grāmatas. Kopā ar Kokosriekstu bērni varēs zīmēt, krāsot un aktīvi līdzdarboties. Tie bērni, kuriem interesē deja, varēs izmēģināt stepu. Šo meistarklasi vadīs Latvijā labākais stepa dejotājs un šī dejas žanra attīstītājs, pirmās stepa deju studijas “Top Tap Company” dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs Māris Pūris. Tāpat ikviens varēs izmēģināt uzbūvēt savu sapņu māju ar GIGI Bloks lielajiem rotaļu klučiem. Vērīgākie pasākuma apmeklētāji, piedaloties konkursā un atbildot uz dažādiem jautājumiem, varēs laimēt balvas no “Dzintars”.

Plkst. 18:00 sāksies mūzikla izrāde – muzikālā piedzīvojumu spēle “Karlsons”, kas veidota pēc Astrīdas Lindgrēnes un Ārnes Oita mūzikla motīviem.

Galvenajās lomās: Karlsons – Kārlis Rūtentāls, Brālītis – Valērija Koļago, kā arī Laura Purena, Tatjana Kopača, Elīna Avotiņa, Artūrs Zvirbulis, Sabīne Krilova, Salvis Sprūžs, Elīna Bojarkina (debija), Mārtiņš Gailis un Operetes orķestra ansamblis džeza pianista Madara Kalniņa vadībā. Izrādes režisors ir Valdis Lūriņš, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks, scenogrāfs – Oskars Dreģis, kostīmu māksliniece – Juta Ķimenīte.

Iegādājoties biļeti uz mūziklu “Karlsons”, dalība radošajās darbnīcās ir bez papildu maksas.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā Bilesuparadize.lv