Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Mūziklā ģimenei „Karlsons” debitēs tenors Andris Kipļuks

Redakcija
Redakcija

19. oktobrī plkst. 16:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē norisināsies Operetes teātra izrāde – muzikāla piedzīvojumu spēle „Karlsons”, kurā, atveidojot galveno lomu, debiju piedzīvos jaunais, talantīgais tenors Andris Kipļuks.
Karlsona lomas atveidotājs atklāj, ka šis viņam ir profesionāls izaicinājums un reizē arī izdevība iejusties leģendāra un spilgta tēla ādā un lieliskajā Operetes teātra aktieru ansamblī. Tā kā izrādē ir daudz jautru muzikālu numuru un asprātīga Alberta Kivlenieka horeogrāfija, mūzikls ir vienlīdz aizraujošs kā aktieriem, tā skatītājiem.

„Režisora Valda Lūriņa veidotā izrāde „Karlsons” noteikti patiks gan bērniem, gan viņu vecākiem, jo parāda mazā cilvēka dzīves realitāti, kā arī sniedz iespēju uz brīdi nokļūt galvu reibinošā notikumu virpulī, kas ļaus skatītājiem izbaudīt spēles prieku un neaizmirstamu emociju gammu,” stāsta Andris Kipļuks.

Andris Kipļuks kopš 2008. gada ir Latvijas Nacionālās operas kora vokālists un tā sastāvā šo gadu laikā piedalījies neskaitāmos Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) koncertos un izrādēs. Līdzās darbam korī mākslinieks priecē publiku ar spožu individuālo sniegumu un kolorītiem lomu atveidojumiem LNOB izrādēs: P. Čaikovska "Jevgeņijs Oņegins" (Trike), Dž. Pučīni "Bohēma" (Parpinjols), J. Lūsēna "Putnu opera" (Nekaunīgais Zvirbulēns) u.c. Viņš 2016. gadā absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju (JVLMA) Krišjāņa Norveļa klasē un turpina pilnveidot vokālās prasmes pie JVLMA asoc. prof. Andželas Gobas. Nemitīgi attīstot skatuves meistarību, dziedātājs ar prieku piedalās arī LNOB izrādēs bērniem, un JVLMA operstudijas „Figaro” iestudējumos. Operetes teātrī Andris Kipļuks debitējis 2018. gadā Ādama Āpša lomā režisora Valda Lūriņa veidotajā mūziklā „Paukojam un šmaukojam”. 2018. gadā, piedaloties konkursā „Ineses Galantes talanti”, viņš ieguva godalgoto 3. vietu kategorijā „Vokālā māksla”.

Jau ziņots, ka „Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta”, kas ir mūzikla pamatā, ir aizraujošs stāsts par pieaugušo un bērnības pasauli – par daudzveidīgo, krāsaino fantāzijas pasauli, kurā mēs visi dzīvojam. Izrādes režisors Valdis Lūriņš akcentē, ka šī pasaku grāmata domāta bērniem no astoņiem līdz astoņdesmit gadiem, līdz ar to jauki kopā pavadīt laiku aicināta visa ģimene, - arī bērnu vecāki un vecvecāki.

Muzikālā piedzīvojumu spēle veidota pēc Astrīdas Lindgrēnes un Ārnes Oita mūzikla motīviem.

Lomās: Karlsons – Andris Kipļuks, Brālītis – Valērija Koļago, kā arī Laura Purena, Tatjana Kopača, Artūrs Zvirbulis, Elīna Avotiņa vai Anastasija Doloņenko, Salvis Sprūžs, Sandija Dogvane vai Elīna Bojarkina, Sabīne Krilova, Mārtiņš Gailis un Operetes orķestra ansamblis džeza pianista Madara Kalniņa vadībā. Izrādes režisors ir Valdis Lūriņš, horeogrāfs – Alberts Kivlenieks, scenogrāfs – Oskars Dreģis, kostīmu māksliniece – Juta Ķimmenīte.

Biļetes uz Operetes teātra izrādēm var iegādāties „Biļešu Paradīze” kasēs un internetā. Atlaides kolektīviem, daudzbērnu ģimenēm, uzrādot "3+ ģimenes karti", studentiem, skolēniem, pensionāriem. Biļešu cenas 6.00 – 15.00 eiro.