Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Biedrība „Tējas teātris” aicina uz Baltās nakts pasākumu „Virs-Zemes”

Redakcija
Redakcija

9. septembra naktī Materia Tējas un sarunas telpās un iekšpagalmā (Mūkusalas ielā 17) notiks bezmaksas pasākums „Virs-Zemes”, kurā caur mūziku, instalāciju, improvizāciju un lekcijām tiks pētīta cilvēka un mūsu mājvietas – planētas Zeme – savstarpējā mijiedarbība. Virs Zemes varam radīt visu, ko spējam iztēloties, un to varēs baudīt mākslas priekšnesumu kopumā no 20:00 līdz 02:00.

Arvien biežāk pieminētas un skandalozas kļūst tēmas, kas saistītas ar vidi un tās saglabāšanu. Esam radījuši sev dažādus ierobežojumus un kārtību, pēc kādas vadīties, lai nākamās paaudzes spētu tikpat kvalitatīvi baudīt planētu Zeme, kā to esam darījuši un darām mēs. Pasākuma programmā māksla un zinātne apvienosies, un centīsies veicināt lielāku atbildību par to, ko darām un radām.

Programmu veido apvienības „Plūsma” sajūtu performance un darbnīca, kurā būs iespēja gleznot ar katra paša gatavotām krāsām no dabas materiāliem. Tējnīcā būs iespēja iepazīties un nobaudīt pasaules tējas īpašā, pasākumam izstrādātā tējas ceremonijā. Nakts ekskursijā „Poligrāfijas grupas Mūkusala” apmeklētāji varēs ieraudzīt, kā viens no Latvijas lielākajiem dabas resursiem tiek izmantots drukāto mediju ražošanā. Savukārt dzejnieku performance radīs mijiedarbību starp tekstu un mūziku, ideju un tās ietvaru. Paralēli programmai norises vietā būs skatāma Armanda Vecvanaga seniora., Jēkaba Voļatovska un Armanda Vecvanaga juniora gaismas objektu izstāde. Vieslektors, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes docents Māris Krievāns dalīsies stāstos par izpētes braucienu uz Grenlandi, kā arī sniegs dziļāku izpratni par vietu, kur dzīvojam.