Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Mazie rīdzinieki piedalās Karjeras nedēļas aktivitātēs

Redakcija
Redakcija

Oktobrī Latvijā risinās Karjeras nedēļa, kuras laikā bērniem un jauniešiem ir iespēja iepazīt dažādas profesijas. No 5. oktobra šajās aktivitātēs iesaistās arī Rīgas bērnudārzu audzēkņi, dodoties ekskursijās uz uzņēmumiem un aicinot pie sevis ciemos visdažādāko profesiju pārstāvjus.

Lai bērniem stāstītu par dažādiem arodiem, ļautu tiem iztēloties savas nākotnes profesiju, jārunā par karjeras iespējām jebkurā izglītības līmenī, tostarp arī pirmsskolas posmā. Tāpēc Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Pirmsskolu nodaļas speciālisti uzrunāja galvaspilsētas pirmsskolas izglītības iestādes, lai tās dod iespēju arī bērnudārzniekiem iesaistīties Karjeras nedēļas aktivitātēs, un šim aicinājumam atsaucās ap 20 Rīgas bērnudārzu.

Karjeras nedēļas laikā bērni apmeklē dažādus uzņēmumus, tajā skaitā Rīgas Centrālo bibliotēku, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, arhitektu un galdnieku uzņēmumu, namdara darbnīcu, Latvijas televīziju, pasta nodaļu, animācijas filmu tapšanas studiju, sulu ražotni, mākslas studiju u.c. Ekskursiju laikā pirmsskolu audzēkņi iepazīsies ar uzņēmuma darba specifiku, darbiniekiem, piedāvāto produktu vai pakalpojumu, kā arī paši varēs piedalīties uzņēmumu pārstāvju sagatavotajos uzdevumos.

Bērniem ir iespēja iepazīt dažādas profesijas, jo bērnudārzos notiek tiekšanās ar visdažādāko profesiju pārstāvjiem. Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs viesosies gan Operas dziedātājs, pavārs, Nacionālo Bruņoto spēku Militārās policijas pārstāvji, operatīvās apsardzes darbinieki.

Šogad Karjeras nedēļa vadmotīvs visā Latvijā ir „Atver profesijas durvis!”. Tās laikā gan skolēni, gan arī bērnudārza audzēkņi dažādos pasākumos varēs apzināt tālākās izglītības un karjeras izvēles iespējas, kā arī iepazīt dažādas profesijas un uzņēmumus.

Ar visiem Karjeras nedēļas pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļa vietnē: www.viaa.gov.lv.

Karjeras nedēļu Rīgā rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA).

Par Karjeras nedēļu 2015
Karjeras nedēļu no 12. līdz 16. oktobrim organizē VIAA sadarbībā ar Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām un izglītības pārvaldēm. To atbalsta Eiropas Komisijas programma Erasmus+ Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkla Euroguidance ietvaros.

Šogad Karjeras nedēļa norisināsies vienlaikus 19 Latvijas pilsētās un novados: Rīgā, Cēsīs, Jelgavā, Jēkabpilī, Gulbenē, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī, Rojā, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā, Alūksnē, Saldū, Ogrē, Lielvārdē, Talsos, Dagdā un Preiļos.