Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Rīgas skolas aktīvi iesaistās Karjeras nedēļas pasākumos

Redakcija
Redakcija

No 5. līdz 16. oktobrim Rīgas skolās risināsies Karjeras nedēļas, kuras laikā galvaspilsētas skolu bērni un jaunieši iesaistīsies dažādos pasākumos – apmeklēs Rīgas pašvaldības uzņēmumus un institūcijas, piedalīsies konkursos, viktorīnās, klausīsies vieslektoru lekcijas, tiksies ar vairāku profesiju, kā arī mācību iestāžu pārstāvjiem, lai iepazītu visdažādākās profesijas, to specifiku un karjeras izaugsmes iespējas.

Karjeras nedēļa ir pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties radošajās darbnīcās un konkursos, kā arī laimēt balvas. Šogad Karjeras nedēļas vadmotīvs ir „Atver profesijas durvis!”, galveno uzmanību veltot nākotnes profesijas iepazīšanai radošā un atraktīvā veidā.

Galvaspilsētā savas profesijas durvis atvērs vairāki Rīgas pašvaldības uzņēmumi un institūcijas – Rīgas meži, Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, Rīgas satiksme, Rīgas pašvaldības policija, Rīgas Centrālā bibliotēka, Rīgas Centrāltirgus, Rīgas siltums, Getliņi EKO. Ar savu iniciatīvu karjeras nedēļā nākusi arī Biedrība „Buliding Desing and Construction Council” un žurnāls „Latvijas Būvniecība”, piedāvājot jauniešiem iepazīt uzņēmumus „Tilts”, „LNT Industries” un „Velve”.

Vairāku Rīgas skolu skolēni iesaistīties arī konkursos „Zini! Ne mini” un „Profesiju sīrups”. Savukārt bērnu un jauniešu vecākus aicina apmeklēt nodarbības „Atbalsta resursi mana bērna karjeras izvēlē”. Nodarbības laikā vecāki uzzinās, kādi ir bērnu un jauniešu karjeras izvēles un plānošanas pamatjautājumi, kā vecāki var palīdzēt savam bērnam izvēlēties tālāko izglītību un profesionālās darbības jomu, kādi ir informatīvie resursi un aktuālā informācija karjeras izvēlē.

Piedaloties Karjeras nedēļas pasākumos, jaunieši var cīnīties par balvu arī digitālā vidē. Portālā Draugiem.lv norit spēle „Atver profesijas durvis!”, kurā no 7. oktobra var iegūt papildu punktus, apmeklējot divus Karjeras nedēļas pasākumus klātienē arī Rīgā. Kuri pasākumi tie būs, kāda ir balva un spēles noteikumi, var uzzināt pašā spēlē, kas pieejams ŠEIT.

Ar visiem Karjeras nedēļas pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļa vietnē: www.viaa.gov.lv.

Karjeras nedēļu Rīgā rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) sadarbībā ar Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA).

Par Karjeras nedēļu 2015

Karjeras nedēļu no 12. līdz 16. oktobrim organizē VIAA sadarbībā ar Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām un izglītības pārvaldēm. To atbalsta Eiropas Komisijas programma Erasmus+ Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkla Euroguidance ietvaros.

Šogad Karjeras nedēļa norisināsies vienlaikus 19 Latvijas pilsētās un novados: Rīgā, Cēsīs, Jelgavā, Jēkabpilī, Gulbenē, Kuldīgā, Liepājā, Ventspilī, Rojā, Rēzeknē, Daugavpilī, Valmierā, Alūksnē, Saldū, Ogrē, Lielvārdē, Talsos, Dagdā un Preiļos.