Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:258, Did:0, useCase: 3


Aptauja: Ceļotāji neņem vērā radu un draugu ieteikumus

Redakcija
Redakcija

Nedaudz vairāk kā trešdaļa Latvijas ceļotāju savu tuvāko ceļojumu plāno šī gada jūlijā un tas būs vienu nedēļu ilgs. Ceļojuma izvēli galvenokārt noteiks skaistām dabas ainavām apveltīts gala mērķis un ceļojuma cena, savukārt mazsvarīgāki būs radu un draugu ieteikumi,- tā liecina nesen rīkotās aptaujas dati.
Nepilnu mēnesi ilgušajā aptaujā piedalījās 1016 respondentu, kuri atbildēja uz pieciem jautājumiem par viņu ceļošanas plāniem 2013. gadā.

Plāno nedēļu ilgu ceļojumu jūlijā

39% respondentu atbildējuši, ka plāno nedēļu ilgu ceļojumu jūlija mēnesī, bet 25% norādījuši, ka plāno desmit dienu ilgu ceļojumu. Līdzīgs skaits (27%) atbildējuši, ka iecerējuši doties ceļojumā nedēļas nogalē vai 3 dienu garumā. Kā liecina novērojumi, īsie ceļojumi vienmēr bijuši populāri, tā kā ļauj izrauties no ikdienas rutīnas, tajā pat laikā neņemot darbā atvaļinājuma vai nelūdzot papildus brīvdienas. Pie kam pāris dienu izbrauciens ir salīdzinoši lētāks nekā nedēļu ilgs ceļojums.

Izvēli nosaka skaists galamērķis un ceļojuma cena

Uz jautājumu – Kas tev ir pats svarīgākais, izvēloties ceļojumu? - 31% respondentu atbildējuši, ka viņu izvēlē svarīgākais ir skaists ceļojuma galamērķis, bet otra populārākā atbilde bijusi „Pievilcīga cena” (27% respondentu).
Trešā populārākā atbilde- „Iespēja piepildīt senus sapņus” (16%). „Mirkļa emocijas un iespaids” (13%) un „Labi ceļabiedri, ar ko kopā ceļot” (13%) respondentu vidū bijušas vienlīdz populāras atbildes.
Kā mazsvarīgākais faktors, izvēloties ceļojumu, aptaujas rezultātos redzama atbilde „Radu un draugu ieteikumi”. Un tikai 1% respondentu to norāda kā svarīgāko apsvērumu, izvēloties ceļojumu.

Ceļojumā visvairāk gaida skaistu dabu
Uz jautājumu – Ko tu visvairāk gaidi no ceļojuma? - ievērojams pārsvars respondentu (42%) atbildējuši, ka visvairāk gaida skaistu dabu un siltus laika apstākļus. Otra populārākā atbilde ir „Interesantas ekskursijas” (28%), kam seko gaidas pēc asām izjūtām, kaut kā jauna un nebijuša (15%), kā arī vēlme baudīt mierīgu atpūtu no ikdienas (14%).

Populārāko TOP 5 - Horvātija, Itālija, Turcija, Portugāle, Grieķija
Aptaujas noslēgumā respondenti atbildēja uz jautājumu - Kurš ceļojums, kurā esi bijis, tev paticis vislabāk? Kā populārākās valstis atbildēs sastopamas Horvātija, Itālija, Turcija, Portugāle un Grieķija.

Ieskaties! Noderīgi!

Ceļvedis palīdz pilnvērtīgi izmantot ceļojuma laiku attiecīgajā valstī, sniedzot speciālistu ieteikumus un detalizētu praktisku informāciju. Ievada nodaļa sniedz priekšstatu par valsts novietojumu kartē, parāda to vēsturiskā un kultūras kontekstā. Katra no nodaļām, izmantojot kartes, zīmējumus un ilustrācijas, informē par svarīgākajiem apskates objektiem. Pēc pazīmēm tie tiek sarindoti, sākot ar arhitektūru un festivāliem un beidzot ar pludmalēm un ēdienu. Nodaļā „Ieteikumi tūristiem” var atrast rūpīgi izraudzītu informāciju par viesnīcām un restorāniem. „Praktiskais ceļvedis” ietver noderīgu informāciju par visu, sākot ar transportu un beidzot ar personīgo drošību.

Populārāko galamērķu ceļveži nopērkami visās Zvaigzne ABC grāmatnīcās!