Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:256, Did:0, useCase: 3


Vietas Taizemē, ko vajadzētu apskatīt

Redakcija
Redakcija

Taizeme - valsts, kas rada tūkstošiem smaidu. Kontrasts, satriecošas dekorācijas, budistu tempļi, atgriežšanās gadsimtiem atpakaļ, eiropiešu mazliet nesaprasta kultūra, un eksotiski pikanta pārtika.

Lai izvairītos no nogurdinošās ikdienas, dodaties uz Taizemi pēc īstas relaksācijas: pasakainas balto smilšu pludmales un kristāli skaidrs ūdens.

Tiem kuri vēlas izzināt valsts kultūru, iesakām doties pārgājienos un apciemot Taizemes skaistās pilsētas, tempļus, tradicionālos tirgus, kā arī džungļus.

"Aza Tours" tūrisma eksperti uzskata, ka dodoties uz šo valsti var apvienot laisku atpūtu pludmalē un iepazīšanos ar eksotisko kultūru, kas mājo tajā.

Izlasiet par desmit vietām Taizemē, kas perfekti raksturos tās garu.



Bankoka

Taizemes galvaspilsēta Bangkoka var lepoties gan ar savu izmēru, gan ar neatlaidīgo dzīvesveidu. Tā ir pilna ar burvību, krāsām un kontrastiem. Gigantiskie debesskrāpji atbalsojas ar lielumu, budistu tempļi joprojām ir dinamiski savā skaistumā, un vietējie tirgi piesaista ar preču pārpilnību un to izturību. Bangkoka ir pilsēta, kuru apmeklē, visi, kas mīl Orientālus, un interesējas par Āzijas kontinenta kultūru.

Ja plānojat doties uz Taizemi, mēs iesakām jums pavadīt vismaz dažas dienas valsts krāsainajā galvaspilsētā. Apmeklējiet iespaidīgos Taizemes arhitektūras šedevrus - Karalisko pili, kas aizrauj ar greznību un koncentrāciju. Arī pastaigājieties pa pilsētas ielām, izbaudiet Taizemes virtuves ēdienus vietējā restorānā un brauciet ar laivu pa Bangkoksas kanāliem. Vakarā iesakām apmeklēt Tallčas augstāko Bangkokas ēku - Baiyoke Sky, no kuras paveras iespaidīgs panorāmas skats uz pilsētu.



Damnoen Saduak peldošais tirgus

Viena no visvairāk interesantākajām lietām, ko varat redzēt Taizemē - peldošais tirgus. Tā ir īsta tirdzniecības tradīcija, kas Taizemes Gayo ir vairāk nekā simts gadus. No agra rīta, vietējie uzņēmēji séžas laivās, kas ir piekrautas ar augļiem, dārzeņiem, dažādiem ziediem, jūras veltēm, un suvenīriem. Ja pircējs vēlas iegādāties kaut ko, tirgotājs piepeld pie krasta, un pārdod savus produktus. Kā jau varat noprast, šajā tirgū dominē neliela kņada un haosu. Tā ir autentiska pieredze, ko noteikti atcerēsieties visu mūžu. Ja jūs nolemjat doties uz Taizemi, lai redzētu Damonoen Saduakas tirgu, neaizmirstiet paņemt savu kameru. Mēs garantējam, ka noteikti vēlēsieties to iemūžināt!



Koh Chang sala

Vai jūs esat dabas mīļotājs? Izbaudiet palmu koku ieskautās pludmales? Ūdenskritumi, kurus var sasniegt tikai, pārvarot sulīgus džungļus? Tad mēs iesakām apmeklēt Koh Chang salu, kuras nosaukums tulkojot latviešu valodā, nozīmē "Ziloņa sala", jo tā forma atgādina ziloņa galvu. Starp citu, uz salas ir arī daudz šo iespaidīgo dzīvnieku: tos var noteikti redzēt vai pat pēkšņi uzdurties tiem džungļos.
Koh Chang patiks tiem, kuri vēlas savas brīvdienas pavadīt harmonijā ar dabu. Protams, neaizmirstiet, ne tikai izbaudīt pludmali vai džungļus, bet arī pastaigājiet pa mājīgo pilsētu, apmeklējiet vietējo tirgu, un nogaršojiet eksotiskos augļus. Un, ja jūs jūtaties noguris, iesakām palutināt sevi ar Taizemes masāžu. Jūs jutīsieties par desmit gadiem jaunāki!



Khao Sok nacionālais parks

Taizemes daba tiešām pārsteidz ar savu skaistumu! Vēl viens liels pierādījums - Khao Sok nacionālais parks, kas atrodas Taizemes dienvidu daļā. Tropu džungļi, panorāmas skats uz ezeru un Čeolano vienkārši aizrauj elpu. Tūristiem tiek piedāvāts laivu brauciens pa šo ezeru. Jūs redzēsiet milzīgos akmeņus, kas rotā Cheolana krastu, kalnu masīvus tālumā, un blīvos tropu mežus pilnā krāšņumā.

Nacionālais parks ir mājvieta daudz dažādiem dzīvniekiem - pērtiķiem, ziloņiem, briežiem, lāčiem, tīģeriem, ērģņiem un lielajiem omāriem. Tūristiem pieejamas ezara mājiņas un peldvietas, kā arī takas pastaigai pa teritoriju. Patiess baudījums gan acīm, gan dvēselei.



Vēsturiskā pilsēta Ayutthaya

Ja Jums ir interese par vēsturi, senās Āzijas kultūru, tad Taizemē noteikti nepieciešams apmeklēt vēsturisko pilsētu Ayutthaya drupas, kas atrodas centrālajā valsts daļā. Pilsēta tika dibināta 14. gadsimtā. Dzīves laikā to valdīja 35 karaļi. Ayutthaya pilsētā bija trīs Karaliskās pilis, 375 tempļi, 29 aizsardzības nocietinājumi, 94 pilsētas vārti. 18. gs, pilsēta tika pakļauta Birmas armijai, un kopš tā laika arī nav atgūta.

Šodien Ajutājā jūs redzēsiet sarežģītu tempļu kolekciju, Budas statujas, pilis, kas līdzinās slavenākajai Kambodžas tūristu vietai - Angkor pilsētas templis. Vēsturiskā pilsēta ir dievišķa. Mēs ļoti iesakām to apmeklēt, ja apmeklēsiet Taizemi.



Phi Phi salu arhipelāgs

Varbūt esat redzējuši filmu "The Beach" ar Leonardo DiCaprio, kas dodas uz Taizemi? Filma uzņemta Phi Phi arhipelāgā, kas ietver divas tāda paša nosaukuma salas. Tās fascinē ar ārkārtīgi baltajām smilšu pludmalēm, tirkīza līčiem un majestātiskajām klintīm. Šis ir galamērķis niršanas entuziastiem no visas pasaules, jo zemūdens pasaule šeit vienkārši kliedz.

Sala patiks tiem , kas vēlas kvalitatīvu atpūtu. Šeit ir vairākas viesnīcas, restorāni, bāri, klubi un SPA centri. Lielisks atpūtas veids ar augstu servisa līmeni, kas vijas ar harmoniju. Starp citu, kad apmeklēsiet Phi Phi arhipelāgu, iesakām apmeklēt slaveno vikingu klinti, kas ir mājvieta tūkstošiem putnu!



Vēsturiskais parks Sukhothai Thani

Vēl viena vieta, kuru nepieciešams apmeklēt tiem, kuri vēlas labāk iepazīties ar Taizemes kultūru un vēsturi - Sukotajas vēsturiskais parks. Pilsēta tika dibināta vēl astoņpadsmitajā gadsimtā un no sākuma tā nosaukta par "Laimes ziedu".

Apmeklējot šo vēsturisko pilsētu, jūs redzēsiet dažus iespaidīgus tempļus. Tomēr Sukhatian ir slavens ne tikai ar ievērojamām arhitektūras paliekām, bet arī ar tās dziļām skulptūru tradīcijām. Šeit jūs varat redzēt kanona Budas skulptūras: stāvēt, staigāt, sēdēt un gulēt. Visspilgtākais Buda stumbrs pie Wat Sichum tempļa. Šī skulptūra ir līdz pat 11 metrus augsta!



Baltais templis

Taju kultūra atspoguļojas ne tikai gadsimtiem tālu, atgādinot vēsturiskās pilsētas, bet arī, ne tik sen būvētas ēkas. Viena no tām - Wat Rong Khun, vai vienkārši – Baltais templis. Šis apdullinošais arhitektūras piemineklis uzbūvēts tikai 1997. gadā, bet jau ir ieguvusi slavu ar savām arhitektūras iezīmēm. Templis attēlo ne tipisksus budistu fragmentus, un mūsdienu dzīves labo un ļauno jēdzienu. Templis pārklāts ar nelielu spoguļa daļiņu, kuru izraisa lūztot saules stariem radot zaigojošu attēlu. Baltā krāsa raksturo tempļa tīrību Buddha, un saules stari stiklā - spīd Budas gudrība uz zemes. Mēs garantējam, ka šis templis atstās pārsteidzošu iespaidu!



Krabi reģions

Ja vēlaties sajust, kāpēc šo valsti sauc par tūkstošiem smaidu zemi, nobaudīt gardos ēdienus un apskatīt brīnišķīgās pludmales, iesakām atpūsties reģionā Krabi. Pati Krabi pilsēta nav tūristu pārpildīta un steidzīga. Taču, kūrorts ir patiesi pelnījis to uzmanību. Ap salu Krabi ir daudz laivu, kur vietējie iedzīvotāji aicinās izbaudīt ūdens aktivitātes. Ceļotājiem kuriem sirdij tuvi ir ekstrēmie piedzīvojumi – šī ir īstā vieta.



Puketa

Puketa - iespējams, ir populārākā no visām Taizemes salām. To apmeklē tie tūristi, kas vēlas kvalitatīvu atpūtu, un augstu apkalpošanas līmeni un ievērojamu dabas šarmu. Kilometriem garas pludmales, ko ieskauj debess zilā Andamanu jūra, palmu koki, klintis, kas ir pilnas krāsainu tropu variācijām. Puketa rada mīlestības, miera, un romantikas atmosfēru. Kā arī ūdens sporta entuziastiem, izklaides un jautrības izsalkušajiem tūristiem šeit būs īstā vieta. Pēc interesantākajām ekskursijām un iespaidiem Taizemē, pavadītas dažas slinkuma un relaksācijas pilnas dienas Puketā, būs tieši laikā.

PIEEJAMIE CEĻOJUMI UZ TAIZEMI šeit

Atpūtas ceļojumu eksperti – azatours.lv