Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:258, Did:0, useCase: 3


TOP5 ieteikumi perfektai ceļojumu bildei

Redakcija
Redakcija

Mūsdienās ceļojumu foto albumu aizvien biežāk aizstāj krāšņas foto galerijas sociālajos tīklos. Tās ļauj saglabāt atmiņas, kā arī palīdz dalīties iespaidos ar apkārtējiem. Lai fotografēšana ceļojuma laikā būtu ērtāka, vairums ceļotāju tūrisma objektus izvēlas iemūžināt ar viedtālruņa palīdzību, kas salīdzinājumā ar klasisko fotoaparātu ir ne tikai kompaktāks un parocīgāks, bet piedāvā arī plašas fotogrāfiju apstrādes iespējas un, kas ne mazāk svarīgi, iespēju ar tām operatīvi dalīties. Viena no vadošajām tūrisma aģentūrām Latvijā "Latvia Tours" sadarbībā ar "Samsung Electronics" piedāvā lietderīgus padomus kvalitatīvu ceļojuma bilžu uzņemšanai un apstrādei ar viedtālruni.

Izpētiet galamērķi
Arī Kristofors Kolumbs, slavenākais jūrasbraucējs un pētnieks, dodoties ekspedīcijās, vispirms rūpīgi sagatavojās ceļam, taču mums paveicies – jauna Amerika nav jāatklāj. Lai taptu patiesi skaistas ceļojumu bildes, iesakām iepriekš izpētīt vietas, kuras esat iekļāvuši ceļojuma plānā. Vietējie tirdziņi, savdabīga arhitektūra vai dabas pērles ir lielisks materiāls jūsu viedtālruņa kamerai. Ja noskaidrosiet, kuros laikos lec un riet saule, tad saullēkts un saulriets būs labākie ,,dabiskie filtri’’, uzņemot jūras liedagu vai kalnu virsotnes.

Noformējiet bildes
Bieži vien tūristu iecienītās vietās ir milzum daudz cilvēku, kas pamanās iekļūt jūsu foto objektīva pusē. Jau iepriekš minētā aplikācija Touch Retouch gluži kā korektors no bildes izņems nevēlamos objektus vai personas. Un, ja pietiek pacietības, tad pat uz Lielā Ķīnas mūra fona jūs būsiet absolūti viens. Košu krāsu un kolāžu cienītājiem iesakām bezmaksas aplikāciju Snapseed, kas ļauj spēlēties ar krāsu spilgtumu, kontrastu un piesātinājumu, tostarp veikt bildes apgriešanas funkciju vai filtru un kolāžu pievienošanu. Vēl plašākas noformēšanas iespējas sniedz Enlight aplikācija, kuras maksa ir labas Latte kafijas cenā. Glezniecisku filtru, grafiti vai skices stilā apstrādātas bildes jūsu albumu bez ievērības neatstās arī sociālajos tīklos.

Eksperimentējiet
Jau pierastais smaids ,,sakiet – cheese’’ un tūrisma katalogos redzamās bildes rotā teju katra tūrista foto albumu. Ja vēlaties būt oriģināli, eksperimentējiet ar krāsām, leņķiem, tekstūrām, apgaismojumu un bilžu izmēriem. Piemēram, nofotografējiet Barselonas košās durvis, uz balkona izžautu veļu Neapolē, palmas ēnu Maldivu salas smiltīs vai no tuksneša kalniem tālumā saskatāmu kamieļu karavānu. Katrā vietā iespējams atrast tikai tai raksturīgo šarmu, ko atspoguļot fotogrāfijās. Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs Māris Ķikāns, iedrošina izmantot viedtālruņos pieejamās jaunākās opcijas, piemēram, iemūžināt pilsētas enerģiju profesionālas klases time-lapse fotoattēlos. Jaunāko modeļu telefonos drebošu roku kustības kompensē vDIS tehnoloģija un gala attēlā tiek iekļauti tikai visdzidrākie kadri, nodrošinot augstākās kvalitātes rezultātu.

Rediģējiet bildes
Ja pat supermodeles Keita Mosa un Heidija Klūma izmanto fotošopu, tad kādēļ gan nelietot viedtālruņos pieejamās bilžu apstrādes aplikācijas? Ar Touch Retouch, Adobe Photoshop Express vai Facetune aplikāciju palīdzību iespējams notušēt vietas, kurās kaut kā ir mazliet par daudz vai par maz. Piemēram, lieciet pazust apsārtumam, padariet tumšāku iedegumu vai gaišāku smaidu. Protams, nevajag pārcensties. Galvenais, lai jūs gūtu prieku un gandarījumu, kad pēc ceļojuma pārskatīsiet uzņemtās bildes.

Izmantojiet palīgrīkus
Kad rokas ir par īsām un draugu par daudz, lai iekļautos kopīgā pašbildē, tad lieti var noderēt viedtālruņa statīvs. Bezmaksas aplikācija Photo Timer ar audio atskaiti ļaus jums laicīgi sagatavoties bildes uzņemšanai. Vēlamo laiku iespējams uzstādīt līdz pat 300 sekundēm.