Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Pareizi organizēta saziņa ļauj būt labākam nekā konkurenti

Redakcija
Redakcija

Saziņa ar cilvēkiem ir jebkura veiksmīga biznesa priekšnoteikums, taču mūsu straujajā dzīves ritmā ir jādomā, kā komunikāciju padarīt iespējami efektīvāku. Modernās tehnoloģijas, piemēram, videokonferences, rada ērtu vidi, kas ļauj aizrautīgi strādāt un meklēt asprātīgus risinājumus, atzīst eksperti.

Nogurdinošus komandējumus labāk aizvietot ar interesantām videokonferencēm. Protams, nekas nespēs aizstāt dzīvas sarunas, taču daudzas lietas var racionalizēt. Komandējumi, regulāra pārvietošanās starp vairākiem birojiem ir ne tikai dārga, bet arī nogurdinoša.

„Planšetdators ar iebūvētu kameru vai kodeks un ekrāns – tas ir viss, kas vajadzīgs. Izmaksas šobrīd jau ir salīdzināmas ar kvalitatīvu galddatoru izmaksām, bet ieguvumi ir ērta un droša saziņa, kas ļauj būt pārliecinātam, ka koplietotie faili nenonāks svešās rokās,” atzīst tehnoloģiju uzņēmuma „Cisco” klientu vadītājs Artūrs Kaulakāns.

Radošs darbs ļauj atrast patiešām labākos risinājumus.

Videokonferences ļauj uzturēt efektīgu saziņu ar plašāku cilvēku loku, kā arī palielina arī produktivitāti un inovāciju iespējas. Šādi kopējam darbam var apvienot dažādus speciālistus, kurus citādāk saaicināt pie viena galda vienā laikā ir grūti.

Latvijā videokonferenču tehnoloģijas lielākoties izmanto lietišķajā vidē, taču „BiSMART” rīkotā videokonference par praktiskiem attālinātā darba aspektiem lieliski parādīja, ka, mazliet papildinot biznesa risinājumus, var nodrošināt iespēju pieslēgties pat no publiskā interneta, atzīst Kaulakāns.

„BiSMART” video konferencē par attālinātā darba praktiskajiem aspektiem seši uzņēmumu vadītāji, izmantojot īpašu platformu, pieslēdzās kopējai sarunai, atrodoties savās darba vietās.

Vizuālie kontakti mazina pārpratumus un veicina labāku sadarbību.

Jebkura saziņa tiešsaistē – telefona zvans, sarakste e-pastā vai ziņojumapmaiņas vietnē - ļauj ātri apmainīties ar idejām. Taču jāatceras, ka apmēram 60 – 80% saziņas veido neverbālā komunikācija, proti, žesti, ķermeņa valoda, mīmika.

Reālas klātbūtnes efektu spēj radīti tikai kvalitatīvi video savienojumi, kad ir vairāk laika klausīties un mazinās pārpratumi. Rezultātā lēmumus var pieņemt ātrāk, projektus pabeigt savlaicīgi un uzņēmums strādā produktīvāk.

Efektīvas tehnoloģijas ļauj būt labākam nekā konkurenti.

Video konferences var atvieglot daudzus procesus ikvienā biznesā. Piemēram, darbinieku atrašanu, jo citā pilsētā mītošu cilvēku var intervēt attālināti un izvērtēšanā izmantot sarunas ierakstu. Video saziņa atbalsta dienestam palīdz veidot personiskākas attiecības ar klientiem un ir efektīvāka nekā saruna pa telefonu.

„BiSMART” rīkotajā meistarklasē „Attālinātais darbs. Brīvība vai kontrole? Riski vai stereotipi?” notika īpašs „teletilts” ar „Radio SWH” studiju. Tā bija pirmā reize Latvijā, kad radio tehnoloģiju papildināšana ar video konferencēm paredzētu aprīkojumu ļāva vienlaikus uzrunāt gan ētera klausītājus, gan skatītājus internetā, gan cilvēkus klātienē.

„Tā bija unikāla pieredze, kas atklāja, cik dažādos un aizraujošos veidos ir iespējams vienlaicīgi izmantot radio. Šodien radio ir multimediāls komunikācijas veids. To var dzirdēt FM viļņos, to var skatīties internetā, tam var sekot sociālajos tīklos un, pateicoties šim projektam, veidot dialogu konkrētā brīdī reālajā laikā. Šādi un līdzīgi tehnoloģiju risinājumi lieliski papildina radio iespēju piedāvājumu un ļauj attīstīt mūsdienīgus un interesantus produktus,” atzīst „Radio SWH” mārketinga un pašreklāmas daļas vadītāja Inita Pelse.

Cilvēkus iedvesmo darbs inovatīvā un dabai draudzīgā vidē.

Spējīgi jaunieši, izvēloties darba vietu, pievērš uzmanību tam, cik inovatīvas un modernas tehnoloģijas izmanto uzņēmums un zīmols. Efektīva video konferenču sistēma, nenoliedzami, ir viena no šādām tehnoloģijām. To izmantošana ir dabai draudzīgs risinājums, jo ļauj kaut nedaudz mazināt to resursu patēriņu, ko cilvēki izlieto pārvietojoties.