Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:378, Did:0, useCase: 3


Kā pareizi veidot komandu, uzsākot savu biznesu

Redakcija
Redakcija

Jūs esat nolēmis uzsākt savu biznesu? Nu ko, apsveicami! Ja vien tā nav tikai mirkļa iedoma, bet nopietns un atbildīgs lēmums. Un, ja reiz esat metis izaicinājumu nākotnei, būs vien jāiemācās vadīt lielais biznesa kuģis tā, lai tas izpeldētu cauri visām vētrām un negaisiem.

Sākumam jums būs vajadzīga komanda:

Kuru tad ņemt savā komandā? Kuru pakļaut šiem nebūt ne vienkāršajiem pārbaudījumiem? Un ar kuru dalīties šajā garajā un, iespējams, grūtajā ceļojumā cauri biznesa aisbergiem?

Vienvārdsakot, jums vajadzīga komanda, jo tieši komanda ir tā, no kuras atkarīgs, kāds būs jūsu ceļš.

Kuģa kapteinis

Tas ir kāds, kas līdzās jums, uzņemsies atbildību un smago finansu nastu. Pašam vadīt kuģi, protams, ir labi, tomēr, kā pierāda prakse, ideālu vadītāju nav, tāpēc, lai jums uzsmaidītu bznesa veiksme, vēlams apvienoties. Divas vai pat trīs galvas vienmēr ir gudrākas nekā viena.

Kapteiņa amatā var iecelt tikai tādu, kurš, tāpat kā jūs, vēlas aizkuģot līdz brīnišķai, bagātai zemei, paralēli rūpējoties par komandu un atmosfēru tajā. Nekad neaiciniet kļūt par kapteini piedzīvojumu meklētāju, vienkārši labu cilvēku vai brālēnu tikai tāpēc, ka viņš ir jūsu brālēns. Tā var tikai noslīkt.

Bocmanis

Jums būs vajadzīgs kāds, kas sekos kārtībai un disciplīnai uz kuģa. Iespējams, jūs pat būsiet ar mieru dalīties ar bocmani savā peļņā, lai viņš labāk strādātu, tikai tādā gadījumā atcerieties, ka bocmaņi ir brīva tauta, un jau rīt viņš var kūpināt savu pīpi uz cita kuģa, bet jūs joprojām dalīsieties ar savas dārgumu lādes saturu.

Matroži

Tie, kas vaigu sviedros strādā, lai kuģis kustētos uz priekšu. Te gan jāiegaumē viena lieta: par matrožiem nevajag ņemt draugus, radiniekus, labus paziņas.

Veidojot komandu garam un nogurdinošam ceļam, vienmēr ir vilinoša vēlme ieekonomēt un paaicināt uz sava kuģa klāja tos, kurus labi pazīsti, taču atcerieties- jūs viņus pazīstat tikai uz sauszemes, kādi viņi būs jūrā, jūs nezināt.

Pasažieri

Pasažierus biznesā neņem. Kā saka- bizness- tā ir vieta, kur vienmēr trūkst degvielas. Tāpēc lieko vienmēr ir vēlēšanās pārmest pāri bortam.

Cilvēks - prieks

Varbūt šo lomu uzņemsieties jūs pats, bet, iespējams, iedalīsiet vienam no komandas biedriem, taču kādam tas jādara obligāti. Tas būs cilvēks, kurš uzšķiļ dzirksteli, cilvēks, kurš prot pasmaidīt un sasmīdināt citus pat visbargākajā vētrā. Tāds, kurš zina, ka viss būs labi.

Un tad patiešām viss būs labi!

Ieskaties! Noderīgi!

Šī Apgādā Zvaigzne ABC izdotā Paula Ardena grāmata "Kā būt izcilam, nevis vienkārši labam" ir brīnišķīgs manifests radošiem cilvēkiem un kodolīgs izcilības ceļvedis.

Vairākas desmitgades Pols Ardēns ir bijis reklāmas industrijas virsotnē. Šajā grāmatā, kuru var uzskatīt par "kabatas formāta bībeli" visiem talantīgajiem un kautrīgajiem panākumu tīkotājiem, viņš apkopojis oriģinālas atbildes uz visdazādākajiem jautājumiem.

Te atradīsiet, piemēram, paradoksālas atklāsmes par to, kāpēc ir labi tikt atlaistam no darba un kāpēc dažreiz labāk ir kļūdīties nekā visu izdarīt pareizi. Pols Ardēns iesaka, kā risināt problēmas, piepildīt klientu vēlmes, komunicēt, pareizi izspēlēt savas kārtis, kļūdīties un būt radošam.

Vienalga, vai esat vidusskolas absolvents, pašnodarbinātais vai ieņemat atbildīgu amatu lielā uzņēmumā, šī grāmata palīdzēs jums piepildīt neiedomājamo un iespēt neiespējamo.

Britu reklāmas leģenda Pols Ardēns (Paul Arden, 1940-2008) karjeru reklāmā uzsāka jau sešpadsmit gadu vecumā. Bijušais reklāmas aģentūras Saatchi & Saatchi radošais direktors ir veidojis sensacionālas reklāmas kampaņas tādiem uzņēmumiem kā British Airways, Toyota, Nivea, The Independent, Fuji un citiem.