Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:247, Did:0, useCase: 3


Latvijas Televīzija iegūst ekskluzīvas Pasaules čempionāta hokejā raidtiesības

Redakcija
Redakcija


Latvijas Televīzija (LTV) noslēgusi līgumu, kas tai dod tiesības translēt pasaules čempionātu hokejā vēl uz nākamajiem pieciem gadiem, respektīvi, no 2024. līdz 2028. gadam, informē LTV satura komunikācijas vadītāja Ginta Martini.

LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede norāda: “Latvijas Televīzijas kā sabiedriskā medija uzdevums ir nodrošināt valstiski nozīmīgu notikumu pieejamību bezmaksas apraidē. Ārkārtīgi svarīgi, ka sabiedrība arī turpmākos piecus gadus, sajūtot pasaules sporta elpu, varēs sekot Latvijas hokeja izlases panākumiem. Šis gads ir īpašs un vienlaikus arī nebijis – iepriekšējās pasaules meistarsacīkstēs uzstādītā augstās meistarības un panākumu latiņa Latvijas valstsvienībai uzliek īpašus pārbaudījumus un izaicinājumus, tādēļ aicinu visus sporta draugus vienoties atbalstā mūsu puišiem.”

Skatītājiem būs iespēja redzēt visu pasaules čempionāta spēļu tiešraides, intervijas, aizkulises, spēļu studijas un citu oriģinālsaturu LTV ēterā, digitālajās platformās, kā arī sociālajos medijos. “Pasaules čempionāts hokejā rada milzīgu vilkmi visai Latvijas Televīzijas komandai. Šī vilkme un lielā hokeja klātbūtne dos lielisku iespēju veidot un sniegt auditorijai mūsdienīgu saturu visaugstākajā līmeni, tai skaitā attīstot sociālo tīklu satura daudzveidību. Tas ir izcils pūrs, ar kuru Latvijas Televīzija iesoļos vienotā sabiedriskajā medijā,” uzsver LTV Sporta redakcijas vadītājs Andris Ušackis.

2024. gada Pasaules čempionāts hokejā norisināsies no 10. līdz 26. maijam Čehijas pilsētās – Prāgā un Ostravā. Šogad A apakšgrupas spēles notiks  Prāgā, tajās tiksies Kanādas, Somijas, Šveices, Čehijas, Dānijas, Norvēģijas, Austrijas un Lielbritānijas komandas, savukārt B apakšgrupas spēles, kur izlozes kārtībā nokļuva arī Latvijas izlase, notiks Ostravā – tajās startēs  ASV, Vācijas, Zviedrijas, Slovākijas, Latvijas, Francijas, Kazahstānas un Polijas komandas.  Latvija savu pirmo spēli aizvadīs  11. maijā pret Poliju.

Latvijas Televīzijas pārraides tiesības nodrošina vienošanās ar Starptautiskās hokeja federācijas pasaules čempionāta ekskluzīvo mediju un mārketinga partneri “Infront Sports&Media AG”. Vienošanās paredz pārraides tiesības no 2024. gada līdz 2028. gadam.