Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:247, Did:0, useCase: 3


Tā jokoja pirms 1990. gada ... un arī šodien

Redakcija
Redakcija

Tā jokoja pirms 1990. gada ... un arī šodien
Joku žurnāls "Dadzis" bija viens no retajiem, kas pamanījās apiet cenzūru un publicēt dažādas zobgalības par iekārtu, jo cenzoriem ar humoru bija kā bija..I.Melngaiļa karikatūra

Okupācijas laikā anekdotes bija viens no pretpadomju garīgās pretošanās veidiem. Par šādu anekdošu stāstīšanu cilvēkus bargi sodīja, atlaižot no darba, Staļina laikā arī, ieslogot spaidu darbu nometnēs un izsūtot nometinājumā. Pretpadomju anekdošu stāstīšana tika uzskatīta par «kontrrevolucionāru aģitāciju un propagandu».

Padomju anekdotes

Kolhoza sapulces darba kārtībā divi jautājumi: šķūņa celtniecība un komunisma celtniecība. Tā kā dēļu nav, nolemj nekavējoties pāriet pie otrā jautājuma.

Notiek starpvalstu līderu savstarpējā sacensība skriešanā: tikai divi dalībnieki - Brežņevs pret Reiganu. Reigans sīvā cīņā uzvar.
ASV mediji: ASV prezidents pārliecinoši pārspēja L.Brežņevu skriešanās sacensībās...
PSRS mediji: Notikušas lielas sacensības skriešanā. PSRS ģenerālsekretārs L.Brežņevs izcīnīja augsto otro vietu, bet ASV prezidents R.Reigans palika priekšpēdējais...

Padomju laiki, Olimpiskās spēles, boksa finālā jātiekas ASV un PSRS sportistiem, bet pēdīgais kaut kur noklīdis, izlasē panika. Baigās atrod tuvējā ciema traktoristu un saka;
Nostāvi kaut vienu raundu, mēs tev jaunu dzīvokli nopirksim!?.
Nav jautājums, saka traktorists, iziet ringā, ASV bokseris viņu dauza, dauza, šis stāv.
Pēc raunda izlases treneris saka: Klau, vēl vienu raundu nostāvi, mēs tev televizoru jaunu nopirksim?.
Traktorists: Da par televizoru es trīs raundus nostāvēšu, un nostāv traktorists visus trīs raundus.
Treneris saka: Nu davai vēl vienu raundu nostāvi, jaunu traktoru dabūsi.
Uz ko traktorists: A nē veči, atkal jāstrādā tad būs, tūlīt es viņam krāmēšu!

Armēņu radio jautā: "Ko nozīmē teiciens "kapitālisms atrodas bezdibeņa malā"?" "Tas nozīmē, ka viņi tur augšā skatās, kā mēs te apakšā kārpāmies."

Halo, vai Valsts Drošības komiteja?
- Jā
- Ja nu gadījumā pie Jums ielido mans aizbēgušais papagailis, vēlos paziņot, ka es viņa politiskos uzskatus neatbalstu.

80-tajos gados pāris gadu laikā viens pēc otra mira PSRS ģenerālsekretāri. Pēc kārtējā pensionāra K.Čerņenko nāves, kremlī atskan telefona zvans:
Zvanītājs: Jums ģenerālsekretāri nav vajadzīgi?
Kremlis: Jūs ko, esat galīgi slims?
Zvanītājs: Jā, jā un ļoti vecs arī

Kur ir lielāka politiskā brīvība ASV vai Padomju Savienībā? Padomju savienībā, jo
ASV, piemēram, jūs varat stāvēt pie Baltā nama un teikt visu to slikto, ko jūs domājat par ASV prezidentu un jums nekas par to nebūs. Maskavā jūs arī varat stāvēt pie Kremļa un teikt visu to sliktāko par ASV prezidentu, un jums par to arī nekas nebūs.

Ļeņins bija jautrs cilvēks, tāpēc pirmais viņa izdotais dokuments pēc nākšanas pie varas bija “Dekrēts par zemi”, kura dēļ zemnieki zemi tā arī neieraudzīja. Zemnieki arī bija jautri cilvēki, un Ļeņins vēl līdz šim zemi tā arī nav ieraudzījis.

Ladas rūpnīcas delegācija aizbrauc uz Japānu pieredzes apmaiņā. Japāņi šos aizved pie konveijera un ielaiž jaunajā mašīnā kaķi.
Japāņi: Šādi mēs pārbaudām mašīnas salona izolāciju, ja kaķis pēc 5 minūtēm sāk slāpt nost, tad mašīnas salons ir hermētiski noslēgts.
Ladas delegācija nobrīnās un aizbrauc mājās. Pēc gada atbrauc japāņu delegācija atbildes vizītē. Viesi ar lepnumu tiek vesti pie konveijera, kur arī mašīnas salonā liek iekšā kaķi. Direktors paskaidro:
Mēs pārņēmām jūsu pieredzi, un arī šādi pārbaudām auto hermētiskumu. Ja kaķis pēc 5 minūtēm nav izlīdis laukā, tad auto salons ir hermētiski noslēgts.

Ļeņins pierādīja, ka valsti var vadīt visa tauta. Staļins pierādīja, ka valsti var vadīt viens cilvēks. Hruščovs – ka valsti var vadīt jebkurš cilvēks. Brežņevs pierādīja, ka valsti vispār var nevadīt.

Kur bardaks un mēsli, tur politiskās anekdotes

Politiskās anektdotes parasti rodas valstīs, kur valda bardaks un smaids ir vienīgais, kas palīdz izprast situāciju. Un anektodes rodas arī šodien Latvijā, mēs droši varētu mūsu šābrīža vadoņus ielikt kādā no šīm anektdotēm- piemēram, atskatoties kā mūsu prezidentiem seko otras puses (vai otrādi), varētu turpināt, ka ...V.V. Freiberga pierādīja, ka valsts pirmā lēdija var būt vīrietis, bet Zatlers pierādīja ka valsts pirmā lēdija var būt arī prezidents.

Nobeigumā vēl kāda anekdote jau par brīvās Latvijas varoņiem

Kā AŠ pie villas Jūrmalā tika

Šlesers ierodas pieredzes apmaiņā Itālijā pie Berluskoni. Itālis uzaicina pie sevis uz mājām- lepna villa, baseini, dārzs.

Šlesers: No kurienes tas viss? Jūs tik daudz pelnat?
Berluskoni pieved Šleseru pie loga un jautā: Šoseju redzi?
Šlesers: Redzu
Berluskoni: Nu lūk, ieplānojām 10 miljonus,ekonomējām un iztērējām tikai astoņus, sanāca arī villai.

Pēc trim gadiem Šlesers ielūdz Berluskoni pie sevis uz Jūrmalas priedēm. Villa 3 reizes greznāka kā itālim, 3 baseini, 5 stāvi, personīga slēgtā pludmale, pasakaina bagātība

Berluskoni pārsteigts: No kurienes tas viss?
Šlesers pieved pie loga un prasa: Šoseju redzi?
Berluskoni: Nē...



     [+] [-]

, 2010-09-29 22:19, pirms 14 gadiem
Un šito vēl par premjeru.

     [+] [-]

, 2010-09-30 08:14, pirms 14 gadiem
labais

     [+] [-]

, 2011-06-10 15:08, pirms 13 gadiem
Kā svinēt Jāņus 2011.GADA HOROSKOPI::FILMAS:: :: DIĒTA,...