Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Vai B kategorijas tiesības ir labs ieguldījums? 5 iemesli, kāpēc ir vērts iemācīties vadīt auto!

Redakcija
Redakcija


Iemācīties vadīt auto, iegūt B kategorijas tiesības un iegādāties pirmo auto, ir mērķi, kurus sev izvirza ļoti daudzi no mums! Protams, ne visiem auto vadīšanas apmācība nākas viegli, turklāt tā prasa ieguldīt arī zināmus finanšu līdzekļus. Taču gandarījums, brīvības sajūta un iespējas, ko dod autovadītāja apliecība, ir nenovērtējamas! Autoskola Einšteins ir apkopojusi 5 svarīgākos iemeslus, kāpēc ir vērts iegūt vadītāja apliecību un kāpēc automašīnas vadīšanas iemaņu apgūšanai nekad nav par vēlu!

B kategorijas tiesības – prasmes un iemaņas visam mūžam

Vienalga, vai esi vidusskolnieks vai pirmo kursu students, jaunai prasmju un iemaņu apgūšanai vienmēr ir īstais laiks! Daži no mums vēlmi vadīt auto apzinās agrāk, citi – vēlāk. Ja tomēr vēl šaubies, vai autovadītāja apliecības iegūšana ir piemērota tev, B kategorijas iegūšanu var apskatīt sekojoši: vai tavā privātajā un profesionālajā dzīvē prasme vadīt auto būtu noderīga? Ja, uz šo jautājumu vari atbildēt apstiprinoši, tad ir īstais laiks B kategorijas apmācību uzsākšanai! Svarīgi, ka B kategorijas tiesību iegūšana ļauj apgūt ne tikai manuālās vai automātiskās ātrumkārbas automašīnas vadīšanu, bet arī iemaņas pirmās palīdzības sniegšanā, kā arī spēju reaģēt un rīkoties situācijās, kurās lēmums ir jāpieņem ātri.

Pārvietošanas brīvība

Autovadītāja apliecības iegūšana visbiežāk tiek saistīta ar pārvietošanās brīvību, ko tā sniedz ikvienam tās īpašniekam. Arī pārvietošanas brīvība ir svarīga gan privātajā, gan profesionālajā dzīvē. Īpaši ja tev ir iespēja iegūt īpašumā savu auto - tad tev vairs nekad nenāksies lūgt palīdzību nokļūšanā no punkta A uz punktu B ne draugiem, ne vecākiem. Nereti nākas dzirdēt apgalvojumus, ka mūsdienu dzīves ritmā, īpaši pilsētās, autovadītājā apliecība nav nepieciešama, jo visur iespējams nokļūt ar divriteni vai taksi. Taču arī šie pārvietošanās līdzekļi tomēr uzliek zināmus ierobežojumus. Savukārt, pateicoties tādiem automašīnu koplietošanas servisiem kā Carguru, B kategorijas tiesības ļauj tev doties, kur vien vēlies!

Profesionālās iespējas

Iespējams, tu jau esi izlēmis, kādu profesiju izvēlēties, bet, iespējams, vēl esi piemērotākā darba meklējumos. B kategorijas tiesību sniegtā brīvība vistiešākajā veidā var ietekmēt arī tavu karjeru. Ļoti iespējams, tiesības tev lieti noderēs, lai savā profesijā sasniegtu jaunus augstumus, bet varbūt tieši autovadītāja apliecība palīdzēs tev īstenot savu biznesa ideju vai aizbēgt no rutīnas birojā! Aizvien biezāk cilvēki izvēlas dzīvi lielpilsētā nomainīt pret dabas tuvumu. Ja arī tava profesija kādu dienu ļaus tev īstenot darbu no jebkuras vietas ar interneta pieslēgumu, autovadītāja apliecība tev lieti noderēs, lai pārvietotos starp šīm divām pasaulēm!

B kategorijas tiesību kārtošana – rūdījums visai dzīvei

Stāsti par B kategorijas tiesību kārtošanu ir visdažādākie. Vieni apgalvo, ka autovadītāju apliecības iegūšana ir bijusi vienkārša un aizraujoša, citi - ka autovadīšanas apgūšana ir prasījusi ne mazumu pūļu. Diemžēl nav iespējams paredzēt, kā katrs no mums jutīsies pirmo reizi, iesēžoties autovadītāja krēslā, kā arī to, cik viegli veiksies ar autovadīšanas apgūšanu. Taču viens ir skaidrs – gan teorētiskās un praktiskās apmācības autoskolā, gan pieredze kārtojot CSDD eksāmenus, noteikti ir viena no labākajām mācībām, kas stiprina ikviena pārliecību par savām spējām.

B kategorija - vadi ne tikai auto, bet arī mopēdu

B kategorijas autovadītāja tiesības, sniedz iespēju ne tikai īstenot mērķi vadīt auto, bet arī virkni citu priekšrocību, kas saistītas ar pārvietošanos. Iegūstot B kategorijas tiesības, autovadītājiem ir tiesības vadīt arī AM kategorijas transportlīdzekļus jeb mopēdu, kura motora darba tilpums nepārsniedz 50 cm3, bet ceļu satiksmē pieļaujamais braukšanas ātrums nepārsniedz 45 km/h. Tātad, līdz ar automašīnas vadīšanu, varēsi vadīt arī, piemēram, motorolleri Vespa. Turklāt B kategorijas tiesības ir arī sākumpunkts citu kategoriju apgūšanai, ja nākotnē rodas nepieciešamība iegūt arī C vai D kategoriju, kā arī 95. kodu.

Autoskola Einšteins darbojas no 2009. gada, ar filiālēm Rīgā, Siguldā, Cēsīs, Valmierā, Smiltenē un Mālpilī. Autoskola Einšteins ir vadošā autoskola Latvijā ne tikai pēc apmācāmo skaita, bet arī pēc teorētiskās un praktiskās apmācības CSDD statistikas rādītājiem.