Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāts Motofrīstailā atgriežas Rīgā!

Redakcija
Redakcija

Pasaules čempionāts Motofrīstailā atgriežas Rīgā!
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Ar jauniem trikiem 2016. gada 15. oktobrī Arēnā “Rīga” atgriežas Pasaules čempionāta Motofrīstailā Latvijas Grand Prix izcīņa.

Motofrīstails ir samērā jauns motosporta veids un šobrīd tas attīstās ļoti strauji gan popularitātes, gan braucēju sagatavotības ziņā. Motosportistu triki lēcienos gaisā parastam skatītājam liek aizrauties elpai un ir tik ekstrēmi, ka brīžiem ir grūti noticēt redzētajam. Šī iemesla dēļ Pasaules čempionāta Motofrīstailā posmi Arēnā „Rīga” pulcē vairāk kā 6000 apmeklētāju, jo skatītājus priecē gan sportiskā cīņa, gan sportistu ekstrēmie lidojumi ar šova elementiem.

Pasaules čempionāts Motofrīstailā tradicionāli norisinās 9 – 10 posmu izcīņā, no kuriem viens posms 2016. gada 15. oktobrī notiks Rīgā. Katrā posmā sportisti sacenšas gan par uzvaru Grand Prix, gan arī izcīnot punktus Pasaules čempionāta kopvērtējumam. Punktus Starptautiskā žūrija sportistiem piešķir par triku sarežgītību, unikalitāti, stilu, amplitūdu un skatītāju atsaucību programmas laikā.

Posmā piedalās 12 – 13 sportisti un tas norit 2 daļās – pirmajā sacensību daļā notiek kvalifikācija, pēc kuras 6 labākie sportisti turpinās cīņu finālā, kas programmā paredzēts otrajā sacensību daļā pēc pārtraukuma. Posma ietvaros notiks arī sacensības Whip lēcienos (motocikla iegriešana) un motoaugstlēkšanā. Līdzšinējais augstlēkšanas rekords Arēnā „Rīga” ir 8,6 m.

Sacensību sākums paredzēts plkst. 19:00, taču Arēna durvis vērs jau plkst. 17:00, kad pirms pasākuma notiks Pit Party, kurā faniem būs iespēja satikt savus favorītus, nofotogrāfēties, palūgt autogrāfus un apskatīt braucēju mototehniku. Pēc pasākuma notiks arī autogrāfu sesija.

Izmanto iespēju – līdz 1.aprīlim biļetes lētāk! Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs