Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:218, Did:0, useCase: 3


Salāti "Bizbizmārītes"

Skaisti, acij tīkami un garšīgi salāti, kas izdaiļos ikvienu svētku galdu. Protams, arī ikdienā varat pārsteigt savu ģimeni vai mīļoto ar skaisti noformētiem salātiem.

Nepieciešams:

Salātiem:

3 kartupeļi;
3 burkāni;
2 olas,
3 kūpināti vistas šķiņķīši;
2 āboli,
saišķītis zaļo lociņu;
170 g konservētas kukurūzas;

Salātu dekorēšanai:
2 ķiršu tomātiņi;
1 parastais tomāts;
dažas bazilika lapiņas
3 olīva3.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus, burkānus un olas novāra un nomizo;


2. Nomizotos burkānus, kartupeļus, ābolus un olas sagriež mazos kubiciņos, pievieno sasmalcinātus vistas šķiņķīšus un pieber kukurūzu. visu kārtīgi izmaisa. Salātiem pievieno sāli, majonēzi un vēlreiz izmaisa.


3. Salātus liek bļodā, pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem.


4. Dekorē ar mārītēm un rozi. Mārītes veido no uz pusēm pārgrieztiem ķiršu tomātiņiem un olīvām: tomātu pusītei (mārītes ķermenis) pievieno uz pusēm pārgrieztu olīvu (mārītes galva) ar caurumiņu uz augšu. no olīvām izgriež radziņus, ko iesprauž galvas caurumiņā (olīvas galā). Ķermeņa raibumiņus arī izgriež no olīvām un iesprauž tomātā, pirms tam ar asu nazi tomātā izdarot krusteniskus iegriezumus.

Rozi veido no smalki sagrieztām tomātu pusripiņām, vidū ieliekot pusolīvi un par rožlapiņām izmantojot svaigas bazilika lapiņas.

Labu apetīti jums un jūsu viesiem!

Veidojiet skaistu savu svētku un arī ikdienas galdu!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma