Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:421, Did:0, useCase: 1


Provansas salāti 25.05.2022 17:01

Riekstaino jēra zālītes salātu, rūgteno rosē salātu un kraukšķīgo endīvijas salātu maisījums sevišķi labi garšo papildināts ar ķiploku. Tas lieliski sader kopā ar kazas sieru, kraukšķīgu bageti un jēra gaļas ēdieniem.

Ar garšvielām cepts ķirbis 12.05.2022 10:05

Šādi sagatavoti ķirbji būs lieliska piedeva gan gaļas, gan zivju ēdieniem, turklāt tie lieliski garšo arī kā atsevišķa ukoda.

Zaļās pupiņas ar ķiplokiem un sieru 19.04.2022 00:56

Šādi pagatavotas zaļās pupiņas ir lieliska vakariņu uzkoda vai piedeva pie gaļas ēdieniem. Pupiņām pievienotie ķiploki padara tās nedaudz pikantas, bet siers piešķir izsmalcinātākas garšas nianses. Ja gatavosiet pupiņas īsāku brīdi, tās būs burvīgi kraukšķīgas, savukārt mazliet ilgāk gatavotas kļūs maigi mīkstas.

FRĪ kartupeļi cepeškrāsnī 24.03.2022 08:10

Šī recepte patiks tiem, kas cenšas izvairīties no treknas pārtikas lietošanas uzturā. Cepeškrāsnī gatavoti FRĪ garšos itin visiem, bet sevišķi tos novērtēs bērni. Kartupelīši izdodas gardi un kraukšķīgi, bet galvenais- tiek gatavoti bez taukvielām.

Spinātu gnoki 21.03.2022 08:46

Par gnokiem Itālijā dēvē klimpas. Tās pasniedz gan kā piedevu pie gaļas ēdieniem, gan arī kā patstāvīgu ēdienu. Šoreiz piedāvājam jums izmēģinājām pagatavot spinātu gnokus, kuru recepte ir pavisam vienkārša un arī tās izmaksas nav augstas.

Pikantie kabači un briseles kāposti cepeškrāsnī 08.03.2022 00:25

Piedevām, ko pasniedz pie gaļas ēdieniem, ne vienmēr jābūt rīsiem, griķiem vai kartupeļiem. Ikvienu gaļu lieliski papildinās cepeškrāsnī cepti brokoļi un kabači, kur asumiņam pievienots čili pipars.

Lielisks latviešu ēdiens – kartupeļu un kāļu biezenis 06.03.2022 10:06


Kāļu un kartupeļu biezenis. Kālis ir šķiedrvielām bagāts dārzenis un lielisks enerģijas avots. Tā sastāvā ir dabiskie cukuri (glikoze un fruktoze), kā arī cietes. Bez tam kālis satur olbaltumvielas, ogļhidrātus, minerālvielas (kāliju, sēru, fosforu, dzelzi), pektīnus, ēteriskās eļļas, nedaudz karotīnu, nikotīnskābi, tiamīnu un riboflavīnu. Tas ir bagāts ar C vitamīnu, satur arī B1, B2 un PP vitamīnus. Tāpēc kālis būtu jālieto katram cilvēkam uzturā. Par cik bieži esmu saskārusies ar atrunām, ka kālis ir negaršīgs dārzenis, piedāvāju recepti, kas garšos visiem, neskatoties uz to , ka tās sastāvā ir kālis.

Burkānu, balto biešu un saldo kartupeļu biezenis 22.02.2022 09:51

Šis gaisīgais un pēc garšas nedaudz saldais biezenis, kura sastāvā iekļauts arī tāds neparasts dārzenis kā baltā biete, ir lielisks vitamīnu avots. Tas labi garšo kopā ar balto gaļu, diedzētiem graudiem un sēkliņām.

Tik dažādais kartupeļu biezenis. 6 krāsainas receptes 07.02.2022 09:45

Visi zina, kas ir kartupeļu biezenis. Un daudziem, sevišķi bērniem, tas ļoti garšo. Bet cik bieži jūs savam gatavotajam kartupeļu biezenim esat piešķīruši krāsu? Ja vēl neesat to mēģinājuši, tad rudens ir īstais laiks, lai jūsu šķīvī rotātos jautras krāsas. Tas radīs ne tikai vizuāli pievilcīgu izskatu, bet arī uzlabos garastāvokli un sniegs dzīvesprieku.

Ratatujs - viens no gardākajiem franču dārzeņu sautējumiem 26.01.2022 22:22

Tradicionālajos franču ēdienos tiek izmantots ļoti daudz dārzeņu, kurus visbiežāk gatavo dažādos sautējumos. Viens no gardākajiem ir ratatujs (ratatouille), kas nu jau aizceļojis tālu aiz Francijas robežām un tiek gatavots daudzās pasaules valstīs.

Ar garšvielām cepti kartupeļi zemnieku gaumē 19.01.2022 00:38

Šis ēdiens viennozīmīgi ir klasika un tā vienkāršības dēļ iecienīts daudzās, jo daudzās valstīs. Tikai vienviet to gatavo, pievienojot tikai sāli, bet citviet padara gardāku ar daudz un dažādām garšvielām.

Pastas sacepums 01.11.2021 10:20

Šīs receptes pagatavošana prasīs no jūsu laika nieka 15 minūtes, toties rezultātā iegūsiet sātīgu un gardu ēdienu, kas baudāms gan kā veģetāras vakariņas, gan arī kā piedeva gaļas ēdieniem. Lieliski sader ar cīsiņiem vai sardelēm.

Svaigie salāti ar ciedru riekstiem 26.07.2021 11:56

Vienkārši, bet interesanti salāti, kuru neparastās garšas noslēpums meklējams avokado un ciedru riekstu savienojumā. Tie būs lieliska piedeva pamatēdienam vai vieglas un veselīgas vakariņas.

Jauno kāpostu salāti ar ķiršu tomātiņiem 21.07.2021 11:55

Atsavaidzinoši jauno kāpostu salāti, kas lieliski noderēs kā piedeva pie jebkura pamatēdiena. Pēc vēlēšanās tos var variēt, pievienojot arī, piemēram, svaigu gurķi.

Grilēta kukurūza piknikam 09.07.2021 12:12

Šī ir recepte, par kuru vienkāršāku atrast būs grūti. Tās pagatavošanai nepieciešamas tikai dažas kukurūzas vālītes, sāls un pavisam nedaudz sviesta. Minimums pūļu un maksimums baudas, jo grilēta kukurūza ir ēdiens, kas vēl ilgi paliek atmiņā. To var baudīt vienu pašu vai pasniegt kā piedevu uz oglēm ceptiem vai grilētiem gaļas ēdieniem.

Un atcerieties- lai grilētu, nav jāgaida vasara. To itin labi var darīt arī ziemā uz elektriskā grila.

Kartupeļu un tomātu sacepums 19.05.2021 23:18

Kartupeļu un tomātu sacepums - gards un satur tikai 1100 kkal

Cepeškrāsnī cepts baklažāns ar tomātiem un zaļumiem 18.05.2021 21:32

Rezultāts ir neticami garšīgs. Baklažāns tiešām ir īsts brīnumdaris. Tas palīdz gan taukus sadedzināt, gan arī garšo kā īsta delikatese, un nezinātājs pat nevarēs iedomāties, ka šis ir mazkaloriju ēdiens.

Spinātu un granātābolu salāti 14.04.2021 16:13

Spinātu un granātābola salāti ir bagātīgs vitamīnu un vērtīgu minerālvielu avots, un lielisks papildinājums jūsu pamata ēdienreizem. Salātu nedaudz pikantā saldskābā garša un spinātu lapiņu kraukšķīgums radīs patiesu prieka un pavasara sajūtu arī gada aukstajos mēnešos.

Burkānu plācenīši 31.03.2021 08:52

Brīnišķīga vakariņu recepte, kas sevišķi garda izdosies, ja plācenīšus gatavosi no jaunajiem burkāniem.

Puķkāpostu, burkānu un kartupeļu plācenīši 12.02.2021 08:44

Šī ir tikai viena no daudzajām plācenīšu variācijām, kurā izmantojami Latvijā audzēti veselīgi dārzeņi, kas pavasara sākumā atrodami ne tikai tirgū un veikalu plauktos, bet arī daudzu čaklu zemnieku pagrabos. Tad nu izmantosim tos, lai gatavotu gardas brīvdienu brokastis vai sātīgas darbdienu vakariņas.

Akvelīnas Līvmanes frikadeļu buljona pankūkas 09.02.2021 08:43

Aktrises Akvelīnas Līvmanes recepte, un tā gatavojama nākamajā dienā pēc frikadeļu zupas vārīšanas, kad frikadeles izēstas, bet buljons vēl palicis. Jāteic, ideja tiešām vērā ņemama, bet pankūkas vienkārši pasakainas.

Kartupeļu klimpas 13.08.2020 16:56

Kartupeļu klimpas ir viens no vienkāršākajiem ēdieniem, taču reizē arī viens no gardākajiem. Mūsdienās tās joprojām ir īpašā cieņā Vācijā, kur tās piedāvā pat smalkos un lepnos restorānos. Parasti tās pasniedz kā piedvu pie gaļas ēdieniem, taču ļoti labi tās garšo arī kopā ar krējuma mērci un zaļumiem.

Grila pannā cepti dārzeņi 10.05.2020 16:42

Sātīgs, veselīgs, krāsains un ar tik daudz garšām piesātināts ēdiens, kas vēl turklāt ar savu burvīgo aromātu piepilda visu māju, un liek iegūt itin garšīgu noskaņojumu labu laika sprīdi pirms tā nobaudīšanas.

Kraukšķīgie Briseles kāposti citrusaugļu mērcē 20.08.2019 09:13

Lai Briseles kāposti būtu garšīgi, svarīgi gatavot tos svaigus, nevis saldētus, un nepārvārīt – tiem jābūt vēl kraukšķīgiem un saglabājušiem savu zaļo krāsu.

2 gardas un veselīgas burkānu salātu receptes 02.06.2019 07:59

Klāt arī jauno burkānu laiks.Piedāvājam pāris veselīgas un ātri pagatavojamas brokastis možam vasaras rītam.

Šampinjonu un dārzeņu salāti 24.05.2019 09:48

Ja jums ir maz laika - šis ātri pagatavojamais ēdiens ir domāts tieši jums!

Tomātu un saulespuķu dīgstu salāti 20.01.2019 09:05

Svaigiem salātiem būtu jābūt ikvienas ēdienkartes ikdienas sastāvdaļai. Tie nodrošina organismu ar vitamīniem un citām vērtīgām uzturvielām, sniedz enerģiju un turklāt vēl priecē ar košām dabas krāsām.

Svaigie dažādu lapu un tomātu salāti 12.10.2018 09:05

Svaigie lapu un dārzeņu salāti ir lieliska piedeva praktiski jebkuram pamatēdienam. Tie brīnišķīgi papildina kartupeļu ēdienus, dažādas gaļas, sacepumus un biezputras, bet kopā ar sieru, riekstiem vai sēkliņām baudāmi arī kā atsevišķs ēdiens vai starteris pirms nopietnāka lanča.

Svaigie lapu salāti ar kukurūzu, burkāniem un saulespuķu sēkliņām 21.05.2018 09:20

Šie salāti jūs patiesi pārsteigs ar savu neparasto un interesanto garšu. To pamatā ir dažādas svaigas lapiņas, kas sāta sajūtas rašanai, papildinātas ar miltainu kukurūzu. Savukārt kraukškīgumam pievienots burkāns, bet neatkārtojamas garšas nianses veido saulespuķu sēkliņas un koriandrs. Pievienojot krējumu, salāti izmantojami ne tikai kā piedeva pamatēdienam, bet baudāmi kā atsevišķa ēdienreize launagā, brokastīs vai vakariņās.

Plūmju pastila 05.08.2016 13:50

Šādi pagatavota pastila atgādina kaut ko līdzīgu marmelādei, taču tā ir maigāka un gaisīgāka. Ļoti labi garšo kopā ar auzu cepumiem un sieru. Var uzglabāt ledusskapī, ietītu pārtikas plēvē vai pergamenta papīrā.

Saldskābie kāpostu un burkānu salāti 29.02.2016 11:13

Pavisam citādu garšu iegūst tradicionālie kāpostu un burkānu salāti, ja tiem pievieno nevis krējumu, bet dižonas sinepes un saldskābo mērci ar mango.