Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Aleksandrs Samoilovs gatavo itāļu ēdienu Šmēdiņu ģimenei

Redakcija
Redakcija

Vislabākās mājas ballītes agri vai vēlu noslēdzas virtuvē, un vispatīkamākās atmiņas raisa kopīga ēdiena gatavošana ar ģimeni un draugiem. Tāpēc arī tad, kad draugi nāk ciemos, ir laiks maltītei, kas atsauc atmiņā kopā piedzīvoto! Pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs devās pie Rimi Gardēža Lienes Zemītes, lai gatavotu Pasta Carbonara, kas neskaitāmas reizes tapusi duetā ar Jāni Šmēdiņu.

Aleksandrs Samoilovs gatavo vienkāršas lietas un, jau dodoties uz veikalu, zina, kas jāiegādājas. Parasti Samoilovu ģimene iepērkas uzreiz visai nedēļai, izmantojot Rimi internetveikalu, un ikdienā uz veikalu dodas tikai pēc sīkumiem, tāpēc iepirkšanās neaizņem vairāk par 20–30 minūtēm nedēļā. Mājās Aleksandrs ir grila šefpavārs, bet visu pārējo gatavo sieva, kura, pēc sportista domām, to dara fantastiski labi. Viņa mīļākie ēdieni ir vistas šašliks ar saldajiem kartupeļiem, cukīni un kukurūzu, bet olimpisko spēļu vai lielu turnīru laikā Aleksandra iecienītās maltītes ir musli ar grieķu jogurtu brokastīs, lazanja pusdienās un vidēji izcepts steiks ar sparģeļiem vakariņās.

Tomēr ir vēl kāds ēdiens, kas Aleksandram Samoilovam ir īpašs. Tā ir Pasta Carbonara, kas ēdienu repertuārā ienākusi Aleksandra itāļu trenera ietekmē: gan tāpēc, ka ātri un viegli pagatavojama, gan arī uzturvērtības dēļ – tajā ir daudz olbaltumvielu, kas palīdz muskuļiem atjaunoties pēc lielas fiziskas slodzes. Bet pats galvenais – leģendārais pludmales volejbola duets Samoilovs/Šmēdiņš pēc treniņiem to neskaitāmi daudz reižu gatavojuši kopā, tāpēc šis ēdiens saistās ar daudzām atmiņām.

Aleksandrs Samoilovs stāsta: “Parasti šo ēdienu gatavojām kopā – pārnācām no treniņa vai spēles, un tad sākās darba dalīšana: viens uzliek vārīties ūdeni makaroniem un sagriež sastāvdaļas, otrs tikmēr iet dušā. Pēc tam notiek stafetes maiņa – kamēr tas, kurš gatavojis sastāvdaļas, iet dušā, otrs, kas jau nomazgājies, pabeidz ēdiena gatavošanu.”

Tāpēc tad, kad ciemos pie Aleksandra Samoilova nāk Jānis Šmēdiņš ar sievu Elīnu, ir laiks Pasta Carbonara! Noskaties video un uzzini, kā tā tapa!



Pasta Carbonara
Personu skaits: 3
Izmaksas uz vienu personu: ~ 2 eiro

Sastāvdaļas:

• 400 g pilngraudu makaronu Rimi GreatLife Spaghetti,
• 1/3 tējk. sāls;
• 200 g Rimi Smart bekona;
• 3 ķiploka daiviņas;
• 3 olas Rimi Smart;
• 1/4 tējk. sāls;
• 100 g sarīvēta cietā siera Rimi;
• 1 ēdamk. sasmalcināta timiāna;
• 1/4 tējk. maltu piparu.

Pagatavošana

Uzvāri ūdeni ar sāli, liec tajā makaronus un vāri, līdz tie gatavi.
Kamēr makaroni vārās, sasmalcini bekonu, ķiploka daiviņas un timiānu. Uzkarsē pannā nedaudz olīveļļas un apcep bekonu, lai tas ir kraukšķīgs.

Sakul olu dzeltenumus, pievieno sāli un piparus, kā arī trešo daļu rīvēta cietā siera. Kad pasta gatava, nokās ūdeni, taču nedaudz pastas ūdens ielej bļodiņā. To lēnām pievieno olu dzeltenumiem un sakul, lai veidojas šķidra krējuma konsistence.
Pievieno pastai kraukšķīgo bekonu un olu dzeltenumus, samaisi un nekavējoties pasniedz, pārkaisot ar rīvētu cieto sieru un svaigu timiānu.