Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 3


Ar garšvielām cepti kartupeļi zemnieku gaumē

Šis ēdiens viennozīmīgi ir klasika un tā vienkāršības dēļ iecienīts daudzās, jo daudzās valstīs. Tikai vienviet to gatavo, pievienojot tikai sāli, bet citviet padara gardāku ar daudz un dažādām garšvielām.

Nepieciešams:

12 vidēja lieluma kartupeļi,
4 šķēles žāvētas cūkgaļas,
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas,
kaltēts timiāns,
kaltēts baziliks,
kaltēts rozmarīns,
kaltēti pētersīļa zaļumi,
malti melnie pipari,
sāls pēc garšas,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež salmiņos vai pusmēnestiņos

2. Gaļu sagriež nelielos kubiciņos, sīpolu sasmalcina.

3. Kartupeļus kopā ar sīpoliem liek pannā sakarsētā eļļā un apcep tik brūnus, cik vēlas.

4. Tad pievieno kubiciņos sagriezto gaļu, pārkaisa ar garšvielām (izņemot ķiploku) un pannai uzliek vāku. Liesmu samazina līdz vidējai un, ik pa brīdim apmaisot, turpina cept zem vāka.

5. Kad kartupeļi gandrīz gatavi, tiem pievieno caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, samaisa un turpina cept zem vāka vēl apmēram 5 minūtes.

6. Pannu noņem no plīts un atstāj kartupeļus zem vāka vēl apmēram 5 - 8 minūtes, lai garšvielas labāk savilktos.

7. Gatavus ppasniedz ar ceptu vēršaci un svaigiem lapu salātiem.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja Iveta Apškrūma