Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:222, Did:0, useCase: 1


Nākamā lapa

Pieneņu laiks! Pieneņu salāti, medus un alus 11.05.2022 18:10

Zied dzeltenās pienenes. Par pieneņu dziednieciskajām īpašībām zināja jau senie grieķi. Šis augs plaši tika lietots arī arābu medicīnā – senatnē plašā pieneņu izplatība dabā tika uzskatīta par debesu zīmi, un cilvēki jau toreiz augstu vērtēja šā auga labvēlīgo ietekmi uz cilvēka organismu.

Kraukšķīgās biezpiena bumbas 09.05.2022 09:34

Šādi gatavotas biezpiena bumbiņas ir neticami maigas un gaisīgas. Tās var gatavot kā saldā, tā sāļā variantā. Viss atkarīgs no tā, pie kā esat nolēmuši bumbiņas pasniegt vai kā labāk garšo. Ja tās paredzētas desertam, kā piedevu izvēlaties saldu ievārījumu, bet ja esat nolēmuši bumbiņas izmantot sāļajam uzkodu galdam, pārgrieziet tās uz pusēm un piepildiet ar zaļumiem un krēmsieru.

Biešu vinegrets ar olu un siļķi 03.05.2022 22:15

Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi. Svinēsim svētkus tradicionālās noskaņās, agatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

Rabarberu kūka ar ķiršiem 28.04.2022 13:43

Rabarberi - tas ir viens no pirmajiem našķiem un vitamīnu sniedzējiem mūsu dārzā, kad citi dobēs un siltumnīcās vēl tikai gatavojas un gaida savu kārtu.

Pilngraudu auzu pārslu biezputra ar āboliem un bumbieriem 25.04.2022 08:02

Kāds ir lielisks starts dienai? Nu, protams, biezputra, kas gatavota no pilngraudu auzu pārslām, bumbieriem un āboliem. Tās sastāvs ir tik bagāts ar visdažādākajām minerālvielām un vitamīniem, ka enerģijas jums pietiks līdz pat vēlai pēcpusdienai.

Pupiņu, gaļas un kartupeļu kotletes 20.04.2022 09:03

Pupiņas, gaļa un kartupeļi vienmēr bijuši cieņā latviešu virtuvē, bet kad tos visus samaļ un saliek kopā, sanāk gardas, jo gardas kotletes. Garšvielas, ar kurām tās papildināt, protams, varat variēt, bet ķipoku gan noteikti pievienojiet.

Ķirbju un dzērveņu deserts 11.04.2022 10:05

Šo gardo un veselīgo desertu var rotāt gan ar dzērveņu ogām, gan citrona šķēlītēm, gan ar riekstiem. Lai garšo!

Šķelto zirņu zupa ar žāvētām cūkas ribiņām 09.04.2022 08:30

Aromātiska, tumīga šķelto zirnīšu zupa ar kūpinājuma garšu vienmēr bijusi cieņā latviešu virtuvē. Tā lieliski sasilda vēsajās ziemas dienās, sniedz sāta sajūtu un brīnišķīgi garšo.

Pupiņu un kartupeļu sautējums ar cūkas ribiņām 02.04.2022 10:44

Ļoti latvisks, gards un sātīgs sautējums, kura gatavošanai iepriekšējā vakarā nedrīkst aizmirst aukstā ūdenī iemērkt pupiņas- lai tās uzbriest un kļūst ātrāk pagatavojamas.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 25.03.2022 15:13

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni alus mērcē 21.03.2022 07:46

Šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Baraviku zupa ar dārzeņiem 16.03.2022 08:29

Šīs zupas gatavošana neizmaksās dārgi, ja baravikas salasīsiet paši. Taču nebēdājiet, ja baraviku nav, jo derēs jebkuras citas sēnes.

Latviskā uzkoda ar siļķi un biezpienu 14.03.2022 08:48

Ja svētku viesībās ciemiņus esat iecerējuši iepriecināt ar daudzveidīgu uzkodu klāstu, tad ēdienkartē droši varat iekļaut arī latviskās pamatvērtības, kas jo īpaši garšo un ir pārsteidzošs atklājums ārzemniekiem.

Rīvētu kartupeļu un ābolu pankūkas ar kraukšķīgu bekonu 07.03.2022 12:28

Man šīs pankūkas īpaši patīk tāpēc, ka to pagatavošanai nav nepieciešami milti. Turklāt kartupeļiem pievienotais ābols pankūkām piešķir patīkami saldskābu niansi, bet kraukšķīgais bekons piedod vēl lieliskāku garšu un aromātu. Un pārkaisot to visu ar svaigiem zaļumiem, tā vien šķiet, ka gaisā uzvirmo svaigas vasaras elpa.

Lielisks latviešu ēdiens – kartupeļu un kāļu biezenis 06.03.2022 10:06


Kāļu un kartupeļu biezenis. Kālis ir šķiedrvielām bagāts dārzenis un lielisks enerģijas avots. Tā sastāvā ir dabiskie cukuri (glikoze un fruktoze), kā arī cietes. Bez tam kālis satur olbaltumvielas, ogļhidrātus, minerālvielas (kāliju, sēru, fosforu, dzelzi), pektīnus, ēteriskās eļļas, nedaudz karotīnu, nikotīnskābi, tiamīnu un riboflavīnu. Tas ir bagāts ar C vitamīnu, satur arī B1, B2 un PP vitamīnus. Tāpēc kālis būtu jālieto katram cilvēkam uzturā. Par cik bieži esmu saskārusies ar atrunām, ka kālis ir negaršīgs dārzenis, piedāvāju recepti, kas garšos visiem, neskatoties uz to , ka tās sastāvā ir kālis.

Latviešu spēka recepte: skābu kāpostu zupa 25.02.2022 21:41

Skābo kāpostu spēka zupu piedāvā Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Tās noslēpums meklējams arī zupai klāt pievienotajā svaigajā ķiplokā. Baudiet pilnvērtīgu uzturu un esiet stipri un veseli!

Pašu gatavota cūkas aknu un gaļas pastēte 17.02.2022 08:52

Daži uzskata, ka no cūkas aknām garšīga pastēte nesanāk, taču patiesībā tā nemaz nav. Ja pamēģināsiet pagatavot pastēti pēc šīs receptes, sapratīsiet, ka garda, jo garda uzkoda top pavisam vienkārši.

Kartupeļu un biezpiena cūkaustiņas 12.02.2022 10:07

Mūsu senču gardums. Kartupeļu un biezpiena cūkaustiņas pēc formas patiešām nedaudz atgādina cūku austiņas. Taču galvenais nav izskats, bet gan neparastā garša un tā vēlreiz atgādina par latviskās virtuves neatkārtojamo burvību un prasmi vienkāršas lietas pārvērst brīnumā.

No vecmāmiņas pūralādes – GRŪDENIS sēļu gaumē 30.01.2022 09:28

Ir interesanti pēc iespējas vairāk uzzināt par to, kā dzīvoja mūsu senči. Kāda bija viņu ikdiena un svētki, kas viņiem bija svarīgs un, protams, kas garšoja un ko viņi lika galdā. Var atrast daudz interesanu senlatviešu recepšu - tās ir tiešām garšīgas, spēcinošas un vienkārši pagatavojamas.

Zirņu biezenis ar ceptu speķi un sīpoliem 23.01.2022 18:18

Gatavojam latviskā garā.

Biešu pankūkas svētku galdam 20.01.2022 01:55

20. janvāra barikāžu mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

Ar garšvielām cepti kartupeļi zemnieku gaumē 19.01.2022 00:38

Šis ēdiens viennozīmīgi ir klasika un tā vienkāršības dēļ iecienīts daudzās, jo daudzās valstīs. Tikai vienviet to gatavo, pievienojot tikai sāli, bet citviet padara gardāku ar daudz un dažādām garšvielām.

Āboļu pautu karraša – lielisks senlatviešu ēdiens 13.01.2022 12:40

Par āboļu pautu karrašu, lai cik tas arī mūsdienās dīvaini neliktos, pirms vairāk kā 200 gadiem tika dēvēts ābolu olu pīrāgs, kura recepte drukāta pirmajā oriģinālajā latviešu valodas pavārgrāmatā, kas izdota 1796. gadā un paredzēta muižas pavāriem. Lai interesantāk, esam saglabājuši tā laika izrunu un gramatiku.
Lai arī dīvaini skan, recepte ir viegli pagatavojama un pīrāgs tiešām izcili gards.

Gadu mijas kārums – cūkas stilbs 02.01.2022 10:36

Latviešiem vienmēr paticis labi paēst, tāpēc mūsu viruvē tik daudz bijis sātīgu un smeķīgu ēdienu. Tāds ir arī vārīts žāvētas cūkgaļas stilbiņš, kas bieži vien celts galdā arī svētku reizēs. Pasniegts kopā ar grūbu putru vai tradicionālajiem vārītiem kartupeļiem un štovētiem kāpostiem, tas būs varen gards cienasts ikvienam gardēdim.

Cūkgaļas mērce ar burkāniem un kukurūzu 29.12.2021 11:52

Šī ir bagātīga un sātīga mērce, kas gatavojama no kvalitatīvas cūkgaļas. Papildināta ar kraukšķīgām mazās kukurūzas vālītēm, saldu burkānu, pikantiem sīpoliem, ķiplokiem un svaigu krējumu, mērce iegūst īpaši maigu un reizē viegli pikantu garšu.

Gardās zirņu pikas 16.12.2021 07:15


Vienkāršs, veselīgs, sātīgs un īsteni latvisks pamatēdiens, kas labi iederas drēgnā rudens dienā un garšo nosalušajiem.

Skābu kāpostu zupa ar kukurūzu 10.12.2021 12:42

Šī ir pavisam neparasta skābu kāpostu zupa, kurai saldāku un maigāku garšu piešķir burkāni un kukurūza. Tā vairs nav tik ziemīga, vairāk piestāv agram pavasarim un piešķir saulainas garšas notis.

Kartupeļu salāti ar siļki 22.11.2021 21:23

Klāt jauno kartupeļu laiks ! Un kur kartupelis, tur arī siļķīte iederēsies.

Cūku pupas senlatviešu gaumē 16.11.2021 12:16

Vārītas cūku pupas ir sena latviešu recepte- izteikti vienkārša un tajā pat laikā ļoti garšīga. Nekur citur pasaulē jūs neatradīsiet šādu ēdienu, tas nobaudāms tikai pie mums un arī tikai tad, kad ir pupu sezona. Tāpēc nepalaidīsim to garām- gatavosim, lobīsim un ēdīsim. Galu galā- tās ir ļoti vērtīgas!

Miežu putraimu jeb bukstiņbiezputra 13.11.2021 08:38

Turpinām gatavot latviskus, sātīgus un garšīgus ēdienus. Šoreiz piedāvājam miežu putraimu biezputru, ko mani vecvecāki dēvēja par bukstiņbiezputru.

Mārtiņdienas zoss cepetis ar āboliem 10.11.2021 16:09

Zoss cepetim klāt var pasniegt brūkleņu ievārījumu, konservētus vai svaigus augļus un dārzeņus. Lai cepetis izdotos, ir jāizvēlas jaunāka zoss.

Čaganā griķu biezputra 21.10.2021 15:16

Šādi pagatavota griķu biezputra ir ļoti čagana un daudz garšīgāka, nekā vārīta.

Meža cūkas cepetis 03.09.2021 14:25

Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''.

Brokastīs biezā omlete ar šķiņķi 30.08.2021 08:23

Šī ir īsta brīvdienu rīta omlete, kad var atļauties pasēdēt pie brokastu galda nedaudz ilgāk kā ierasts un izbaudīt mūsu senču garā gatavotu gardu maltīti, kas, starp citu, ir tik sātīga, ka pusdienu reizi droši varēsiet izlaist vai vismaz atlikt uz vēlāku laiku.

Spinātu, nātru un balandu pudiņš 19.08.2021 09:05

Savvaļā augošo augu lapiņas var izmantot ne tikai salātu pagatavošanai, bet arī siltajiem ēdieniem. Piedāvājam garšīgu pudiņu no spinātiem, nātrēm un balandām.

Gaļas, kartupeļu un miežu putraimu kotletes 11.08.2021 22:50

Ļoti interesantas kotletes sanāks, ja maltai cūkgaļai pievienosiet miežu biezputru un vārītus kartupeļus. Tās vairs nebūs tik gaļīgas, bet iegūs īpaši maigu un saistošu konsistenci, ko sevišķi novērtēs bērni. Mums šīs kotletītes ļoti patīk burgeros vai siltas kopā ar svaigiem lapu salātiem.

Kāpostu gulašs 04.08.2021 06:28

Ēdiens, kas īsteni atbilstošs ziemīgam laikam un latviskās virtuves tradīcijām.

Kartupeļu un ķirbju sacepums ar asinsdesu 29.07.2021 09:44

Gatavojot sacepumus, svarīgi lai produkti labi saderētu kopā un papildinātu viens otru, un ķirbis ar kartupeli ir lielisks duets. Bet par niansētāku garšu parūpējas ēdienam pievienotās garšvielas un piedevas.

Cūku pupu, kabaču un ābolu plācenīši 17.07.2021 09:45

Latvija ir brīnumaina zeme, kur līdzās citiem kultūraugiem, tiek audzētas cilvēka uzturam tik vērtīgās cūku pupas. Taču lielākoties neviens tās nemāk nekā citādi pagatavot, kā vien pēc mūsu sentēvu metodes- novārīt ar visām pākstīm un pasniegt kopā ar kefīru vai rūgušpienu. Lai dažādotu cūku pupu lietošanu uzturā, piedāvājam garšīgu plācenīšu recepti, kura, ticiet man, liks jums izbaudīt aizgājušās vasaras garšas.

Vistu akniņas ar burkāniem 11.07.2021 11:25

Vakariņas steidzīgajiem - aši un vienkārši pagatavojams pamatēdiens, kad ir maz laika, bet liela apetīte.

Nākamā lapa