Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:222, Did:0, useCase: 0


Nākamā lapa

Rabarberu kūka ar ķiršiem 17.04.2021 08:59

Rabarberi - tas ir viens no pirmajiem našķiem un vitamīnu sniedzējiem mūsu dārzā, kad citi dobēs un siltumnīcās vēl tikai gatavojas un gaida savu kārtu.

Rudzu maizes un krēmsiera deserts ar smiltsērkšķu mērci 13.04.2021 01:44

Īsti latvisks gardums rudenīgiem vakariem vai brīvdienu pēcpusdienām.

. Recepte tapusi kopā ar pavāru Mārtiņu Sirmo.

Latviskā koča jeb ķūķis 27.03.2021 08:51

Ķūķis jeb koča ir mūsu senču iecienīts, spēcinošs gardums, kas gatavojams no grūbām un bagāts ar vitamīniem un minerālvielām. Vislabāk to gatavot tā saucamajā "pīlē" vai čuguna katlā, taču, ja tādu nav, derēs arī dziļāks cepeštrauks.

Rīvētu kartupeļu un ābolu pankūkas ar kraukšķīgu bekonu 24.03.2021 07:53

Man šīs pankūkas īpaši patīk tāpēc, ka to pagatavošanai nav nepieciešami milti. Turklāt kartupeļiem pievienotais ābols pankūkām piešķir patīkami saldskābu niansi, bet kraukšķīgais bekons piedod vēl lieliskāku garšu un aromātu. Un pārkaisot to visu ar svaigiem zaļumiem, tā vien šķiet, ka gaisā uzvirmo svaigas vasaras elpa.

Lēti un garšīgi – saldētu sēņu mērce ar vārītiem kartupeļiem 15.03.2021 07:32

Tiem, kam tīk sēņot, droši vien saldētavā atradīsies sēnes, kas tur ziemai noglabātas, gaida savu kārtu, lai nonāktu vakariņu galdā. Vienkārša recepte sēņu mērcei.

Latviska uzkoda – kāļu čipsi 13.03.2021 09:16

Vienkārši pagatavojami, veselīgi un ļoti gardi- tādi ir kāļu čipsi. Pie kam, šādi pagatavoti, tie zaudē savu raksturīgo rūgtumu. Sagatavojiet Neatkarības svētku uzkodas jau šodien un baudiet veselīgus un latviskus kārumus!

Pašu gatavota cūkas aknu un gaļas pastēte 09.03.2021 08:53

Daži uzskata, ka no cūkas aknām garšīga pastēte nesanāk, taču patiesībā tā nemaz nav. Ja pamēģināsiet pagatavot pastēti pēc šīs receptes, sapratīsiet, ka garda, jo garda uzkoda top pavisam vienkārši.

Kraukšķīgās biezpiena bumbas 01.03.2021 20:16

Šādi gatavotas biezpiena bumbiņas ir neticami maigas un gaisīgas. Tās var gatavot kā saldā, tā sāļā variantā. Viss atkarīgs no tā, pie kā esat nolēmuši bumbiņas pasniegt vai kā labāk garšo. Ja tās paredzētas desertam, kā piedevu izvēlaties saldu ievārījumu, bet ja esat nolēmuši bumbiņas izmantot sāļajam uzkodu galdam, pārgrieziet tās uz pusēm un piepildiet ar zaļumiem un krēmsieru.

Šķelto zirnīšu zupa ar žāvētām cūkgaļas ribiņām 22.02.2021 18:55

Aromātiska, tumīga šķelto zirnīšu zupa ar kūpinājuma garšu vienmēr bijusi cieņā latviešu virtuvē. Tā lieliski sasilda vēsajās ziemas dienās, sniedz sāta sajūtu un brīnišķīgi garšo.

Putraimu jeb asinsdesa – pagatavo pats 22.02.2021 08:25

Ne tikai lauku sievietes, kas audzē savās saimniecībās cūkas, pašas var izgatavot desas; tāpat var rīkoties arī pilsētnieces, nopērkot subproduktus tirgū vai veikalā. Darīsim tāpat kā mūsu vecmāmiņas- būsim čaklas un taupīgas.

Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci 18.02.2021 08:54

Kad prāts un domas aizklīst bērnības atmiņās un garšās, tad ļoti gribas pagatavot kaut ko no tā, ko brīvdienu galdā cēla mamma vai vecmāmiņa.

Puķkāpostu, burkānu un kartupeļu plācenīši 12.02.2021 08:44

Šī ir tikai viena no daudzajām plācenīšu variācijām, kurā izmantojami Latvijā audzēti veselīgi dārzeņi, kas pavasara sākumā atrodami ne tikai tirgū un veikalu plauktos, bet arī daudzu čaklu zemnieku pagrabos. Tad nu izmantosim tos, lai gatavotu gardas brīvdienu brokastis vai sātīgas darbdienu vakariņas.

Meža cūkas cepetis 09.02.2021 16:30

Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''.

Pupiņu zupa 08.02.2021 15:32

Pupiņu zupa ir tradicionāls latviešu ēdiens, kas sevišķi labi garšo ziemas aukstajās dienās. Tā ir sātīga, garšīga un ļoti aromātiska.

Virteņi – latviešu virtuves piemirstais gardums 07.02.2021 08:43

Virteņi ir sens latviešu ēdiens, kurš nu jau daudzās virtuvēs sen aizmirsts. Taču mūsu vecmāmiņas vēl zināja virteņu recepti un arī manā bērnībā uz galda bieži vien kūpēja šis it kā vienkāršais, bet brīnumgardais ēdiens. Iesaku arī jums atcerēties mūsu senču gardumus, kas bieži vien pārspēj pat izcilākos restorānu izgudrojumus.

Vistas zupa ar klimpām un sēnēm 28.01.2021 09:05

Cik sevi atceros, šo vienkāršo un gardo zupu ir gatavojusi gan mana vecmāmiņa, gan mamma. Nedaudz uzlabotu to esmu pārmantojusi arī savas ģimenes ēdienkartē, un itin bieži dzirdu sakām - gribam zupu, visām zupām zupu !

Rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu 22.01.2021 08:22

Uz latvieša galda tā goda vieta jāatrod smaržīgai rupjmaizei un mūsu bitenieku ievāktam medum, saka restorāna “Tex-Mex” gastronomijas guru Kristaps Viesturs un piedāvā savu rupjmaizes riku ar medu un pikanto Latvijas bekonu.

Pankūkas no vārītiem un nevārītiem kartupeļiem 21.01.2021 08:43

Šādas pankūkas labi gatavot reizēs, kad no iepriekšējās dienas pusdienām pāri palikuši daži vārīti kartupeļi. Tad atliek vien piemizot klāt vēl pāris navārītus, un uzcept pavisam citādākas pankūkas, nekā ierasts. Pasniegt tās vēlams ar skāba krējuma mērci, kuras sastāvā noteikti iekļaujami svaigi un marinēti gurķīši.

Ar šprotēm pildīti kartupeļu plācenīši 18.01.2021 08:26

Šādi gatavoti plācenīši aizstāj kārtīgas pusdienas, pie kam tos iespējams pagatavot arī no vakardienas pārpalikušajiem kartupeļiem. Labi garšo gan karstā, gan aukstā veidā.

Miežu putraimu jeb bukstiņbiezputra 09.01.2021 09:51

Turpinām gatavot latviskus, sātīgus un garšīgus ēdienus. Šoreiz piedāvājam miežu putraimu biezputru, ko mani vecvecāki dēvēja par bukstiņbiezputru.

Taukšķēti pelēkie zirņi 03.01.2021 13:44

Vārīti vai taukšķēti zirņi- latviešu tradicionālais Ziemassvētku un Jaungada svētku galda ēdiens.

Tradicionālais cūkas šņukurs veiksmei trako gadu pavadot 30.12.2020 17:13

Ziemaasvētku un Jaunā gada sagaidīšanas laika galds izsenis Latvijā nav iedomājams bez cūkas galvas vai vismaz šņukura. Līdz ar šo recepti, Vēlam visiem 2021. gadu veselīgāku nekā aizejošo. Radošu, vērtīgu un garšīgu 2021. gadu!

Sarkanā dārzeņu zupa ar cūkas ribiņām 21.12.2020 17:34

Kaut kas līdzīgs borščam un tomēr nav borščs, jo šajā zupā neliekam ne kāpostus, ne pupiņas.

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni alus mērcē 15.12.2020 09:13

Šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Mannas biezputra ar augļiem 11.12.2020 01:51

It kā tik vienkāršs un kopš bērnības iepazīts ēdiens, kas vienmēr un visos laikos sevišķi mazo mutīšu un vēderiņu novērtēts. Taču, lai tas būtu bez kunkulīšiem, kā arī ne par biezu un ne par šķidru, tomēr jāzina daži knifi, kas pārsvarā saistīti ar sastāvdaļu proporcijām un pareizo mannas pievienošanas brīdi.

Rupjmaizes deserts ar dzērveņu ķīseli 07.12.2020 09:10

Kas gan var būt latviskāks par īstu rudzu rupjmaizi, kas ir mūsu virtuves pamatu pamats! To varam baudīt gan kā piedevu zupām, gan pamatēdienos, gan salātos un pat desertos. Aromātiska maizīte savienojumā ar saldu krējumu un skābenām dzērvenēm ir lielisks saldēdiens gan ikdienā, gan svētku reizēs.

Rūgušpiena, maizes un doktordesas sacepums 01.12.2020 07:38

Lieliskas un vienkārši pagatavojamas un ļoti latviskas vakariņas no jebkuram pieejamiem produktiem.

Kartupeļu un ķirbju sacepums ar asinsdesu 29.11.2020 08:37

Gatavojot sacepumus, svarīgi lai produkti labi saderētu kopā un papildinātu viens otru, un ķirbis ar kartupeli ir lielisks duets. Bet par niansētāku garšu parūpējas ēdienam pievienotās garšvielas un piedevas.

Kartupeļu un ķirbju sautējums 27.11.2020 08:30

Sātīgs un latvisks ēdiens!

Āboļu pautu karraša – lielisks senlatviešu ēdiens 22.11.2020 09:30

Par āboļu pautu karrašu, lai cik tas arī mūsdienās dīvaini neliktos, pirms vairāk kā 200 gadiem tika dēvēts ābolu olu pīrāgs, kura recepte drukāta pirmajā oriģinālajā latviešu valodas pavārgrāmatā, kas izdota 1796. gadā un paredzēta muižas pavāriem. Lai interesantāk, esam saglabājuši tā laika izrunu un gramatiku.
Lai arī dīvaini skan, recepte ir viegli pagatavojama un pīrāgs tiešām izcili gards.

Gardais cūkas stilbiņu cepetis 20.11.2020 19:09

Īsteniem cepeša gatavošanas lietpratējiem šī recepte varētu šķist pārāk demokrātiska, taču tai ir vairākas priekšrocības. Pats galvenais - nav jāraizējas par cepeša sīkstumu, jo pēc kārtīgas vārīšanas gaļa vienmēr ir mīksta, bez tam pārpalikušo buljonu lieliski var izmantot gan zupām, gan mērcēm. Lieliska maltīte, kas labi garšo aukstās un lietainās dienās gan svētkos, gan ikdienā!

Latviskā uzkoda ar siļķi un biezpienu 18.11.2020 22:23

Ja svētku viesībās ciemiņus esat iecerējuši iepriecināt ar daudzveidīgu uzkodu klāstu, tad ēdienkartē droši varat iekļaut arī latviskās pamatvērtības, kas jo īpaši garšo un ir pārsteidzošs atklājums ārzemniekiem.

Latvijas svētku siļķe kažokā 17.11.2020 22:15

Piedāvājam svētkus sagaidīt ar latviskiem salātiem latviskās krāsās. Siļķi kažokā rītdienas galdā labāk pagatavot jau šovakar - rīt tā būs gardāka.

Kāpostu gulašs 14.11.2020 20:05

Ēdiens, kas īsteni atbilstošs ziemīgam laikam un latviskās virtuves tradīcijām.

Biešu vinegrets ar olu un siļķi 11.11.2020 15:52

Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis un portāls Tavavirtuve.lv aicina Latvijas dzimšanas dienas svinības padarīt gardākas ar biešu vinegretu, kas papildināts ar olu un siļķi. Svinēsim svētkus tradicionālās noskaņās, agatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās.

5 latviskie deserti ar rupjmaizi svētku galdam 10.11.2020 19:53

Lāčplēša dienā ir īstais laiks izgaršot latviskākos no desertiem - desertus ar rupjmaizi. Spēks, pamatīgums un latviska elegance! Mēs varam lepoties ar mūsu rupjmaizi. Tādu cep tikai pie mums, un ne velti Latvijā ir radušās daudzas lieliskas receptes, kā izbaudīt mūsu mīļo maizi arī saldajā ēdienā un pat dzērienos. Būsim lepni par savu zemi un tradīcijām! Gaišus svētkus!

Ar garšvielām cepti kartupeļi zemnieku gaumē 08.11.2020 20:05

Šis ēdiens viennozīmīgi ir klasika un tā vienkāršības dēļ iecienīts daudzās, jo daudzās valstīs. Tikai vienviet to gatavo, pievienojot tikai sāli, bet citviet padara gardāku ar daudz un dažādām garšvielām.

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 06.11.2020 14:19

Valats svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Pašcepta maize tortes formā 05.11.2020 08:20

Ja nav speciālas formas, maizīti var cept arī tortes formā. Tas nekādi neiespaidos ne garšu, ne aromātu. Maizīte jebkurā gadījumā būs lieliska pati par sevi, bet varat, protams, to baudīt kopā ar garšaugu sviestu, sieru vai medu.

Lai nebūtu visas sastāvdaļas jāsver, izmantosim krūzīti ar 250 ml tilpumu- gan ātrāk, gan ērtāk. Ja maizīti vēlies cept regulāri, tad nedaudz ierauga labāk katru reizi atlikt burciņā, kuru aizvākotā veidā droši var uzglabāt ledusskapī vienu nedēļu

Kartupeļu salāti ar siļki 03.11.2020 08:00

Klāt jauno kartupeļu laiks ! Un kur kartupelis, tur arī siļķīte iederēsies.

Nākamā lapa