Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:273, Did:0, useCase: 0


Leduskafija

Redakcija
Redakcija

Iestājoties siltam laikam, var noderēt arī garda leduskafijas recepte, kas sevišķi iecienīta Vācijā- valstī, kur kafija ir lielā cieņā. Katrs šī dzēriena cienītājs šeit izdzer vismaz četras kafijas krūzītes dienā.

Nepieciešams:

1 iepakojums vaniļas saldējuma,
30 g tumšās šokolādes,
30 g apelsīna sukādes,
25 g rūgtās šokolādes,
375 ml saldā krējuma,
125 ml baltā ruma,
4 tases ļoti stipras kafijas,
2 ēdamkarotes cukura,
1 ēdamkarote vaniļas cukura,
1 ēdamkarote rīvētas apelsīna miziņas,
1 tējkarote kanēļa,
šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta.

Pagatavošana:

1. Uzvāra kafiju, tajā izkausē daļu tumšās šokolādes un cukuru, pieber kanēli, vaniļas cukuru, muskatriekstu un apelsīna miziņu. Visu vāra 4 minūtes.

2. Iemaisa saldo krējumu, atdzesē un garšas bagātināšanai pielej balto rumu.

3. Sasmalcina apelsīna sukādes un atlikušo šokolādi. Pagatavoto kafiju salej četrās krūzēs. Kafijai uzliek vaniļas saldējuma "cepurīti" un pārkaisa ar tumšo šokolādi un apelsīna sukādēm.