Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:363, Did:0, useCase: 3


Lāčplēša dienai veltīts koncerts “Uz priekšu, latvieši!”

Redakcija
Redakcija

2023. gada 11. novembrī plkst. 19.00 RKTMC “Mazā ģilde” Lielajā zālē notiks Lāčplēša dienai veltīts koncerts “Uz priekšu, latvieši!”, kurā uzstāsies vīru folkloras kopa “Vilki”.

Šī gada svētku koncerta programmas pamatā ir karavīru dziesmas, kas veido arī lielu daļu no folkloras kopas repertuāra. Koncertā tiks izpildītas dziesmas no vissenākajiem laikiem līdz pat mūsdienām, ko izdziedājuši un cauri karam iznesuši daudzi jo daudzi mūsu zemes aizstāvji. Dziesmas repertuāram tiek meklētas Em. Melngaiļa, A. Jurjāna, J. Vītoliņa, A. Krūmiņa savāktajos latviešu tautas mūzikas materiālos, bet lielu daļa I pasaules kara latviešu strēlnieku, brīvības cīņu, II pasaules kara latviešu leģionāru un nacionālo partizānu dziesmas ir pierakstītas no šo cīņu dalībniekiem.

Folkloras kopas “Vilki” sastāvā šobrīd darbojas seši vīri – Edgars Lipors (mākslinieciskais vadītājs), Uģis Treide, Andris Balcers, Jānis Krūmiņš, Raimonds Kundziņš un Gundars Kalniņš – vīri, kuriem tuva karavīra dzīvesziņa.
Koncertu ar Rīgas domes atbalstu rīko RKTMC “Mazā ģilde”.

Ieeja koncertā bez maksas.

Šis ir viens no Lāčplēša dienai veltītajiem pasākumiem Rīgā. Ar visiem Lāčplēša dienai un Latvijas proklamēšanas gadadienai veltītajiem pasākumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē svetki.riga.lv, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā “Rīga” un “Rīgā notiek”.