Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Tumsas dialektika Zinātnieku naktī 30. septembrī

Redakcija
Redakcija

Zinātnieku nakts ietvaros, 30. septembrī, mūzikas un mākslas klubā “NABAKLAB” mijiedarbosies filozofu sarunas ar mūziku – Radio NABA un projekts "Buržuāziskās filosofijas marasms" piedāvā iztirzāt Tumsas dialektiku un svinēt zinātnes daudzveidību visas nakts garumā.

IX gadsimtā mūks Fredegīzs no Tūras sarakstīja vēstules, kurās mēģināja pierādīt tumsas eksistenci. Uz šo vēstuļu pamata runāsim par dažādām tumsas izpratnēm – no metafizikas līdz pat metaforiskiem lietojumiem. Kā to var domāt un vai tā vispār eksistē? Vai tumsa ir jāaplūko tikai kā gaismas iztrūkums? Vai matērija un tumsa ir pretēja apziņai un garīgumam?

Projekts “Buržuāziskās filosofijas marasms” pievēršas nepelnīti aizmirstiem ekscentriskiem tekstiem, lai tos atdzīvinātu sarunās un dziesmās. Pasākumā ar nosakumu “Tumsas dialektika” piedalīsies Filozofi Ainārs Kamoliņš un Ansis Zunde, bet muzikālo saspēli veidos mūziķis Edgars Šubrovskis (Ansamblis Manta, Gaujarts pārstāvis). Pirms un pēc koncerta par muzikālo atmosfēru rūpēsies Radio NABA DJ Klāvs Lauls.

30. septembrī Zinātnieku naktī visa Eiropā tiks svinēta Zinātnieku nakts. Latvijā viens no galvenajiem Zinātnieku nakts inicatoriem ir Latvijas Universitāte, kas piedāvās vairāk nekā 20 dažādus zinātniskus un populārzinātniskus notikumus gan Rīgā, gan ārpus tās, lai dinamiskā un daudzveidīgā veidā iepazīstinātu ar dažādu zinātņu jomu dažādību un zinātnes pielietojumu mūsdienu ikdienā. Paši zinātnieki būs tie, kuri vadīs dažādus zinātniskos eksperimentus, rādīs šovus, vadīs ekskursijas un piedalīsies diskusijās. Pilnu Zinātnieku nakts programmu var izlasīt lu.lv Bet Radio NABA ēterā FM 95,8 un naba.lv varēs sekot līdzi Zinātnieku nakts notikumiem un klausīties īpaši sagatvotu skaņu tiltu plkst.19:00 – 20:00.

NABAKLAB atvērts no plkst: 17:00, pasākuma sākums 21:00, savukārt projekta "Buržuāziskās filosofijas marasms" uzstāšanās būs baudāma uzreiz pēc Zinātnieku nakts oficiālo pasākumu noslēguma plkst: 23.00. Ieejas maksa 4.00 EUR, bet tie, kas būs sakrājuši trīs uzlīmes no Zinātnieku nakts pasākumu norises vietām, varēs šo pasākumu apmeklēt bez maksas.

Pasākumu organizē Latvijas Radio 6 – LU Radio NABA sadarbībā ar mūzikas klubu “NABAKLAB”.