Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


Nacionālajā bibliotēkā notiks lekcija par reliģijām mūsdienu pasaulē

Redakcija
Redakcija

Pirmdien, 18. aprīlī, plkst. 14:30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Baltijas Austrumāzijas pētniecības centra (AsiaRes) lasītavā (M stāvā) notiks Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes (LU TF) profesora Valda Tēraudkalna un LU TF maģistranta Ņikitas Andrejeva atvērtā lekcija “Miermīlīgas vai agresīvas? Reliģijas mūsdienu pasaulē”. Ieeja bez maksas.

Lekcijā tiks aplūkoti stereotipi, kas saistīti ar reliģijām (vai tiešām islāms vienmēr agresīvs un budisms miermīlīgs?), piedāvātas versijas par to, kas ir un kas nav reliģija (vai politiska ideoloģija ir reliģija?).

Kā lekcijas saistīta daļa LNB Humanitāro un sociālo zinātņu lasītavā (2. stāvā) līdz 15. maijam aplūkojama tematiska krājuma izlase “Reliģija pasaules uzskatos: vēsture un mūsdienas”.

Krājuma izlase sniedz ieskatu gandrīz visu mūsdienās sastopamo reliģisko tradīciju daudzveidībā un atklāj gan kopīgās iezīmes, gan atšķirības.