Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:369, Did:0, useCase: 3


LAKSTĪGALAS VĀRDNĪCA. Putnu balsis dabā un dzejā

Redakcija
Redakcija

10. septembrī plkst. 10.00, dienu pirms Raiņa dzimšanas dienas, jaunatvērtā Raiņa un Aspazijas vasarnīca Majoros, J. Pliekšāna ielā 5/7 aicina ģimenes ar bērniem uz Dzejas dienu pasākumu LAKSTĪGALAS VĀRDNĪCA. PUTNU BALSIS DABĀ UN DZEJĀ. Piedalīsies dzejniece Inese Zandere un ornitologs Edmunds Račinskis.

Tikšanās būs veltīta putnu balsu iepazīšanai dabā un literārajā atveidojumā – gan Raiņa un Aspazijas dzejā, gan folklorā, gan mūsdienu latviešu dzejnieku darbos.

Inese Zandere iepazīstinās bērnus ar putnu balsīm savos un citu autoru darbos un salīdzinās putnu balsu atveidojumus dažādās valodās.

Ornitologs Edmunds Račinskis, kas pazīstams kā zaļo vārnu pētnieks un Dvietes palienes dabas parka projekta vadītājs, jau daudzus gadus nodarbojas arī ar putnu balsu audioierakstiem, veido un izdod ierakstu kolekcijas. Pasākumā viņš dos iespēju salīdzināt īstās un “cilvēciskotās” dažādu sugu putnu dziesmas, dialogā ar dzejnieci tās skaidros un komentēs.

Noslēgumā bērni varēs nostiprināt iegūtās zināšanas nelielā konkursā, kā arī kopā ar muzeja speciālistiem doties rotaļās.

Pasākuma apmeklētāji varēs iegādāties jauno dzejas gadagrāmatu bērniem “Garā pupa 2016”.