Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Leģendārā latviešu progresīvā roka grupa «Vecās mājas» izsludina papildkoncertu

Redakcija
Redakcija

Pateicoties lielajai skatītāju atsaucībai un interesei pēc februāra vidū izskanējušā leģendārās latviešu progresīvā roka grupas «Vecās mājas» atkalapvienošanās koncerta, grupa 3.maijā plkst.19 aicina uz papildkoncertu Kultūras centrā «Ulbrokas Pērle».

Grupa «Vecās mājas» atkal apvienojusies zelta pamatsastāvā, kurā kopš 1989.gada muzicē Uģis Prauliņš (balss, taustiņinstrumenti), Armands Alksnis (ģitāra), Andris Alviķis (basģitāra) un Tālis Gžibovskis (sitaminstrumenti). Apvienošanās notika par godu grupas pirmajam albumam, kurā apkopoti 1989.–1992. gadā tapušie ieraksti. Albums izdots vinila plates formātā 2023.gada septembrī, un tajā iekļautās Uģa Prauliņa izvērstās, tehniski sarežģītās kompozīcijas ar latviešu klasiķu dzeju atspoguļo paša komponista jaunības dienu ideālus un atsaucas uz 20. gadsimta septiņdesmito gadu rietumu progresīvā roka grupu «Jethro Tull», «King Crimson», «Yes» un «Genesis» paraugiem.

Arī šodien grupa «Vecās mājas» ir saglabājusi savu nozīmību un aktualitāti, kas lielā mērā saistāma ar festivāla «Liepājas dzintars ‘89» programmu. Vēstot par cilvēces divām lielākajām kaislībām – dabu un mīlestību –, festivāla programmu caurstrāvoja latviešu tautas mūzikai un mentalitātei raksturīgi motīvi, kuri kļuva par vienu no «Liepājas dzintars ‘89» lielākajiem pārsteigumiem un veicināja grupas popularitāti Atmodas laikā. «Vecās mājas» festivālā «Liepājas dzintars ‘89» izcīnīja 3.vietu un par veiksmīgi sagatavotu programmu apbalvojumu saņēma komponists Uģis Prauliņš, savukārt grupas ģitārists Armands Alksnis un basģitārists Andris Alviķis kļuva par festivāla laureātiem.

Vecās mājas - Veltījums (1989)

Uģis Prauliņš 1990. gadā laikrakstā «Atmoda» pauda: «Es gribētu, kaut mūsu mūzika būtu kā diskomfortabls, bet atmodinošs belziens gulētājiem – pašapmierinātajiem. Apzināšanās: kam es dzīvoju šajā laikā? Vai mēs, kopīgi dusēdami, ko nenokavējam? Lai mūsu mūzika aizkļūst līdz zagļiem, zagļu sirdīm, līdz nodevējiem, līdz vārgajiem un šaubīgajiem. Līdz šim manu gabalu pamatā bija sāpe par mūsu zaudējumiem likteņa cīņās, tagad ir jauna – lai mēs, pasludinājuši neatkarību, nenokļūstam patstāvīga sienāža lomā, kuram vasara paiet čīgājot...»

Arī šajā grupas «Vecās mājas» koncertā pilnā apjomā izskanēs festivāla «Liepājas dzintars ’89» koncertprogramma: «Kurzeme», «Ai, zeme, kūpošā», «Par daudz», «Uz pusēm», «Veltījums» un citas grupas darbības laikā tapušās kompozīcijas.

Grupas «Vecās mājas» koncerts notiks Kultūras centrā «Ulbrokas pērle» 2024.gada 3.maijā plkst.19.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» tīklā.