Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Ziemassvētku vakarā pirmatskaņos Paula un Petera jauno programmu „Mierinājums”

Redakcija
Redakcija

Ziemassvētkos Latvijas Radio, Latvijas Televīzija un ReTV raidīs Maestro Raimonda Paula un dzejnieka Jāņa Petera jauno programmu „Mierinājums”, kurā pirmatskaņojumu piedzīvos astoņas Maestro komponētās dziesmas ar dzejnieka Jāņa Petera vārdiem. Jaunajā koncertprogrammā izskanēs īpaši šiem Ziemassvētkiem radīti dzejnieka Jāņa Petera darbi un Maestro mūzika – kā dāvana, iedvesma un mierinājums ikvienam klausītājam šajā trauksmainajā laikā.

Latvijas Radio 1. studijā tās, klātesot pie klavierēm, izpildīs pats Maestro, savukārt pie mikrofoniem – jaunā daudzsološā dziedātāja Paula Saija, aktieris Gundars Grasbergs un vokālā grupa „Insomnia”, kas kuplinās koncerta programmu ar jauniem aranžējumiem un vēl nedzirdētiem skaņdarbiem. „Esmu pateicīgs, ka dzejnieks Jānis Peters šai muzikālajai programmai ir radījis izcilus vārdus. Mēs mēģinājām radīt sentimentālas noskaņas sajūtu. Tā ir programma, kas ļaus ikvienam rast mieru pēc tiem satricinājumiem, kas ikdienā notiek mums apkārt,” par jauno koncertprogrammu saka pats Maestro Raimonds Pauls.

Koncertā piedalīsies Latvijas labākie mūziķi – Jānis Rubiks (kontrabass), Kaspars Vizulis (ģitāra), Jānis Bērziņš (ģitāra), Māris Briežkalns (sitaminstrumenti), Raimonds Macats (taustiņstrumenti). “Šī gada Ziemassvētku programma mums ir kā krāšņa puzle, daudzšķautņaina un krāsaina, jaunas Maestro melodijas, vēl nedzirdēta Jāņa Petera dzeja, Gundars Grasbergs un talantīgā Paula Saija, vokālās grupas “Insomnia” bagātīgais skanējums – tas viss kopā rada neaizmirstamu un vienreizēju svētku sajūtu, kas paliks vēl ilgi cilvēku sirdīs,” norāda koncertprogrammas producents un mūziķis Māris Briežkalns.

Arī dziedātāja Paula Saija ir saviļņota par sadarbību ar Maestro un pārējiem mūziķiem. „Izpildīt jaunradītas Maestro Raimonda Paula dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem ir patiess pagodinājums. No sirds ceru, ka šīs melodijas Ziemassvētkos spēs sasildīt, likt aizdomāties un priecāties katram tās klausītājam un skatītājam!”

Koncertprogrammas „Mierinājums” producenti ir Māra Eglīte („Radioteātris”) un Māris Briežkalns. Koncerta televīzijas ieraksta režisore ir Aiga Gramste, redaktores – Eva Heinsberga un Kristīne Ādmine-Liepa.

Jaunās koncertprogrammas „Mierinājums” pirmatskaņojums gaidāms Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 2 ēterā 24. decembrī plkst. 19.10, LTV1 24. decembrī plkst. 20.50 un ReTV 25. decembrī plkst. 22.00.