Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


“Labvēlīgais tips” izdod vasaras ballīšu grāvēju “Tukšu tačku”

Redakcija
Redakcija

“Labvēlīgais tips” izdod vasaras ballīšu grāvēju “Tukšu tačku”
Foto: Linda Leen


Vasara tuvojas, drīzumā sākas grupas “Labvēlīgais tips” koncertsērija “Man jau 30”, apgriezienus uzņem pasaules hokeja čempionāts, beidzies Eirovīzijas it kā dziesmu festivāls, un tieši šis ir īstais laiks, lai jaunais vasaras ballīšu grāvējs “Tukšu tačku” sāktu savu ceļu uz klausītāju atskaņošanas iekārtām. Lai baudījums būtu vēl iespaidīgāks, grupa parūpējusies arī par vizuālo noformējumu – tapis visīstākais videoklips.

Dziesmas video filmēts deju studijas “Fandango” viesmīlīgajās telpās, grandiozajā kultūras centrā “Ulbrokas pērle”, kā arī netālu no Mazā Kalna ielas. Galvenās lomas, izmantojot dienesta stāvokli, grupas dalībnieki atvēlēja paši sev, taču filmēšanā, kā īpašie viesi iemūžināti arī “Labvēlīgā tipa” bijušie dalībnieki Anda Budļevska jeb Anda L. un Andris Ābelīte. Par skaistumu un grāciju parūpējās “Fandango” burvīgās dejotājas.

Dziesmas neaizmirstamās videoversijas scenārija autors un režisors ir Andris Freidenfelds, kura radošajā biogrāfijā piefiksēti vairāki leģendāri videoklipi Latvijas mūzika vēsturē – grupas “Jumprava” dziesmai “Pa vējam”, “Instrumentu” hitam “HES un tu”, “Jauna mēness” šedevram “Piekūns skrien debesīs”…

“Videoceliņš ir mēģinājums attēlot “parastā mazā cilvēka” jeb, pareizāk sakot, vidēja izmēra cilvēka apjukumu mūsdienu realitātē, vērtību, dzimumu un ēdienkartes maiņas dinamiskajos apstākļos,” komentē Andris Freidenfelds.
Klipu filmēja un montēja Elvis Lācis, kurš sadarbojies ar vairākiem mūziķiem Latvijā. Tajā skaitā ar Eirovīzijas iekarotājiem “Citiem zēniem”, repa duetu “Olas”, reibinošo grupu “Singapūras satīns” un vēl citiem.

Par dziesmas melodiju parūpējušies Andris Freidenfelds, Ģirts Lūsis, Normunds Jakušonoks un Haralds Stenclavs, bet par tekstu – Andris Freidenfelds. To visu iemūžināt failos palīdzēja Lotars Lodziņš un Jānis Kalve no “Labo ierakstu studijas”.

Jaunais singls no 16. maija dzirdams aktuālas mūzikas cienītāju galvās, lielākajos straumēšanas servisos un labākajās radiostacijās.

Grupa “Labvēlīgais tips” šogad atzīmē trešo desmitgadi, kam par godu izziņota karsta un svaiga vasaras koncertsērija “Man jau 30”. Koncerti notiks 1. jūlijā Saulkrastu estrādē, 2. jūlijā Ikšķiles estrādē, 8. jūlijā Kalnsētas parkā Saldū, 9. jūlijā Rojā, 15. jūlijā koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” Liepājā, 16. jūlijā koncertzālē “Mītava” Jelgavā, 23. jūlijā Kuldīgas estrādē, 5. augustā Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos un 6. augustā Pilskalna estrādē Alūksnē. Biļetes jau iegādājamas “Biļešu paradīzes” kasēs.