Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Jānis Lūsēns un Kārlis Vērdiņš radījuši jaunu mūziklu “Zvaigznes bērns”

Redakcija
Redakcija

Novembra vidū pie skatītājiem dosies jauns mūzikls visai ģimenei – ziemas pasaka „ZVAIGZNES BĒRNS”. Darbs veidots pēc Oskara Vailda pasakas motīviem. „Zvaigznes bērns” ir krāšņs un emocionāls stāsts par cilvēka pieaugšanu un dzīves vērtībām. Tā galvenais varonis meklē atbildi uz jautājumu "kas es esmu?", uzvarot sevī ļaunumu un lepnību, mācoties pazemību un līdzjūtību, atverot sirdi Mīlestībai un iegūstot patiesus draugus un ģimeni.

Jauno mūziklu veido spēcīga radošā komanda - komponists Jānis Lūsēns, dzejnieks Kārlis Vērdiņš, režisors Mārtiņš Kagainis, horeogrāfe Egija Abaroviča, vokālā pedagoģe Annija Putniņa, bet scenogrāfiju un kostīmus rada mākslinieču apvienība "Grāfienes". Izrādi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu veido Producentu grupa 7.
Mūzikla galveno - Zvaigznes bērna lomu atveidos Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņi Patriks Tabaks un Markuss Rūtentāls. Lomās iejutīsies arī Zigfrīds Muktupāvels, Kristīne Zadovska, Uģis Roze, Katrīna Dimanta, Annija Putniņa, Edvards Grieze, Toms Kalderauskis, Emīls Gilučs, Toms Kursītis, Rīgas Doma kora skolas Mūziklu nodaļas audzēkņi un absolventi, kā arī Jāņa Lūsēna instrumentālā grupa.

„No bērnībā lasītām Oskara Vailda pasakām visspēcīgāk atmiņā palikusi tieši „Zvaigznes bērns”. Jau ilgāku laiku doma par šī stāsta pãrtapšanu mūziklā man kā komponistam likusies loti saistoša. Tās poētiskā valoda, vide, tēli un galvenā varoņa dzîvesstāsts liekas izteikti krāsains un rosina bagātu iztēli, lai radītu jaunu skatuves darbu. Pateicoties izcilai komandai, jau pavisam drīz iepriecināsim mūziklu cienītājus ar skaistu ziemas pasaku mûzikā”, uzsver komponists Jānis Lūsēns.

Mūzikla „Zvaigznes bērns” pirmizrāde paredzēta 14.novembrī Rīgā, VEF Kultūras pilī. Pēc tam “Zvaigznes bērns” viesosies arī Latvijas lielākajās koncertzālēs un kultūras centros – Liepājas koncertzālē „Lielais Dzintars” (21.11), Valmieras kultūras centrā (26.11), Latgales vēstniecībā „Gors” (27.11), Vidzemes koncertzālē „Cēsis” (28.11), Ogres kultūras centrā (3.12), Jelgavas kultūras namā (4.12) un Ventspilī, teātra namā „Jūras Vārti” (5.12).
Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas “Biļešu Paradīzē”.