Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Video: «Viņi dejoja vienu vasaru» spāniskās noskaņās

Redakcija
Redakcija
Gatavojoties jaunai koncertprogrammai «Vīns, vārdi, mīlestība…», pazīstamie dziedātāji Inese Ērmane un Havjērs Fernandess kopā ar latino grupas «Los Nens» ģitāristu Aleksandru Kuzminu izveidojuši jaunu versiju populārajai Imanta Kalniņa dziesmai «Viņi dejoja vienu vasaru».Tā būs dzirdama arī topošajā Ineses Ērmanes albumā, kurā iekļautas populāras latviešu estrādes mūzikas pērles jaunās noskaņās.

Par dziesmas izvēli Havjērs saka: «Pirms deviņpadsmit gadiem, kad gatavojos pārcelties uz dzīvi Latvijā, iepazinu latviešu valodu caur Imanta Kalniņa mūziku. Manuprāt, viņa mūzikā ir Latvijas esence un kods. Kalniņš ir liels komponists, viņa oriģinalitāte, mūzikas kvalitāte un sarežģîtība ir izaicinoši dziedātājiem. Tāpēc, kad ar Inesi izvēlējāmies dziesmas koncertprogrammai, zināju, ka tajā noteikti jābūt arī Imantam Kalniņam, un mums vispiemērotākā no viņa duetiem šķita tieši šī dziesma.»

Topošajā koncertprogrammā mūziķi piedāvās reibinošu, muzikālu piedzīvojumu – tiltu starp kultūrām – ar populārām latviešu, spāņu, franču, itāļu un portugāļu mīlas dziesmām. «Brīdī, kad tiekas dažādas kultūras, tās uzzied arvien košāk un kalpo kā atgādinājums par savām saknēm,» saka Inese un Havjērs. Programmā Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa u.c. izcilu latviešu komponistu dziesmas mīsies ar karstiem spāņu ritmiem, Edītes Piafas un Džo Dasēna populārākajām dziesmām; koncertos skanēs arī dzirkstoši itāļu mūzikas hiti un saulainās un romantiskās Portugāles ritmi.
Vērtējums: