Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Video: “Very Cool People” velta dziesmu Latvijas mūzikas renegātiem

Redakcija
Redakcija
Muzikālie huligāni “Very Cool People” laiž klajā otro singlu no rudenī gaidāmā albuma “50 Years of Influence + 30 Years of Cool Equals 13 Years of Music Hooliganism”. Tas saucas “Renegade” un tiek izdots kopā ar līdz šim visatraktīvāko grupas videoklipu.
Jaunais singls ieturēts Latvijas septiņdesmito gadu vokāli-instrumentālās mūzikas estētikā, bagātinot to ar džeza harmoniju un Latvijā augsti vērtēto kora mūziku. Šoreiz gan izvēlēts visām pasaules tautām viegli saprotams teksts: “Bā, bā, bā, bā, bā / Bā, bā, bā, bā, ba, ba, bā…”, ko varētu nodēvēt arī par unikālām, jaunām sketa frāzēm ar pretenziju tapt arhīvētām pasaules mūzikas industrijas apziņā kā latviešu sketam. Kā zināms, par sketu dēvē vokālās džeza mūzikas improvizācijas frāzes bez teksta kādā konkrētā valodā.

Jaunā singla ierakstā piedalījās: Elvijs Grafcovs (ģitāra), Māris Jēkabsons (tenora saksofons, balss), Kristaps Lubovs (baritona saksofons, balss), Laura Rozenberga (trombons, balss), Oskars Ozoliņš (trompete, balss), Māris Vitkus (taustiņinstrumenti), Jānis Olekšs (basģitāra) un Andris Buiķis (bungas, balss). Dziesmu miksēja Andris Buiķis un māsterēja Jānis Kalve.
Jaunais singls no 16. aprīļa meklējams un atrodams lielākajos mūzikas straumēšanas servisos, kā arī dzirdams labākajās radiostacijās Latvijā.
Vērtējums: