Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Video: Pasaulē dodas dziesmas “Liepājai” video stāsts

Redakcija
Redakcija
Laikā, kad Latvija svin savus svētkus, pasaulē dodas liepājnieku iemīļotās dziesmas “Liepājai” nupat izveidotais videoklips.

Dziesma tika radīta 2015.gadā projekta un koncertuzveduma “Es esmu Liepāja” ietvaros. To iedziedāja Liepājas Zvaigžņu koris: Zigfrīds Muktupāvels, Igo, Emīls Balceris, Ivo Fomins, Andris Ērglis, Fēlikss Ķiģelis, iespēlēja mūziķi Jānis Strazds, Roberts Dinters, Guntars Lintiņš, Aivars Meijers, skaņas apstrādi veica Mārtiņš Burkevics un Egils Mežs.
Kopš tā laika dziesma guvusi ievērojamu klausītāju mīlestību. Tā tiek atskaņota radio ēteros, tiek dziedāta Liepājai īpašos notikumos un ar to dalās ļaudis, kuriem Liepāja ir īpaša vieta – visā pasaulē. Tāpēc tās autori – komponists Jānis Strazds un dzejniece Maija Kalniņa – astoņus gadus pēc dziesmas dzimšanas, nolēma, ka dziesma beidzot pelnījusi arī īpašu video stāstu.

Dziesmas videoklipa filmēšanu un montāžas darbus veica “M27 media” videomākslinieki Mikus Austers un Emīls Guntis Ķūsis. Režiju veidoja Maija Kalniņa, producēja “Citi putni”.
Video stāstā piedalās dziesmas izpildītāji: Roberts Dinters, Zigfrīds Muktupāvels, Igo, Andris Ērglis, Emīls Balceris, Ivo Fomins, kā arī tās autori Jānis Strazds un Maija Kalniņa.

Videoklips tapis ar Liepājas Kultūras pārvaldes projektu konkursa atbalstu.
Vērtējums: