Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Tatarinova Latvijas Radio 1 iestudējusi uzvedumu „Tarakāni tavā galvā”

Redakcija
Redakcija

No 1. līdz 4. septembrim Latvijas Radio 1 klausītājiem piedāvā Radioteātra pirmatskaņojumu – rakstnieces Zanes Zustas un psihoterapeita Gata Līduma darbu „Tarakāni tavā galvā. Stāsti par vīriešiem”, ko režisējusi Karīna Tatarinova. Tas skanēs ik vakaru plkst. 22.05 – 23.00 un būs pieejams arī mājaslapā latvijasradio.lv.

„Tarakāni tavā galvā. Stāsti par vīriešiem” dramatizējuma autore ir Karīna Tatarinova, lomās - Toms Auniņš, Gints Grāvelis, Gundars Grasbergs, Kārlis Reijers, Jurijs Djakonovs, Ģirts Liuziniks, Kārlis Eglīte, kā arī Indra Briķe, Ērika Eglija, Karina Tatarinova un Sanita Paula. Mūzikas autors un skaņu režisors Ivo Tauriņš.

Radioiestudējumā skanēs astoņi stāsti par atpazīstamām situācijām no dažādu vīriešu ikdienas, pārdomu un attiecību pieredzes. Sniedzot profesionālu vērtējumu un ieteikumus, uzvedumā iekļautās situācijas analizēs grāmatas „Tarakāni tavā galvā. Stāsti par vīriešiem” līdzautors, psihoterapeits G. Līdums.

„Dažkārt mēs sirgstam ar vienām un tām pašām kaitēm, bet savus prāta „tarakānus” apsaimniekojam atšķirīgi, tāpēc sadzīvē katrs izskatāmies savādāk. Vīriešu prātus nodarbina bailes, kas ir viņu lielākais „tarakāns”, kā arī bažas, nedrošība, sevis pārvērtēšana vai nenovērtēšana, apturēšana vai steigšanās pa priekšu. Galvenais, savā galvā pamanīt kaut vienu „tarakānu”, un tas jau būs pirmais solis ceļā uz tā iznīdēšanu. Šie radiostāsti mudina ieraudzīt!" teica psihoterapeits Gatis Līdums.

Režisore Karīna Tatarinova atzīst, ka radioiestudējuma laikā guvusi daudz vērtīgu personīgu pārdomu: „„Tarakāni tavā galvā" jeb „vīriešu tarakāni” ir stāsti par tēmām, ar kurām pie psihoterapeita vēršas puiši, vīri, veči. Ja atnāk... Taču tie ir arī stāsti par sievietēm - kādu ietekmi un iespaidu mēs radām un atstājam, kā vilšus vai nevilšus ietekmējam savus vīriešus. Situācijas ir stereotipiskas, tāpēc liela pateicība aktieriem, kuri savus personāžus veidoja, papildinot ar rakstura "rozīnīti", kas pašā stāstā, iespējams, nav ierakstīta. Lai arī dzīves situācijas ir atpazīstamas, gan aktieriem, gan klausītājiem tās rada katram savu emocionālo fonu, rezonē katram citādāk, jo mums katram ir sava dzīves pieredze. Šis darbs man pašai iestudēšanas procesā bija atklājumiem pilns - daudz jautājumu un pārdomu. Vērtīga pieredze!”

Šīgada martā Radioteātrī pirmatskaņojuma piedzīvoja K. Tatarinovas režisētais iestudējums „Tarakāni manā galvā», kas atainoja sieviešu emocionālo pasauli un attiecību situācijas.

Piekļuve radioiestudējumam „Tarakāni tavā galvā" jeb „vīriešu tarakāni” Latvijas Radio mājaslapā: ej.uz/TarakaniTavaGalva