Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Seanss Māra Putniņa piemiņai “Lielā Kristapa” ietvaros

Redakcija
Redakcija

Pieminot šonedēļ mūžībā aizgājušo “Animācijas brigādes” vadītāju Māri Putniņu, “Lielais Kristaps” izziņo animācijas seansu viņa piemiņai. 3. februārī plkst. 10:30 kinoteātra Splendid Palace mazajā zālē bezmaksas seansā tiks izrādīta pēdējā Putniņa producētā filma “Lielais Indriķis” (2023).

Māris Putniņš strādājis kā animācijas filmu producents, mākslinieks, scenāriju autors un režisors, un viņa filmogrāfiju veido vairāk nekā 80 kinodarbi. Par darbu pie filmas “Lielais Indriķis” Putniņš nominēts “Lielajam Kristapam” kā labākais animācijas mākslinieks, un pati filma saņēmusi labākās animācijas filmas nomināciju. Viņš bijis arī filmas scenārija autors un producents. Aicinām pieminēt Māri Putniņu kopā ar citiem viņa darba cienītājiem īpašajā seansā 3. februāra rītā kinoteātrī “Splendid Palace”.

Filma “Lielais Indriķis” balstīta paša Māra Putniņa grāmatu sērijā “Mežonīgie pīrāgi”. Pēc ilgāka laika atgriezies dzimtenē, Baltaines speķa pīrāgs Lielais Indriķis atklāj, ka to ir pārņēmuši Austrumu pīrāgi cara Aivena Briesmīgā vadībā, un nekas cits neatliek, kā sākt cīņu par dzimtās zemes atbrīvošanu.

Seanss ir daļa no Lielā Kristapa lielās skatīšanās – iespējas bez maksas noskatīties vairākas no balvai nominētajām filmām. Visi bezmaksas seansi norisinās no 1. līdz 3. februārim kinoteātros Splendid Palace un K.Suns un ir pieejami bez iepriekšējas pieteikšanās. Aicinām skatītājus uz seansiem ierasties laicīgi, jo vietu skaits zālēs ir ierobežots.

Nacionālo kino balvu “Lielais Kristaps” rīko biedrība “Latvijas Kinematogrāfistu savienība” sadarbībā ar Nacionālo Kino centru un LR Kultūras ministriju, atbalsta Rīgas dome, Latvijas Mobilais telefons un Hannu Pro.