Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Valsts svētku brīvdienās skaties pilnmetrāžas Latvijas filmu “Blakus”

Redakcija
Redakcija

Režisores Alises Zariņas debija kino ar filmu “Blakus” tiek raksturota kā pilnībā atšķirīga no visa pašmāju kino redzētā. Tas ir attiecību stāsts, bet to nevar ierindot kā melodrāmu vai romantisku komēdiju. Tā veidota pasaulē aktuālajā ”road movie” stilā, un filmas veidotāji stāstu nodēvējuši par traģikomēdiju, kas ir ”ceļojums cauri attiecībām”. Jāizceļ arī iesaistītie mūziķi, kuri šobrīd populāri jauniešu un hipsteru vidū: “Čipsis un Dullais”, “Singapūras Satīns”, “The Bad Tones”, “Tautumeitas” un citi jaunie mākslinieki, kas šo filmu papildina ar tai atbilstošo stilu.

Filmas varoņi, meklējot sevi, apšauba vispārpieņemtās vērtības un galu galā – arī paši sevi. Šo kino veidojuši gados jauni cilvēki, un viņi runā par savu laiku, savu paaudzi un savām sajūtām – mūsdienu trīsdesmitgadniekiem un viņu problēmām, ilgām. Filmas darbība notiek mūsdienās - mūsdienu Latvijā.

Vai esi domājis, kur tu atkal svinēsi Jāņus?
Mūsdienās katram ir jāatbild uz jautājumu, kas atkārtojas no gada uz gadu, no gada uz gadu: “Kur tu svinēsi Jāņus?!”. Tieši Jāņu svinības ir brauciena iemesls, kurā nejauši satiekas Luīze un Kaspars. Viņa bēg no kaitinošiem kaimiņiem un vispārējas bezjēdzības sajūtas, viņš — no brūkošas laulības. Abi ir jauni, talantīgi un apjukuši, abi sapņo kļūt par māksliniekiem, un abi nezina, ko iesākt ar savu dzīvi. Varbūt tāpēc viņu kopīgais izbrauciens pārvēršas par savādu, brīžiem komisku un brīžiem sarežģītu ceļojumu cauri attiecībām trīs gadu garumā.

Galvenajās lomās šajā filmā redzami Anta Aizupe un Āris Matesovičs – TV skatītāji viņus jau iemīļojuši no pašmāju seriāla “Viss pa jaunam”.

Bez Aizupes un Matesoviča lomās redzami arī Uldis Sniķers, Jānis Sniķers, Gatis Maliks, Ivars Krasts, Ģirts Jakovļevs, Vizma Kalme, Aiva Birbele, Jana Herbsta, Marta Grigale, Armands Ikalis, Henrijs Arājs, Gerda Embure, Amēlija Āboltiņa un suns Bonija.

Līdz šim ”Blakus” režisore Alise Zariņa ir bijusi vairāk pazīstama kā publiciste un kritiķe, taču īsfilmas, dokumentālo kino, mūzikas video, kā arī reklāmas video kā režisore un scenāriju autore veidojusi jau kopš 2012. gada. 2016. gadā radās ideja kopā ar operatoru Jāni Andrejevu un producenti Alisi Roguli uzsākt darbu pie pašmāju ”road movie”.

Skaties šo un citas aktuālas pašmāju, kā arī ārzemju filmas un seriālus video platformā TVPlay Premium – pirmās 30 dienas bez maksas! Uzzini vairāk: https://blakus.tvplaypremium.lv/