Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:154, Did:0, useCase: 3


Latvijas Leļļu teātris izsludina T-STUNDU

Redakcija
Redakcija

Jaunajā mācību gadā, sveicot skolēnus 1. septembrī, Latvijas Leļļu teātris izsludina skolu programmu T-STUNDA, kam turpmāk būs nozīmīga vieta LLT repertuārā un aktivitātēs. T-STUNDA paredzēta, lai teātra mākslas izzināšanu bērniem un jauniešiem padarītu par aizraujošu un daudzveidīgu piedzīvojumu. Šī projekta ietvaros paredzēts visaptverošs darbs gan pie jaunu iestudējumu radīšanas skolēniem, gan pašu jauniešu iesaistes teātra radīšanas un producēšanas procesos, gan iespēja tikties ar šī mākslas veida profesiju pārstāvjiem.

Projekts tiks attīstīts vairākos etapos, no kuriem noslēdzošajā plānota teātra studijas izveide tiem, kuri skatuves mākslu gribēs izmēģināt arī praktiski. Pirmajā posmā kā paliekoša repertuāra sadaļa tiks izveidota dienas izrāžu programma, kas no oktobra būs pieejama skolu grupu apmeklējumam. Katra mēneša dienas izrādes, ko iespējams apmeklēt ar projekta “Latvijas skolas soma” finansējumu, tiks publicētas teātra mājaslapā, un tām iespējams pieteikties jau no 1. septembra. Pēc dienas izrādēm skolēniem būs iespēja tikties ar kādu radošās komandas pārstāvi un uzdot jautājumus par izrādes veidošanas procesu.

Projekta otrajā posmā, kas tiks realizēts pēc atgriešanās vēsturiskajā ēkā K. Barona ielā, uzsvars tiks likts uz individuālu jauniešu iesaistīšanos teātra radošajā dzīvē. Teātra dzimšanas dienas mēnesī – oktobrī – tiks atvērta reģistrācija T-KLUBAM, kura dalībniekiem tiks piedāvāta iespēja piedalīties speciāli organizētos pasākumos ar teātra aktieriem, izrāžu māksliniekiem, krāt punktus viktorīnās, apmeklēt izrāžu ģenerālmēģinājumus, diskutēt par redzēto un veidot pašiem savu saturu, kas tiks publicēts visiem T-STUNDAS interesentiem.

Kamēr projekta mājaslapa ir izstrādes stadijā, visu informāciju par T-STUNDAS notikumiem un dienas izrāžu repertuāru iespējams atrast LLT mājaslapā - https://www.lelluteatris.lv/lv/teat... Jau šobrīd iespējams pieteikt klašu apmeklējumus dienas izrādēm oktobrī – “Smalkās kaites” (14+), “Vaļa dziesma” (12+), “Tuntuļu Jurītis” (7+), “Divi mazi mežonēni” (7+) un “Skeleta Juhana gaitas” (7+). Novembrī T-STUNDAS piedāvājumu papildinās Valtera Sīļa iestudējums “Sibīrijas haiku” (10+) un režisora Edgara Kaufelda detektīvs-ekskursija “Sivēnam pa pēdām”, savukārt decembrī Rūdolfa Gediņa režijā taps iestudējums “Riekstkodis” Klāva Meļļa oriģināldramaturģijā pēc E. T. A. Hofmaņa stāsta motīviem.