Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:123, Did:0, useCase: 3


Jautra operešu programma Lai acis mums mirdz!

Redakcija
Redakcija

Operešu programma – krāsaina kā rudens lapas, viegla un jautra kā pieneņu pūkas, dzirkstoša kā šampanietis! Operete vislabākajās izpausmēs – laba humora caurvītos duetos, solo dziedājumos, kustībā. Elegance operetes grandu – F. Lehāra, J. Štrausa, I. Kalmana, N. Dostāla, muzikāli valdzinošajos meistardarbos. Dzirdēsiet jau skatītāju labi iemīļotu operešu, kas iestudētas Rīgas Muzikālajā teātrī – Grāfs fon Luksemburgs, Čigānu barons, Bajadēra, Cirka princese, Klīvija fragmentus, kā arī, ielūkojoties jaunās sezonas aktualitātēs – Jautrā atraitne u.c. muzikāli valdzinošās lappuses.

„Šī mūzika ir priekam un svētku sajūtai, jautrībai, kas paceļ dvēseles lidojumā pāri ikdienas rūpēm, tā būs jau labi pazīstama operetes cienītājiem. Vēlamies dāvāt prieku, no kura dzied dvēsele un mirdz acis!” pauž Latvijas operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Koncertā piedalīsies gan jau labi pazīstami un skatītāju ne tikai Latvijā, bet arī citviet pasaulē iemīļoti solisti – operdīva Sonora Vaice (soprāns) un operetes šūpulī – Austrijas teātros publiku neskaitāmās operešu izrādēs valdzinājušais Ingus Pētersons (tenors), gan arī Rīgas Muzikālā teātra operešu izrādēs skatītāju simpātijas ieguvušais, lieliskais komiķis, tenors Andris Lapiņš (tenors), teātra repertuāra aktuālajā operetē Klīvija kolorītā Violas Dantess tēla atveidotāja Marlēna Keine (soprāns), ko skatītāji pazīst arī kā vienu no TV šova Dzimuši mūzikai veiksmīgākajām dalībniecēm. Koncertā būs arī pa kādam pārsteigumam, - iepazīstināsim ar jaunajiem, daudzsološajiem talantiem - Tatjanu Kopaču (mecosoprāns) un Edgaru Auniņu (baritons).
Koncerts 2 daļās

Latvijas operetes fonds veido jaunu, inovatīvu teātri, – kā atbildi jau ilgi skatītājos augušajai vēlmei pēc kvalitatīva operetes žanra piedāvājuma. Ar lielu potenciālu un apņēmību, sadarbībā ar Rīgas Muzikālo teātri, veidoti operetes iestudējumi, kas guvuši lielu skatītāju atsaucību - F.Lehāra “Grāfs fon Luksemburgs”, J.Štrausa “Čigānu barons”, I.Kalmana “Bajadēra” un “Cirka princese” (režisors Jānis Kaijaks, horeogrāfs Alberts Kivlenieks), N.Dostāla „Klīvija” un koncertprogrammas.