Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Komponista Pētera Vaska 75 gadu jubilejā tapusi viņa mājaslapa

Redakcija
Redakcija

Pagājušo piektdien, 16.aprīlī, par godu izcilā latviešu komponista Pētera Vaska 75 gadu jubilejai Pētera Vaska fonds izveidojis jaunu mājaslapu peterisvasks.lv/.

Daudzās interneta vietnēs atrodama informācija par slavenāko mūslaiku latviešu komponistu Pēteri Vasku, taču līdz šim nav bijusi atsevišķa tieši viņam veltīta mājaslapa. Tāpēc ar šādu iniciatīvu nāca klajā Vaska fonda priekšsēdētāja Regīna Deičmane, nolemjot par godu komponista jubilejai izveidot viņa mājaslapu, kurā būtu atrodama informācija par P. Vaska daiļradi, dzīves gājumu, Vaska fondu, fonda mājvietu –Mazo Mežotnes pili, jaunākajiem koncertiem un citām aktualitātēm. Pētera Vaska radošo biogrāfiju un dzīves gājumu mājaslapai apkopojis muzikologs Orests Silabriedis.

«Radošā mūža gaitā no avangardiski noskaņota jaunā un niknā autora, kurš runā modernisma mūzikas valodā, viņš pārtapis par labā un ļaunā mūžīgās divspēles vērienīgu zīmētāju ar tā dēvētās jaunās vienkāršības principiem atbilstošu un vispārsaprotamu skanisko izteiksmi. Vasks mūzikā vēsta par pamatlietām – tā ir gaismas cīņa ar tumsu, dabas atspulgi skaņumākslā, komponista apbrīnoto putnu dziesmu atbalsis, katarses brīži, mūsu tautas un visas cilvēces likteņi ar zīmogu pagātnē, haosu tagadnē un cerību nākotnē,» teikts mājaslapas ievadā.