Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Video: Roberts Balanas ar izjustu “Dzimtā valoda” sveic Latviju dzimšanas dienā

Redakcija
Redakcija
Pasaulslavenais latviešu vijolnieks Roberts Balanas, kurš ikdienā mīt Londonā, ar izjustu grupas “Līvi” dziesmas “Dzimtā valoda” atskaņojumu sveic Latviju un tās iedzīvotājus valsts 105. dzimšanas dienā. Skaņdarbs tapis sadarbībā Lietuvas Nacionālo pūtēju orķestri diriģenta Karoļa Variakoja (Karolis Variakojis) vadībā.

“Grupas “Līvi” dziesma “Dzimtā valoda” un citas atmodas laika dziesmas man ir īpaši tuvas, jo no tām es bērnībā iepazinu mūsu tautas cīņassparu un neatlaidību. Šī dziesma ir arī favorīts mana tēta repertuārā, un viņš to bieži dzied ģimenes lokā, pēc tam ilgi neviens nevar pārstāt dungot tās melodiju. Es uzskatu, ka būt latvietim un dziedāt ir divas neatdalāmas lietas,” stāsta R. Balanas.

Šī gada 5. decembrī Latvijas Nacionālajā operā notiks virtuozā latviešu vijolnieka pirmais solo koncerts Latvijā “Homecoming” (no angļu val. – “Atgriešanās mājās”). Kopā ar R. Balanas daudzveidīgā un krāšņā koncertā uzstāsies arī Lietuvas Nacionālais pūtēju orķestris.
Vērtējums: