Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


2023. gada skatītākais konsolidētās televīzijas kanāls Latvijā – LTV1

Redakcija
Redakcija

Pētījumu kompānijas “Kantar TNS” dati rāda, ka 2023. gada skatītāko kanālu topā pirmajā vietā ierindojies Latvijas Televīzijas (LTV) kanāls LTV1, sasniedzot skatīšanās laika daļu 11,2% apmērā, savukārt trešajā vietā – LTV7, kura vērošanai veltīti 3,7% no kopējā TV skatīšanās laika.

“Daudzi notikumi 2023. gadā bija unikāli savas jaudas un sabiedrības kopīgās sajūtas dēļ – starp tiem vairāki notikumi gan kultūrā, gan sportā. Esam pateicīgi, ka izdevies iemūžināt un līdz ar to arī dāvāt mūsu uzticīgajiem skatītājiem tādu laika zīmju fiksāciju kā Dziesmu un deju svētki un Pasaules čempionāts hokejā. Pildot savu misiju kā sabiedriskais medijs, atspoguļojām un analizējām aktuālo, kā arī saglabājām audiovizuālās liecības nākamajām paaudzēm,” teic LTV galvenā redaktore Sigita Roķe.

2023. gadā LTV1 skatītāko pārraižu vidū nemainīgi bijis analītiski pētnieciskais raidījums “De Facto” un “Panorāma”. “No LTV satura viedokļa joprojām prioritāro uzdevumu augšgalā ir sabiedrības informēšana par Ukrainā notiekošo karu, tādējādi atbalstot Ukrainas tautu, kā arī spēcinot sabiedriskās televīzijas nozīmību valsts drošības un aizsardzības jautājumos,” norāda Sigita Roķe.

Starp top trīs skatītākajām pārraidēm LTV1 skatītāji ierindojuši “Gadumijas sagadīšana. Latvijas Valsts himna”, ko skatījās 12,6% jeb 225,4 tūkstoši skatītāji, Latvijas Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzruna gadumijā – 12,4% jeb 220,8 tūkstoši skatītāji, kā arī Latvijas Republikas Ministru prezidentes Evikas Siliņas uzruna gadumijā – 10,6% jeb 189,9 tūkstoši skatītāji. Skatītāko pārraižu topā iekļaujas arī Dziesmu un deju svētku norises – starp tām – deju lieluzvedums “Mūžīgais dzinējs”, noslēguma koncerts “Kopā augšup” un atklāšanas koncerts svētku dalībniekiem.

Raugoties no izklaides satura viedokļa – starp skatītākajām pārraidēm minama Eirovīzija, konkurss “Supernova”, raidījuma “Latvijas Sirdsdziesma” fināls, kā arī Vecgada šovs gada nogalē “Sapņu komanda 2024”.

LTV7 skatītāko pārraižu topā absolūtā līderpozīcijā ir Pasaules čempionāta hokejā pārraides. Gan čempionāta fināla spēle, gan visas Latvijas valstvienības spēles ir topa augšgalā – skatītākā no tām – “Pasaules meistarsacīkstes hokejā. Latvija – Zviedrija”, ko vēroja 15,2% jeb 271,7 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. Salīdzinot ar pagājušā gada skatītāko hokeja spēli (Latvija – Austrija) – tas ir par 5,7% jeb 99,6 tūkstošiem vairāk.

Arī 2024. gads solās būt svarīgiem notikumiem un kvalitatīvām pārraidēm bagāts. Sigita Roķe: “Saturam ir divas puses – vienā pusē ir tā radītāji un veidotāji, otrā – saņēmēji jeb skatītāji. Tā ir cieša savienība, kur līdzsvars un arī jēga nav iedomājama bez vienas no pusēm, tāpēc īpašs paldies ikvienam skatītājam, kas ir vienā komandā ar mums.”