Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:2, Did:0, useCase: 3


Kas jādara, lai nenogurtu

Pamēģini atteikties no pārliecības, ka sasprindzinājums ir vajadzīgs, lai darbs veiktos labāk. Sasprindzinājums ir nelāgs paradums. Iemācies atslābināties jebkurā laikā un vietā.

• Strādājot centies ieņemt ērtu pozu, pat, ja darbs paredzēts tikai 10 minūtēm. Atslābinies pat tad, ja jāsteidzas- nesasprindzini muguru, pareizi novieto kājas, nerauc pieri.

• Neaizmirsti, ka jāatpūšas, pirms nogurums ir klāt. Atpūties 10 minūtes stundā. Lai cik bēdīgi ta snebūtu, smēķētāji nogurst mazāk, jo "pīppauzēs" var oficiāli atļauties nestrādāt. Dažās organizācijās tiek rīkotas tējas un kafijas pazues. Pamēģini atpūsties tāpat, uz 10 minūtēm iekārtojies kādā klusākā vietiņā.

• Atceries, ka organisms atjauno spēkus 20 minūšu laikā.

• Vairākas reizes dienā kontrolē sevi, pārbaudi, vai neizmanto muskuļus, kuri tev tajā brīdī nemaz nav vajadzīgi. Ja nodarbojies ar garīgu darbu, pajautā sev- kāpēc esi uzmetis kūkumu, vai- kāpēc kājas ir sasprindzinātas.

• Ja strādā fizisku darbu, neļauj sasprindzināties smadzenēm. Zinām jau, ka, uzkopjot dzīvokli, "tukšajā" galvā sarodas visādas nepatīkamas domas. Labāk padziedi vai uzmundrini sevi ar vārdiem "Kā man patīk tīrs dzīvoklis!"

• Dienas beigās pārbaudi, cik liels ir nogurums, un centies atrast atbildi uz jautājumu: "Kāpēc?" Varbūt tu sasprindzināji nevajadzīgus muskuļus, varbūt neatpūties, cik nepieciešams, varbūt darba diena bija slikti saplānota, vai paŗāk daudz nervozēji.