Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Sieviešu rekordi

Ļoti bieži sievietes dusmojas par anekdotēm, kas saistītas ar sieviešu prāta spējām, bet skatoties uz rakstā publicētajiem rekordiem, grūti vīriešiem kaut ko pārmest.
Bet neuztraucieties, arī starp vīriešiem ir tādi, kas pārspēj dažus no mūsu rekordiem un izdomā savējos.

Sievietes un kosmētika

Kosmētikas uzlikšana uz sejas ir atbildīgs process, kā laikā viss, kas notiek apkārt, ir nesvarīgs. Par to vīriešus un autovadītājus pārliecināja misis Džaneta Dodsone Lielbritānijā. Viņa pamanījās uz savas sejas uzlikt kosmētiku vienas stundas 51 minūtes un astoņu sekunžu laikā, stāvot krustojumā pie luksofora. Šis atgadījums noticis Prestonas pilsētas centrā 1975. gada 1. augustā. Visa procedūra tika paveikta laikā, kad luksofora gaismas signāla cikli jau bija nomainījušies 212 reižu. Aiz šīs autovadītājas bija sastājusies mašīnu rinda — tikai nieka 28 jūdžu garumā.

Sievietes un iepirkšanās

Kastlfordā Metodistu baznīcas organizētās izpārdošanas rīkotāji nemaz nenojauta, ka iepirkšanās drudža dēļ bojā ies 98 sievietes. Pirmās pazīmes, kas liecināja, ka nebūs labi, bija vērojamas jau atverot izpārdošanas durvis pulksten 10 no rīta, kad bojā gāja 16 cilvēku. Nākamais liktenīgais šķērslis izrādījās pirmais galds, kas sabrūkot paņēma sev līdzi divas dzīvības. Nākamais konflikta objekts bija kleita, kas prasīja vēl 18 dzīvību. Nākamais bija galvas lakats, kuru nesadalīja visas zālē esošās sievietes, un šīs nesaskaņas prasīja 39 dzīvības. Izpārdošanas kopējie ieņēmumi bija tikai 5,28 mārciņas.

Sievietes un sarunas

Rekordu pamanījās sasniegt divas kundzes Blekbornā, kuras to izdarīja, sēdēdamas virtuvē. Viņas vienkārši pļāpāja četrarpus mēnešus, sākot no 1978. gada 1. maija līdz pat 7. augustam. Kundzes pauzi ieturēja tikai ļoti retos gadījumos — dzerot kafiju, ēdot kūciņas un tualetes apmeklējumu laikā. Visu šo laiku sievietes savā starpā tikai pļāpāja.

Sievietes un auto

Visgarākais brauciens, kas tika sākts un pabeigts ar neatlaistu automašīnas rokas bremzi, ir 504 kilometri. To paveica ārste Džūlija Torna. Viņa šo rekordu pamanījās paveikt, braucot ar savu SAAB 900 no Stranrīras uz Holīhedu tālajā 1987. gada 2. aprīlī. Ārste galapunktā nonāca ar dūmojošu auto, jo no pārslodzes kūpēja mašīnas aizmugurējie riteņi. Šā brauciena laikā pat sabojājies indikators, kas liecināja par neatlaistu rokas bremzi.

Sievietes un baumas

1992. gada 18. februārī, kad divas draudzenes sarunājās pie tasītes tējas un cepumiem. Cienasta laikā Džoisa Blatervika draudzenei Agnesei Bandbūrijai atzinās, ka viņai ir bijušas attiecības ar miesnieku. Kad Blatervika aizbraukusi prom pulksten divos pēcpusdienā, Bandbūrija sākusi stāstīt par šo gadījumu visiem, kas vien gāja garām viņas mājai. Visi klausītāji tika nozvērināti klusēt. Pulksten 14.30 par šo gadījumu zināja jau 128 cilvēki, 14.50 informēti bija jau 372, un četros pēcpusdienā klausītāju skaits bija 2774 cilvēki, tostarp vietējā dramatiskā teātra trupa, daži adīšanas pulciņi, pāris Amerikas tūristu grupu, kurām viņa izsniedza vīzas. Kad nogurdinātā sieviete devusies gulēt, par šo draudzenes mīlas dēku zināja 75 338 cilvēki. Ar šo informēto cilvēku skaitu pilnīgi pietiktu, lai aizpildītu Vemblija stadionu.

Sievietes un viens elpas vilciens

Oksfordas sieviete pamanījās pārspēt rekordu par garāko elpas vilcienu runājot. 48 gadus vecā misis Mavisa Komersa–Kovleja pārspēja 23 minūšu rekordu, kad strīdējās ar savu kaimiņieni miesnieci. Viņa lamājās tik neatlaidīgi, ka pat aizmirsa ievilkt elpu. Tikai pēc 32 minūšu un 12 sekunžu karsta strīda, kad sieviete atļāvās ievilkt elpu un ieturēt pauzi, viņa kļuvusi zila un bez elpas nokritusi. Ķildīgās kundzes garās runas maratona karstākajā punktā viņa izrunāja 68 vārdus minūtē, turklāt savus argumentus atkārtojot 114 reižu, kamēr viņas oponente Dollija Noulesa klusēja un plātīja rokas. Teiktais sarunas pēdējās divas minūtes vairs nebija dzirdams, jo Kovleja jau bija aizsmakusi un argumentus izklāstīja ar žestiem.

Sievietes un bērni

11 gadu veca meitene no Slaives Bulgārijā 2009. gadā kļuvusi par pasaules jaunāko māmiņu. Kordeza Zheljaskova slimnīcā nokļuva no savu kāzu ceremonijas un dzemdēja veselīgu meitenīti Violetu. «Es esmu stipra un nebaidos būt mamma. Tagad vairs nespēlēšos ar lellēm, jo man ir pašai sava lelle. Uz skolu neiešu, jo tagad esmu mamma,» saka jaunā māmiņa. Tagad viņa ir kopā ar savu vīru — 19 gadu veco Dimitrovu. Kordeza gan savam līgavainim nebija teikusi taisnību par savu vecumu, bet viņš domājis, ka viņai ir vismaz 15. Meitene arī nebija sapratusi, ka ir stāvoklī, domājusi, ka pārāk daudz ēd burgerus, tāpēc paliek resnāka, līdz vecmāmiņa viņai atvērusi acis. Dimitrovam gan vēl draud nepatikšanas ar tiesībsargiem par seksu ar meiteni, kura jaunāka par 14 gadiem.

Pasaules vecākā māmiņa ir kāda 65 gadus veca pensionēta skolotāja Indijā, kas dzemdējusi puisēnu. Satjabhama Mahapatra no Najagaras Orisā pārspējusi līdzšinējo vecuma rekordu par diviem gadiem.

Sievietes un viņu ķermenis

Sešdesmit septiņus gadus vecā Ketija Džanga dievina korsetes - viņa ir pasaulē tievākā vidukļa īpašniece. Tā apkārtmērs joprojām ir tikai 20 centimetri. Jāpiebilst, ka viņa ir arī trīs bērnu māmiņa.

Resnākā sieviete pasaulē bija Šarona Mevsimlera no Lielbritānijas, kuras svars sasniedzis gandrīz 300 kilogramus, mirusi slimnīcā 2010. gada jūlijā. Mediķi paziņojuši, ka sirdstriekas iemesls bijis kundzes pārmērīgā ēšana - lai gan sievietei bijusi noteikta stingra diēta, radinieki viņai slepus piegādājuši pārtiku, kas arī izraisījusi sievietes nāvi. Sieviete bija vēlējusies sasniegt vismaz 450 kg masu.

28 gadus vecā amerikāniete Šeila Hēršija no Teksasas, kas par deviņām sāpīgām krūšu palielināšanas operācijām samaksājusi jau 70 tūkstošus dolāru, neraugoties uz ārstu brīdinājumiem, nolēmusi veikt vēl desmito plastisko operāciju.
Amerikāņu ķirurgi Šeilu brīdinājuši, ka viņas krūtis, kurās šobrīd ir "iepumpēti" 4,5 litri silikona, var neizturēt un pārsprāgt, tāpēc no operācijas veikšanas atteikušies.
Šeila, kura paziņojusi, ka nekāds spēks pasaulē viņu nevarēs atturēt no sava nodoma īstenošanas, aizbrauksi uz savu dzimto Brazīliju, kur tamlīdzīgi ierobežojumi nepastāv. Amerikāņu žurnālistiem pirms prombraukšanas viņa pastāstījusi: "Man nav, par ko uztraukties. Esmu pilnīgi pārliecināta: jo lielākas krūtis, jo tās izskatās skaistākas!" Operācijas rezultāts gan pagaidām nav zināms.