Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Sievietes kājas pareģo dzīves ilgumu

Asinsvadu slimību fonda speciālisti noskaidrojuši, ka brīdinājumam par nopietnu saslimšanu attīstību meitenēm ir jāpievērš vērīga uzmanība savām kājām, bet konkrēti, asinsvadu stāvoklim.

Tā artēriju sašaurinājumi vai holesterīna parādīšanās uz to sieniņām neatgriezeniski noved pie audu asins apgādes pasliktināšanās. Tas savukārt pie asinsrites traucējumiem ar sāpēm muskuļos staigājot, visas dzīves līmeņa pasliktināšanos un pat kājas amputācijas vai invaliditātes.

Bez tam kā uzsver viens no vadošiem pētniecības autoriem profesors Džozefs Kaporusso, gadījumā ja rodas problēmas ar kāju asinsvadiem, visdrīzāk atlikušo vēnu un artēriju funkcionēšanā tāpat ir traucējumi. Tai skaitā, tas attiecas uz sirds darbību un liecina par paaugstinātu risku sirds-asinsvadu slimību attīstībai, kurš ir viens no visizplatītākajiem iemesliem priekšlaicīgai nāvei starp skaistā dzimuma pārstāvēm.

Pirmie simptomi, kuriem vajag darīt piesardzīgu katru sievieti, ir krampji muskuļos, ceļos, augšstilbos vai gūžās; noguruma sajūta, smagums kājās, kuri rodas staigājot un pēc kāda laika izzūd.
Slikta pazīme ir arī ja parādās sāpes kājās, kuras traucē gulēt vai ilgi nepāriet (no 8 līdz 12 nedēļām), kā arī čūlas. Tas viss var būt ne tikai organisma novecošanas procesa izpausme, bet arī jebkādas nopietnas saslimšanas agra stadija.