Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Bīstamākās valstis pasaulē, kur piedzimt par sievieti.

Vai esat kādreiz aizdomājušās, cik bīstami ir būt sievietei vispār, sievietei Latvijā? Taču ticiet man, šeit nemaz nav tik slikti, kā varbūt varētu šķist. Veicot vispasaules mēroga pētījumu, tika sastādīts to valstu saraksts, kurās būt par sievieti ir patiešām bīstami. Saraksta augšgalu ieņem Afganistāna, ziņo "The Guardian".

Draudi, diskriminācija, necieņa, slikta veselības aprūpe, seksuāli un pazemojoši uzbrukumi, nabadzība Afganistānu padarot par bīstamāko valstis pasaulē, kur piedzimt kā sievietei. Kā ļoti bīstamas vietas sievietei tiek uzskaitītas arī tādas valstis kā Kongo, Pakistāna, Indija un Somālija.

Afganistāna - liela mirstība dzemdībās.
Tam, ka Afganistāna tiek uzskatīta par sievietēm bīstamāko valsti pasaulē, par pamatu ir lielais mirstības procents dzemdībās. Arī kvalitatīvas un savlaicīgas medicīniskās palīdzības trūkums tiek minēts par vienu no iemesliem, kādēļ būt sievietei šajā valstī ir bīstami. Tāpat sievietēm Afganistānā netiek nodrošinātas arī nekādas ekonomiska rakstura tiesības, līdz ar to viņas praktiski nepiedalās valsts veidošanā.
"Sievietes, kuras Afganistānā vismaz cenšas publiski runāt par sasāpējušām dzimumu lomu problēmām vai izaicina dzimumu stereotipus par to, ko sievietei pienāktos, ko nepienāktos darīt, piemēram, strādājot par policistēm, žurnālistēm u.c., bieži tiek iebaidītas vai pat nogalinātas," saka cilvēktiesību grupas "Women Change Makers" pārstāve.

Kongo - seksuālā vardarbība kā ierocis
Galvenais iemesls tam, ka otrā bīstamākā valstis sievietēm ir Kongo, ir augstais seksuālās vardarbības līmenis šajā valstī. Kādā ASV pētījumā apgalvots, ka katru gadu Kongo notiek vairāk kā 400 000 izvarošanu, savukārt Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) Kongo nodēvējusi par pasaules "izvarošanas galvaspilsētu".

Pakistāna - nežēlīga sieviešu pazemošana
Pakistānā izplatīto stingro reliģisko dogmu un likumu dēļ sievietes cieši no tādiem pāridarījumiem kā skābes ieliešana sejā, tādējādi "sodot" par ārišķību, kosmētikas lietošanu, reliģiskajām normām nepiedienīgu apģērbu u.c., piespiedu laulības, arī ļoti agrā vecumā, un bargiem sodiem, piemēram, publisku nomētāšanu ar akmeņiem un fiziskās vardarbības.

Indiju - sieviešu tirdzniecības lielvalsts
Daudzus ekspertus pārsteidza ziņa, ka Indija tiek uzskatāma par bīstamu vietu sievietēm, īpaši ņemot vērā pēdējos gados valsts straujo ekonomisko uzplaukumu. Pētījuma autori norāda, ka Indijā ārkārtīgi liela problēma ir bērnu slepkavības un cilvēktirdzniecība. Pēc neoficiāliem datiem, tiek lēsts, ka Indijā ir ap trīs miljoniem prostitūtu, un aptuveni 40% no tām ir vēl mazgadīgas meitenes.

Somālija - nabadzība un zems pašapziņas līmenis
"Neviena sieviete nav laimīga būt par sievieti" tā saka nomocītās sievas, kas nemitīgi cīnās par cilvēktiesībām. Pētījumi liecina, ka Somālijā pret sievieti ģimenē izturas kā pret zemākās kārtas locekli. Vispārēja necieņa, seksuāla vardarbība un pazemošana ir tipiska izturēšanās pret sievieti Somālijā.

Protams, šis ir tikai aisberga redzamais gals. To cik nežēlīgi pret sievietēm izturas patiesībā vēl nav skaidrs. Taču viens ir zināms, sieviete šajās valstīs tiek uzskatīta par necilvēku. Milzu skaits seksuālo vardarbību, diskriminācijas un publiskas pazemošanas šajās valstīs tiek uzskatīts par normu. Nevienā no šīm valstīm sievietēm nav balsstiesību un brīvas gribas bez savu vīru piedalīšanās.

Statistiski:
Afganistānā 87% sieviešu ir analfabētes, 1 sieviete no 11 mirst dzemdību laikā un vairāk 70% Afganistānas sieviešu tiek ar varu izprecinātas.
57% Kongo sieviešu, kas ir stāvoklī, cieš no mazasinības, 1152 sievietes katru dienas tiek izvarotas.
Pakistānā 90% sieviešu piedzīvo vardarbību un publisku pazemošanu vismaz reizi dzīvē, sievietes šeit pelna par 87% mazāk par vīriešiem, darot to pašu darbu, vairāk 1000 sieviešu tiek nogalinātas goda dēļ katru gadu.
Indijā 44,5% nepilngadīgas meitenes tiek piespiedu izprecinātas, 500 000 sieviešu tiek uzskatītas par bezvēsts pazudušām jau kopš pagājušā gadsimta.
95% Somālijas sieviešu ir ģenitāliju mutācijas pārsvarā vecumā no 4 līdz 11 gadiem, 7% sieviešu ir balsstiesīgas parlamenta ēkā un tikai 9% no sievietēm dzemdē slimnīcās.

Pētījums par sieviešu drošību dažādās pasaules valstīs veikts pēc "Thomson Reuters Foundation" pasūtījuma, atzīmējot jaunas mājas lapas "TrustLaw Woman" atklāšanu - tajā sieviešu grupām no visas pasaules būs iespēja saņemt bezmaksas juridiskas konsultācijas.

guardian.co.uk

     [+] [-]

, 2011-06-19 20:09, pirms 13 gadiem
Tā ir klaja dezinformācija.Esmu bijusi Indijā -tur ir brīnišķīgi cilvēki.Tik smalkjūtīgu,saudzīgu,saprotošu attieksmi pret sevi,tāpat arī pret citām sievietēm(gan svešiniecēm,gan indietēm) nebiju jutusi nekur citur pasaulē. Tur,kur ir tik brīnišķīgi,mīloši vīrieši,kuri zin,kas sievietēm ir vajadzīgs,lai viņas būtu laimīgas,tur ir arī laimīgas sievietes!!!Un indietes tādas ir!!!!!Ļoti patīk,ka indieši ģērbjas savā tradicionālajā apģērbā - tas aizkustina līdz sirds dziļumiem!!!!!Mēs varam no indiešiem un citām austrumu tautām tikai mācīties. Salīdzinājumā ar indiešiem,mūsu vīrieši ir nodzērušies,līdz ar to brutāli un ar tieksmi uz vardarbību. Bez tam mūsu sievietes tiek publiski rādītas kailas - tas ir vislielākais pazemojums un nicinājums no vīriešu puses.Pēdējā laikā mūsu sievietes ir jau tā notrulinājušās,ka viņām šādu publisku nicinājumu dēļ ir pazudušas kauna un goda jūtas,tādēļ bez komleksiem šādu noniecināšanu uzskata par normu un pašas publiski atkailinās. Austrumu zemēs sievietes ciena sevi,savu tautu,savu nacionālo kultūru,neļaujot svešām kultūrām ņemt virsroku,tādēļ nestaigā džinsa biksēs kā vīrieši,nestrādā valsts darbu,jo tas skaitās priekš viņām pazemojoši - to dara vīrieši.Viņas strādā par skolotājām,valsts aparātā,ļoti reti kur bija redzama sieviete - pārdevēja.Nekur neredzēju tik pazemojošus skatus kā pie mums -kad sievietes simtlatnieces strādātu ar lāpstu,jeb veiktu kādus citus vīriešu darbus. Indiešu vīrieši ļoti,ļoti ciena un mīl savas sievietes,tādēļ viņi neļauj viņām darīt nepiemērotus darbus,un pareizi dara!!!!!!!

     [+] [-]

, 2011-06-20 15:06, pirms 13 gadiem
ko tad tu veel te seedi, laid uz turieni, ja jau tur tie viirieshi tik labi

     [+] [-]

, 2011-06-20 15:10, pirms 13 gadiem
Sieviete rakstīja: Tā ir klaja dezinformācija.Esmu bijusi Indijā -tur ir brīnišķīgi cilvēki.Tik smalkjūtīgu,saudzīgu,saprotošu attieksmi pret sevi,tāpat arī pret citām sievietēm(gan svešiniecēm,gan indietēm) nebiju jutusi nekur citur pasaulē. Tur,kur ir tik brīnišķīgi,mīloši vīrieši,kuri zin,kas sievietēm ir vajadzīgs,lai viņas būtu laimīgas,tur ir arī laimīgas sievietes!!!Un indietes tādas ir!!!!!Ļoti patīk,ka indieši ģērbjas savā tradicionālajā apģērbā - tas aizkustina līdz sirds dziļumiem!!!!!Mēs varam no indiešiem un citām austrumu tautām tikai mācīties. Salīdzinājumā ar indiešiem,mūsu vīrieši ir nodzērušies,līdz ar to brutāli un ar tieksmi uz vardarbību. Bez tam mūsu sievietes tiek publiski rādītas kailas - tas ir vislielākais pazemojums un nicinājums no vīriešu puses.Pēdējā laikā mūsu sievietes ir jau tā notrulinājušās,ka viņām šādu publisku nicinājumu dēļ ir pazudušas kauna un goda jūtas,tādēļ bez komleksiem šādu noniecināšanu uzskata par normu un pašas publiski atkailinās. Austrumu zemēs sievietes ciena sevi,savu tautu,savu nacionālo kultūru,neļaujot svešām kultūrām ņemt virsroku,tādēļ nestaigā džinsa biksēs kā vīrieši,nestrādā valsts darbu,jo tas skaitās priekš viņām pazemojoši - to dara vīrieši.Viņas strādā par skolotājām,valsts aparātā,ļoti reti kur bija redzama sieviete - pārdevēja.Nekur neredzēju tik pazemojošus skatus kā pie mums -kad sievietes simtlatnieces strādātu ar lāpstu,jeb veiktu kādus citus vīriešu darbus. Indiešu vīrieši ļoti,ļoti ciena un mīl savas sievietes,tādēļ viņi neļauj viņām darīt nepiemērotus darbus,un pareizi dara!!!!!!!
Ja esi tur bijusi, tad gan tev būtu jāzina, k parādās indiešu sari aizvien biežāk parādās tikai kino, bet mūsdienu jaunās indietes staigā džinsos un arī šortos un, starp citu, arī atkailinās ne mazāk par mūsējām. Un arī vīrieši pie mums visi nav tādi lopi, kā tu raksti.