Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Zinātnieki: "Sievietes kļuvušas gudrākas par vīriešiem"

Redakcija
Redakcija

Pirmo reizi pēdējo 100 gadu laikā zinātnieki atzinuši, ka sievietes ir gudrākas par vīriešiem. šādu secinājumu izdarījis visā pasaulē pazīstamais Jaunzēlandes Otago Universitātes profesors Džeimss Flinns (James Flynn).

Flinns jau sen strādā pie pētījumiem, kas norāda uz prāta attīstības dinamikas koeficientu dažādās valstīs. Viņa pētījumu rezultāti guvuši starptautisku atzinību. Agrākie IQ rādītāji sievietēm atpalika no vīriešu IQ tikai par dažiem punktiem, taču pēdējos gados šī starpība nemainīgi mazinājās.

Uz šodienu sieviešu intelekta koeficients novienādojies ar vīriešu, bet dažās valstīs vājais dzimums pat izrādījies gudrāks par stipro dzimumu, raksta avīze La Repubblica.

"Pēdējo simts gadu laikā vīriešu un sieviešu intelekta līmenis stabili pieaug, taču sievietes progresē ātrāk. Tās ir mūsdienu dzīves sekas. Mūsdienu psaules problēmas attīsta mūsu intelekta līmeni",- atzīmē zinātnieks.

Viena no versijām, kāpēc sievietes kļuvušas gudrākas par vīriešiem, skan tā: sievietēm jādomā par karjeras un ģimenes dzīves veiksmīgu apvienošanu, tāpēc viņu prāts attīstās ātrāk.
Cita versija apgalvo, ka sievietēm vienmēr bijis lielāks potenciāls augstāku rezultātu sasniegšanai, taču viņas tikai tagad guvušas iespēju to realizēt. "Daudzu gadsimtu garumā sievietes atradušās neizdevīgā pozīcijā, dzīvojot pakļautībā un pat apspiestībā.. Taču tagad, kad tās kļuvušas neatkarīgas, labāk redzams, ko viņas vērtas",- saka Džeimss Flinns.

Testi tika veikti Eiropā (tai skaitā Igaunijā), ASV, Kanādā, Jaunzēlandē, Argentīnā, Austrālijā.

     [+] [-]

, 2012-07-17 21:16, pirms 12 gadiem
Esmu viirietis un neskauzu sievietes, kaa jau teica, gadsimtiem ilgi bija muusu gudriibas laiks, tagad kaarta paspiideet sievieteem, bet es ceru, ka seksa zinjaa taa pat buus, if u know what i mean! ;P

     [+] [-]

, 2012-07-17 21:52, pirms 12 gadiem
Vinjas vienmer tadas ir bijusas, tikai tagad beidzot viriesi ir to atklajushi.

     [+] [-]

, 2012-07-17 22:05, pirms 12 gadiem
Vīrietim - vārds tāpat (tā pat!) tiek rakstīts "kopa", ar seksu sievietei jau gadsimtiem ir tāpat viss kārtībā - Viņa "seksojas" līdz kapa stundai, ar vīrieti gan tā nav!

     [+] [-]

, 2012-07-17 22:09, pirms 12 gadiem
Vīrietim - vārds (tā pat!) latviski tiek rakstīts kā viens vārds! Un - ar seksu sievietei jau gadsimtiem tāpat ir viss kārtībā - Viņa "seksojas" līdz dzīves pēdējai stundai, ar virieti gan tā nenotiek!

     [+] [-]

, 2012-07-17 22:13, pirms 12 gadiem
Nevienmeer un par seksu neko nesaprataat, ko domaaju...

     [+] [-]

, 2012-07-17 22:39, pirms 12 gadiem
Nu nav jau kvalitatīvi veidots raksts, galvenokārt tāpēc, ka nav korekts virsraksts un datu interpretācija. Pareizāk būtu teikt, ka izlīdzsvarojas sieviešu un vīriešu IQ. Bet gan jau pēc kāda laiciņa vīrieši tiešām iepaliks "melnā darba" darīšanas un citu sociālo lomu pildīšanas dēļ. Nu, personīgi man nebūtu žēl.