Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Visilgākās laulības pasaulē jeb mīla mūža garumā

Visā pasaulē droši vien uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt pārus, kas varējuši nosvinēt savas kopdzīves 80. gadadienu. Temuldži un Narime Bhikadži no Indijas ir iekļuvuši šo reto laimīgo skaitā- viņi nodzīvojuši kopā 87 gadus.

Abu laulību ceremonija notikusi 1853.gadā, kad līgavai un līgavainim bijuši tikai 5 gadi. Apbrīnojami, ka šī laulība kļuvusi par vienu no ciešākajām kāzu vēsturē. Vēl vairāk, visus šos gadus vīrs un sieva dzīvojuši mīlestībā un saticībā. Diemžēl, šī leģendārā pāra laimīgās savienības maģiskais noslēpums nav atklāts- nav saglabājušās ne intervijas ar viņiem, ne viņu kopdzīves fotogrāfijas.

Cits pāris, Tomass un Sosamma Filoposes, tikai nedaudz piekāpušies rekordistiem, nodzīvojot kopā 86 garus gadus.
Viņi apprecējušies skolas gados, kad Tomasam bijuši 13, bet Sosammai 12 gadi. Laulātie atzīmēja, ka abiem ir vienādi uzskati par daudzām lietām, kā arī pilnīga sapratne abu starpā, kas palīdzējusi visus šos gadus palikt kopā un nešķirties. Interesanti, ka uz jautājumu "Vai jūs bieži strīdaties?", Tomass bez vilcināšanās atbildēja "Nekad!", tai pat laikā viņa sieva iebilda, sakot "Bieži!"

Gandrīz tikpat ilgi kopā nodzīvojuši Eds un Mārgareta Golleni no Kentuki (ASV), kas iestūrējuši laulības ostā 1889. gada 7.maijā. Kad Edam bija 105 gadi, bet viņa sievai 99 gadi, viņi nosvinēja savu astoņdesmit trešo kopdzīves gadadienu.

Savukārt, laulība starp Tomasu un Elizabeti Morganiem ierakstīta Ginesa rekordu grāmatā. Viņi laulājušies 1804. gada 4.maijā un nodzīvojuši laulībā 81 gadu un 260 dienas, līdz pat Elizabetes nāvei 1891.gadā.

Vēl viena laulība, kas ierakstīta Ginesa rekordu grāmatā, noslēgta starp Persiju un Florensu Errousmisiem. Viņu savienība ilgst jau 80 gadus un abi atzīstas, ka bijuši laimīgi visus šos gadus, jo ievērojuši dažus pavisam vienkāršus nosacījumus: nekad nelikties gultā ar saviem ienaidniekiem un pēc strīdiem vienmēr lūgt otram piedošanu.

Vēl viens ievērības cienīgs duets, kas dzīvo ASV, ir Viljams un Klaudija Liliāna Riči, kuru kāzu diena bijusi 1919.gada 12. aprīlī. Šobrīd Viljamam ir jau 104 gadi, bet viņa sievai- 98 gadi. Pārim laulībā dzimuši četri bērni, divi no kuriem jau aizgājuši aizsaulē, 9 mazbērni, 23 mazmazbērni un 18 mazmazmazbērni. Kārtējo kāzu gadadienu laulātie nosvinējuši veco ļaužu mītnē, uz kuru viņus pavisam nesen pārvedušas meitas, kurām pašām jau ir pāri par 70 gadiem.
Viljams Ričs atklājis pasaulei savas ilgās laulības rekorda noslēpumu: "Es vienmēr esmu centies rūpēties par savu sievu, tajā apstāklī arī slēpjas galvenais".

Laikam jau tā arī ir, ka laimīgas laulības noslēpums ir vēlmē rūpēties par otru, nevis par sevi.
Izrādās, ka māksla būt laimīgiem nebūt nav sarežģīta.